پژوهشگران دانشگاه صنعتي اميركبير حسگر شيميايي يون نقره طراحي کردند
محققان گروه مستقل شيمي دانشگاه صنعتي اميركبير موفق شدند با استفاده از تركيبات سيليكاژل متخلخل با ابعاد نانو، نوعي حسگر شيميايي براي يون نقره طراحي کنند.
به گزارش سرويس پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر جوانبخت، عضو هيات علمي گروه مستقل شيمي در گفت وگو با دانشگاه صنعتي امير كبير اظهار داشت: حسگر طراحي شده در صنايع مختلف از جمله صنايع فلزي، شيميايي، نساجي و دارويي و همچنين براي راه اندازه گيري مقدار نقره در پساب كارخانهها و ... قابل استفاده است.
وي با اشاره به مراحل انجام پروژه ادامه داد: الكترود طراحي شده براي اندازه گيري يون نقره از ويژگيهاي بارزي نسبت به ساير الكترودها برخوردار است از جمله اين که زمان پاسخ دهي آن بسيار سريع است، مي تواند در يك گستره غلظت بسيار وسيع ( ١/٠ تا ٠٠٠٠٠٠١/٠مولار)غلظت يون نقره را اندازه گيري کند و طول عمر آن نيز حداقل دو برابر الكترودهاي تهيه شده بر پايه تركيبات ديگر است.
دكتر جوانبخت ادامه داد: الكترودهاي اصلاح شده شيميايي ساخته شده براي كنترل و تشخيص يون نقره در چند نوع پساب استفاده شده و كارآيي اين حسگر در يك دوره شش ماهه بررسي شده كه بسيار مثبت بوده است.
نتيجه اين تحقيق اخيرا در مجله معتبر و بينالمللي ELECTROANALYSIS چاپ شده است.
گفتني است، دكتر عبدوس - عضو هيات علمي گروه مستقل شيمي - و دكتر بديعي - عضو هيات علمي دانشگاه تهران - دكتر جوانبخت را در اجراي اين پروژه ياري کردهاند.
١٢:٥٤ ١٢/٠٣/١٣٨٦