عضو هياتعلمي دانشگاه اميركبير:
وضعيت آموزشهاي صنعتي در كشور بايد بهكلي تجديد نظر شود
توسعه صنعتي كشور بايد با آموزشهاي مناسب به كارآموزان و فارغالتحصيلان دانشگاهي همراه شود.
به گزارش خبرنگار صنعت و معدن خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر حسن فريداعلم - عضو هياتعلمي دانشگاه اميركبير - در نشست تخصصي توسعه صنعتي، اشتغال و رفاهاجتماعي با بيان اين مطلب گفت: متاسفانه هماكنون نظام آموزشي در كشور به سمتي پيش رفته است كه بيشتر به مدرك توجه ميشود و داشتن مهارت در ردههاي بعدي قرار ميگيرد.
وي با اشاره به ناموفق بودن طرح غيرانتفاعي كردن مدارسي مانند البرز و خوارزمي پس از انقلاب عنوان كرد: اين اقدام علاوه بر اينكه باعث به هم ريختگي نظام آموزش و پرورش در كشور شد، روحيه مدركگرايي را نيز در بين دانشآموزان تقويت كرد.
او توضيح داد: در ادامه سعي كرديم با به وجود آوردن دورههايي تحت عنوان كار و دانش باعث ارتباط بيشتر دانشآموزان با كارخانهها و فعاليتهاي صنعتي شويم اما متاسفانه اغلب مسوولان كارخانهها به دليل سن پايين دانشآموزان با آنها به درستي رفتار نميكردند و اين طرح نيز چندان موفق نبود.
دكتر فريداعلم همچنين با بيان اينكه جهت تقويت ارتباط بين محصلان و صنعت، مدارس فني و حرفهاي و هنرستانها به وجود آمدند خاطرنشان كرد: در جريان انقلاب فرهنگي اين رويه به وجود آمد كه افرادي كه از هنرستان فارغالتحصيل ميشدند، پس از آن به دانشگاه نيز بروند اما اين رويه چندان درست نبود و به نوعي دوبارهكاري محسوب ميشود.
او ضمن بيان اين مطلب كه وضع آموزشهاي صنعتي در كشور بايد به كلي مورد تجديد نظر قرار بگيرند تصريح كرد: متاسفانه وضعيت فعلي فارغالتحصيلان دانشگاه به گونهاي شده است كه براي ورود به صنعت آمادگي لازم را ندارند و بايد از ابتدا آموزشهاي عملي به آنها داده شود.
١٣:٥١ ٢٩/٠٣/١٣٨٦