رييس مركز رشد دانشگاه شهيد چمران اهواز خبر داد:
اخذ موافقت قطعي مركز رشد اين دانشگاه به عنوان اولين مركز رشد دانشگاهي كشور
مركز رشد و فن آوري دانشگاه شهيد چمران اهواز پس از سه سال فعاليت، موافقت قطعي خود را به عنوان اولين مركز رشد دانشگاهي كشور از اداره كل پاركها و مراكز رشد اخذ كرد.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ـ منطقه خوزستان ـ دكتر عليرضا زراسوندي، رييس مركز رشد فن آوري دانشگاه شهيد چمران با اعلام اين خبر اظهار داشت: مركز رشد و فن آوري دانشگاه كار خود را از سال 83 آغاز و تاكنون با داشتن موافقت اصولي فعاليت ميكرد كه با پيگيري هاي فراوان مسئولان دانشگاه به ويژه دكتر نائبي - رئيس سابق مركز رشد و فن آوري دانشگاه - توانسته به جايگاهي برسد كه موافقت قطعي را اخذ و با جديت بيشتر فعاليت كند.
وي با بيان اينكه مراكز رشد و فن آوري مراكزي جهت استفاده بهينه و كاربردي نمودن طرحهاي تحقيقاتي هستند، تصريح كرد: نقص پژوهش در كشور ما اجرايي نشدن طرحها و تحقيقات است و اين که محصول پژوهش پژوهشگران از كتابخانهها فراتر نرفته و در آن جا خاك ميخورد.
خوشبختانه براي رفع اين نقيصه نياز به ايجاد مراكزي جهت كاربردي کردن و استفاده بهينه از طرحهاي تحقيقاتي احساس شد. در واقع مراكز رشد و فن آوري مراكزي هستند كه در جهت رفع اين مشكل فعاليت ميكنند.
ريس مركز رشد و فن آوري دانشگاه شهيد چمران با اشاره به ايجاد شاخههاي اقماري مركز رشد و فن آوري در سطح استان خاطرنشان كرد: در نشستي كه با مدير كل پاركها و مراكز رشد كشور داشتيم وي بسيار تاكيد داشت که مراكز رشد را در استان خوزستان گسترش دهيم و شاخههاي اقماري را در شهرستان هاي استان خوزستان ايجاد كنيم.
وي اضافه كرد: از آن جا كه مركز رشد دانشگاه شهيد چمران تنها مركز رشد در جنوب غرب كشور و تنها جايگاه فعاليت پژوهشگران اين منطقه با سطح تحصيلات متفاوت است و نيز با در نظر گرفتن پتانسيل فراوان استان تصميم داريم فعاليت خود را در اين زمينه متمركز كنيم كه تاكنون نيز موفق به امضاي چهار تفاهم نامه با دانشگاههاي منطقه شدهايم.
زراسوندي در ادامه نحوه انتخاب و داوري جهت ورود ايدهها به مركز رشد و فن آوري را نسبت به سالهاي گذشته مشكلتر ارزيابي كرد و يادآور شد: در ابتدا با توجه به اينكه مركز رشد كار خود را تازه آغاز كرد بود، فراخواني جهت جذب ايدهها و واحدها منتشر شد. هدف ما در آن مقطع بيشتر حضور و فعاليت هستههاي پژوهش بود اما در حال حاضر با توجه به مراجعه ايدههاي فراوان (پنج تا شش ايده در ماه) داوري براي انتخاب و جذب آنها مشكلتر شده است.
وي تاكيد كرد: با در نظر گرفتن جايگاه مركز به عنوان اولين مركز رشد دانشگاهي و اخذ موافقت قطعي آن بايد تكتك اشتغالزايي ايدهها بيش از پيش در نظر گرفته شود،بنابراين در اين دوره داوري بسيار مشكل شده است و ايدهها روند قابل قبول و سختي را طي ميكنند تا وارد مركز شده و فعاليت خود را آغاز كنند.
عضو هيات علمي دانشگاه شهيد چمران در پايان به اقدامات يك سال اخير مركز رشد و فن آوري دانشگاه شهيد چمران اشاره و عنوان کرد: دريافت اعتبار از سوي سازمان مديريت و برنامهريزي كشور جهت احداث ساختمان جديد مركز رشد و اجرايي شدن اين پروژه، تهيه و تدوين برنامه كسب و كار BP توسط سيستم اداري مركز و تصويب آن در هيئت امناء و اداره كل پاركها و مراكز رشد، جذب دو پروژه تحقيقاتي از شركت پتروشيمي بندر امام خميني و سازمان مديريت و برنامهريزي استان براي واحدهاي مركز، ثبت هشت اختراع، ورود چهار واحد از مرحله پيش رشد به دوره رشد، ورود سه واحد جديد به مركز، خروج سه واحد موافق از مركز و ورود آنها به بازار كار و تصويب برنامهها و آييننامهها در هيئت امناي دانشگاه را ميتوان از عمده فعاليتهاي مركز در يك سال اخير برشمرد.
١٤:٠٨ ٢٩/٠٣/١٣٨٦