٠١:٠٠ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
معاون پارلماني وزيرعلوم با هشدارنسبت به سوءاستفاده ازارتباطات علمي:
انزوا درعرصه علم جهاني را هرگز نمي‌پذيريم
فيلم توانمندي هاي‌علمي دانشگاه‌ها تهيه مي‌شود

معاون پشتيباني و امور مجلس وزير علوم با تاكيد بر هوشياري در برقراري ارتباطات علمي بين‌المللي به منظور جلوگيري از بهره برداري اطلاعاتي دشمنان از حضور اساتيد و محققان در سفرهاي علمي و كنفرانس‌ها با فعال خواندن سياست وزارت علوم در اين عرصه و نپذيرفتن هرگونه انفعال و انزوا اظهار داشت: قرار است فيلمي از توانمندي هاي‌ علمي دانشگاه‌هاي کشور تهيه و ترجمه مي‌شود تا از اين طريق دانشگاه‌هاي كشور را به دنيا معرفي کنيم.
به گزارش خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ، دكتر محمد حسيني در اولين نشست آموزشي و هم انديشي مديران روابط بين الملل دانشگاه‌ها و مراكز تحقيقاتي كشور ضمن تسليت فاجعه حمله تروريستي به حرم امامين عسگريين(ع) به مسلمانان دنيا اظهار كرد: دشمنان با اينگونه اقدامات در سال اتحاد ملي و انسجام اسلامي مي‌خواهند در بين مسلمانان فتنه انگيزي كنند.
وي با بيان اينكه مسئولان وزارت علوم براي جذب اعتبارات بيشتر در عرصه امور علمي بين الملل تلاش مي‌كنند، گفت: ديپلماسي وزارت علوم در اين عرصه فعالتر شده و در موضع انفعال قرار ندارد، چرا كه با شناسايي توانمنديهاي خود مي‌توانيم براي دنيا حرف داشته باشيم و در اين راستا هرگز انزوا را نمي‌پذيريم.
وي با بيان اينكه حتي اگر ما را منع كنند بايد در حوزه‌هاي علمي پيشتاز باشيم، تصريح كرد: در اين زمينه مي‌توان به اقدام اخير انجمن شيمي آمريكا مبني بر لغو عضويت اعضاي ايراني اين انجمن اشاره كرد كه در نهايت با موضع گيري دانشگاهيان از اقدام خود عقب نشستند، چراكه مي‌دانند اينگونه اقدامات در افكار عمومي دنيا بازخورد منفي دارد.
دكتر حسيني با بيان اينكه متاسفانه هنوز جايگاه علمي كشور براي برخي مسئولان كشور نيز آنگونه که بايد تفهيم نشده است، گفت:‌ توانمندي هاي علمي ما در بسياري از نقاط دنيا شناسانده نشده است که اخيرا در اجلاس روساي دانشگاه‌ها مقرر شد تا فيلمي از توانمندي هاي علمي دانشگاه‌ها تهيه و ترجمه شود تا بتوان از اين طريق دانشگاه‌هاي كشور را به دنيا معرفي كرد.
وي با بيان اينكه علم نتيجه و ماحصل كار جمعي است، تصريح كرد: مسائل مختلف دنيا توسط دانشمندان كشورهاي مختلف حل مي شود.
دکتر حسيني با اشاره به اعزام بورسيه‌ها و اعضاي هيات علمي به سفرهاي مطالعاتي، اظهار كرد: اين گونه اعزام‌ها بايد بر اساس نياز و اولويت هاي كشور انجام شود، همچنين دوره‌هاي مشترك علمي بين دانشگاه‌ها نيز بايد بر اساس نياز تعريف شده و مدت زمان آن نيز محدود باشد.
وي ادامه داد: انتظار ما از اعضاي هيات علمي اعزام شده به دانشگاههاي خارج از كشور اين است كه به انتقال تجربيات و اطلاعات خود اقدام كرده و گزارشي از وضعيت دانشجويان ايراني در كشور مربوطه ارايه كنند تا بتوان نقاط ضعف را برطرف كرد و همچنين فضاي علمي خارج از كشور را براي ساير اساتيد توجيه كنند.
معاون پارلماني وزارت علوم با تاكيد بر ضرورت صيانت از اعتبار علمي دانشگاه‌ها، اظهار كرد: گاهي اوقات به محتواي مطالب ارايه شده در كنفرانس‌ها و همايش‌ها توجهي نمي‌شود و گاهي افراد در برخي همايش‌هاي فاقد غناي علمي در كشورهاي همسايه شركت مي‌كنند كه بايد براي جلوگيري از سوء استفاده و خروج سرمايه‌هاي ملي در اين موارد آسيب شناسي صورت بگيرد.
دكتر حسيني همچنين با اشاره به شكايت برخي افراد مبني بر برخورد نامناسب مسئولان سفارتخانه‌ها، خاطر نشان كرد: اين امر بايد به عنوان يك مشكل پيگيري شود.
معاون پارلماني وزارت علوم همچنين با اشاره به جنگ نرم آمريكايي‌ها عليه برخي كشورها، اظهار كرد: آنها خود نيز مي‌دانند كه اين اقدامات بدون نتيجه است و اخيرا براي انجام مذاكره به سوي ايران دست نياز دراز كرده‌اند كه اين امر نشان مي‌دهد كه آنها نمي‌توانند با اين روش ها کاري از پيش ببرند.
وي افزود: طبق گزارش اخير وزارت خارجه آمريكا رئوس هزينه‌هاي سالانه آمريكا در ايران حدود 66 ميليون دلار است كه يكي از اهداف آنها در ايران برنامه‌هاي علمي آموزشي است و قطعا براي خارج از كشور و اعزام‌ها نيز طراحي‌هايي دارند و ما نمي‌توانيم در اين رابطه خوشبينانه نگاه كنيم.
دكتر حسيني در خاتمه با بيان اينكه ارتباطات علمي بايد با دقت و مهارت و دور انديشي برقرار شود، گفت:‌ دشمنان خيلي از اطلاعات خود را از همين افراد اعزام شده در سفرهاي علمي و كنفرانس‌ها كسب مي‌كنند، البته اين افراد ناآگاهانه اطلاعات را در اختيار آنها قرار مي دهند، بنابراين بايد در اين زمينه نيز آگاه باشيم.

١٠:٣٦ ٢٥/٠٣/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد