هاشمي رفسنجاني:
وضعيت آموزشي- پژوهشي كشور و بودجه تخصيصي به آن مطلوب نيست
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: امروز وضعيت آموزشي- پژوهشي ما و بودجه تخصيصي به آن مطلوب نيست، هر چند از اين بودجه هم درست استفاده نميشود و به صورت جزيرهاي مصرف ميشود.
به گزارش خبرنگار "ايلنا"، اكبر هاشمي رفسنجاني، رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام در دومين همايش «دانشگاهيان، از توسعه علمي تا توسعه ملي» در دانشگاه الزهرا(س) با بيان اينكه موضوع اين همايش يكي از واقعيتهاي مورد نياز زمان ماست، گفت: تحقيق و توسعه علمي شرط توسعه ملي و بخشهاي ديگر جامعه است البته تحقق اين امر به تبادل نظر و تعامل انسانها بستگي دارد.
وي افزود: امري كه انسان را انسان ميكند و گوهر وي را بروز ميدهد، توسعه علمي است. جاي تاسف است كه ما با داشتن معارف اسلامي و قرآن امروز از غيرمسلمانان عقب هستيم. به طور قطع اين از مواردي است كه خداوند از ما بازخواست خواهد كرد.
هاشمي رفسنجاني در عين حال گفت: احساس ميشود كمكم بيداري در حال بروز است و زمينههايي در بحث توسعه علمي در كشورهاي اسلامي ايجاد شده است. ايران نيز اگر نگوييم پيشتاز كشورهاي اسلامي است اما يكي از كشورهاي پيشتاز در عرصه توسعه علمي است.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام تصريح كرد: ما در مجمع پس از مدتها كار براي پيدا كردن سند چشماندازي كه 20 سال آينده كشور را تحت تاثير قرار دهد، به اين راه رسيديم كه «داناييمحوري» بايد محور توسعه كشور قرار گيرد.
هاشمي رفسنجاني با بيان اينكه در «آمايش سرزمين» سه عنصر «طبيعت», «ابزار كار» و «نيروي انساني» نقش مهمي ايفا ميكنند، گفت: اگر اين سه مثلث به درستي عمل نكنند، بحث توسعه واقعي نيست. عيب ما در اين است كه از دو ضلع منابع بيشتر استفاده ميكنيم اما از ضلع نيروي انساني آن كم بهره ميبريم.
وي افزود: در چنين شرايطي كه ما سند چشمانداز بيست ساله كشور را تدوين كردهايم اما متاسفانه امروز حركتمان با اين سند منطبق نيست. ما امروز به صورت جزيرهاي عمل ميكنيم در حالي كه بايد به صورت واحد حركت كنيم. در يك جا مثل سلولهاي سرطاني رشد ميكنيم و در جاي ديگر عقب ميمانيم بين اين دو هيچ انطباقي وجود ندارد.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام با ارايه پيشنهادي مبني بر تشكيل ستادي براي ارزيابي استعدادها و امكانات، گفت: لازم است ستادي كه به درستي استعدادها, نيازها و امكانات را در جاي خود ارزيابي كند، درست شود. لازم نيست انبوهي از انسانها در يك جا متمركز شوند.
هاشمي رفسنجاني گفت: امروز صفوف ما متفرق است و به جاي اينكه واحد عمل كنيم، جزيرهاي عمل ميكنيم بنابراين در شرايط فعلي يك مهندسي جديدي را براي پياده كردن سند چشمانداز بيست ساله كشور و اصلاح ساختارها نياز داريم.
وي با تاكيد بر اينكه امروز بهحمدالله وضع بخش آموزشي ما مطلوب و قابل قبول است، گفت: اگر ابزار آموزشي نيز در اختيار اين بخش قرار گيرد، ميتواند نتايج مطلوبي به دنبال داشته باشد.
هاشمي رفسنجاني افزود: ما در خارج از كشور هزاران دانشمند بزرگ و فرهيخته داريم كه عاشق ايران هستند و اگر با ما نيز مخالف باشند، با ايران مخالف نيستند بنابراين بايد ارزشهاي آنها را بشناسيم و با آنها همكاري كنيم.
وي تصريح كرد: لازم است سابقه تاريخي خود را مرور كنيم. ما افتخارات زيادي در تاريخ داريم. اكثر ريشههاي علوم امروز ريشه در تفكر ايرانيان دارد و برخي منابع ما نيز به عنوان مفاخر دانش جهان محسوب ميشود.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام تاكيد كرد: امروز وضعيت آموزشي پژوهشي ما و بودجه تخصيصي به آن مطلوب نيست، هر چند از اين بودجه هم درست استفاده نميشود و به صورت جزيرهاي مصرف ميشود.
١١:٥٦ ٠٧/٠٣/١٣٨٦