نشست علمي «علمسنجي» در معاونت پژوهشي حوزه علميه قم برگزار شد
نشست علمي دربارهي علمسنجي و معيارهاي توليد دانش و معرفي پايگاه استنادي علوم ايران و جهان اسلام ISC توسط اداره امور پژوهشي مدارس معاونت پژوهشي حوزه علميه قم برگزار شد.
به گزارش ايسنا، دفتر ارتباطات معاونت پژوهشي حوزه علميه قم خبر داد كه در اين نشست، عماد، مدير کل پژوهشي اين معاونت با اشاره به اهميت مقوله علمسنجي و تبيين شاخصهها و معيارهاي توليد دانش در جامعه علمي و حوزه علميه کشور گفت: در زمينه علمسنجي بايد اموري همانند چگونگي وضعيت استاندارد، ميزان سرمايهگذاري براي فعاليتهاي پژوهشي و توليد دانش مشخص شود.
وي در ادامه به تبيين و توضيح دربارهي سهم کشور از توليد علمي جهان و سهم توليد علمي رشتههاي علوم انساني از کل جهان در پايگاههاي ISI پرداخته و شاخصههاي علمسنجي جهان را داراي ايراد و قابل نقد دانست.
عماد تصريح کرد: ما بايد بتوانيم نظام علم سنجي جهان را از روشهاي خود متاثر كنيم و به سمت شکلهاي جديد علمسنجي بر اين اساس حرکت کنيم. در اين راستا پايگاه استنادي علوم ايران ISC متناسب با ارزشهاي جامعه اسلامي در حال شکلگيري است و تجربهاي جديد در نظام علمسنجي است.
در ادامه اين نشست، دکتر مهراد، رييس پايگاه استنادي علوم ايران و جهان اسلام ISC با اشاره به سابقه توليد علم در ايران و حرکتهايي که از سوي مجامع علمي کشور در اين راستا صورت پذيرفته، به تبيين شيوههاي توليد علم و روشهاي اشاعه اطلاعات علمي پرداخته و افزود: تنها راه مطرح کردن توليدات علمي کشور، انتشار مقالات در مجلاتي است که در موسسه ISC يا ساير موسسات معتبر نمايهسازي ميشوند. مجلاتي که وارد ISC ميشوند از لحاظ علمي بسيار معتبر و مورد استناد هستند.
وي تاکيد کرد: نيروهاي علمي حوزه و دانشگاه با تکيه بر منابع غني علمي بايد با تلاش بيشتر بتوانند سهم بيشتري از توليد علمي را در ISC وارد كنند و مجلات علمي پژوهشي در حوزه علوم ديني بايد بتوانند استانداردهاي لازم را براي نمايه شدن در پايگاههاي اطلاعات علمي جهان مانند ISC کسب كنند.
١٤:٠٩ ١٢/٠٣/١٣٨٦