معاون پژوهشگاه صنعت نفت:
واحد توليد نانولوله به ظرفيت روزي20 کيلوگرم تا پايان سال ايجاد مي شود
معاون تحقيقات پژوهشگاه صنعت نفت از راه اندازي واحد توليد نانولوله کربني به ظرفيت 20 کيلوگرم در روز تا پايان امسال و صنعتي شدن پنج طرح پژوهشگاه در زمينه كاربرد فن آوري نانو در نفت، گاز و پتروشيمي تا پايان سال 88 خبر داد.
دكتر باقر مهاجراني در گفتوگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اظهار كرد: مصاديق فن آوري هاي نو در كشور شامل نانو فن آوري، فن آوري زيستي و ژنتيك، فن آوري اطلاعات و ... است كه طي شش سال گذشته پژوهشگاه صنعت نفت به عنوان يكي از مراكز تحقيقاتي مهم در خصوص فن آوري نانو وارد عمل شده است.
وي افزود: در اين فاصله كوتاه چهار پتنت بين المللي در اروپا و 10 پتنت داخلي به ثبت رسانده ايم و علاوه بر راه اندازي واحد 8 كيلوگرم در روز نانولوله، تصميم به راه اندازي واحد 20 كيلوگرم در روز تا پايان سال 86 داريم.
وي محصولات نانو فن آوري را با ارزش تر از طلا خواند و گفت: در حال حاضر يك گرم نانولوله كربني به قيمت 10 تا 20دلار خريداري ميشود و تمام تلاش پژوهشگاه صنعت نفت اين است كه در كوتاهترين زمان ممكن، فن آوري نانو را در زمينه هاي مختلف مرتبط كاربردي کند.
دكتر مهاجراني ساخت نانو ذره، بهينه سازي و افزايش مقياس را بسيار زمان بر دانست و اظهار كرد: ما پس از خريد نانو ذره آهن كاربرد آن را در سازگاري با محيط زيست، رنگ ها و الكترونيك مشاهده كرديم و خرسنديم كه به زودي واحد نيمه صنعتي توليد نانو ذره آهن را در كنار نانواكسيدآهن راه اندازي ميكنيم.
همچنين تيتانيوم دي اكسيد و اكسيد روي سنتز شدهاند و در مرحله افزايش مقياس قرار دارند.
وي در خصوص كاربرد اين مواد گفت: اگر تيتانيوم دي اكسيد روي شيشه هاي آسمانخراش ها قرار گيرد، تمام خلل و فرج ميكروسكوپي آنها را پوشانده و ديگر ذرات گرد و غبار نميتوانند به شيشه بچسبند و نيازي به نظافت شيشهها نيست.
مهاجراني خاطر نشان كرد: اميدواريم تا پايان سال 88 پنج طرح از پروژه هاي در دست اجرا نظير نانو پوشش ها، بهبود كيفيت فرآوري، نانو كربن تيوپ، نانو ذره آهن و نانو كامپوزيت ها ــ كه تست هاي نيمه صنعتي آن نيز انجام شده است ــ كاربردي شوند.
وي افزود: در صنعتي كه شناساندن نانو فن آوري مشكل است، وارد كردن آن به صنعت بسيار مشكلتر بوده و بايد حساسيت هاي ويژه اي در تثبيت سازگاري آن با محيط زيست، در نظر گرفتن ديدگاه هاي اقتصادي و ... به ويژه در ورود نانو ذرات به داروها اعمال شود.
٠٩:٢٤ ١٨/٠٣/١٣٨٦