سيستم تصويربرداري ليزري در زير سطح آب توسط وزارت دفاع ساخته شد
با حضور سردار سرتيپ مصطفي محمدنجار، وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح از سيستم تصويربرداري ليزري براي كاربردهاي زير سطح آب بهرهبرداري شد.
به گزارش "ايلنا"، با طراحي و ساخت اين سيستم حساس و پيچيده كه توسط متخصصان دانشگاه صنعتي مالك اشتر وزارت دفاع انجام شد، گام مهمي در زمينه عمقسنجي دريا و تصويربرداري از زير سطح آب برداشته شد.
تصويربرداري سه بعدي از عمق آب دريا, شناسايي حيات دريايي و گياهان زيرآبي, آشكارسازي آلايندههاي سطح آب, اندازهگيري مشخصههاي فيزيكي دريا شامل شوري, دما, ضرايب جذب, پراكندگي, آشكارسازي لكههاي نفتي, مطالعات زيست محيطي و بررسي پراكندگي از ذرات معلق آب از جمله قابليتها و كاربردهاي اين سيستم است.
سرعت شناسايي بالا, قابليت نصب اين سيستم بر انواع هواپيما و بالگرد، عمقسنجي و نقشهبرداري از نواحي خطرناك, هزينه كمتر و قابليت آشكارسازي و تصويربرداري بلادرنگ, از جمله مزاياي سيستم تصويربرداري ليزري از عمق آب است.
نجار در آيين افتتاح اين طرح طي سخناني با تبريك اين موفقيت بزرگ به فرمانده معظم كل قوا، ملت شريف ايران و نيروهاي مسلح، توسعه دانش و خلق فناوري جديد را از جمله اهداف و راهبردهاي وزارت دفاع ذكر كرد و افزود: امروز به دست متخصصان, محققان, پژوهشگران اقتدارآفرين وزارت دفاع حلقههاي تحريم گسسته و قلههاي فناوريهاي جديد يكي پس از ديگري فتح ميشود.
وي تحقيق و پژوهش عميق و مستمر را از زيرساختهاي توسعه و دفاع همهجانبه ذكر كرد و گفت: دانشگاه صنعتي مالك اشتر به عنوان قطب تحقيقات صنعتي دفاعي با اجراي بيش از 400 طرح مهم پژوهشي و علمي با رويكرد دفاعي و تربيت بيش از 5 هزار نفر در مقاطع تحصيلي كارشناسي, كارشناسي ارشد و دكترا از پيشتازان اين عرصه خطير محسوب ميشود.
وزير دفاع توسعه فناوريهاي پيشرفته توسعه سامانه نسل جديد سلاحهاي پيشرفته, مديريت دانش دفعي بسيج علمي, مرجعيت آكادميك و پشتيباني علمي و فني از صنايع دفاعي را از جمله اقدامات دانشگاه صنعتي مالك اشتر برشمرد و از نقش ارزنده اساتيد و نخبگان علمي اين دانشگاه در توسعه و پيشرفت صنايع دفاعي تقدير كرد.
١٢:٣٧ ٢٦/٠٣/١٣٨٦