معاون پژوهشي وزير علوم:
شوراي تخصصي تدوين نقشه جامع علمي كشور تشکيل شد
معاون پژوهشي وزير علوم از تشکيل سه كميسيون تخصصي در شوراي عالي انقلاب فرهنگي براي اجرايي كردن دستورات مقام معظم رهبري از جمله شوراي تخصصي تدوين نقشه جامع علمي كشور و اجرايي كردن آن خبر داد و اظهار داشت: اعضاي حقيقي و حقوقي اين کميسيون از شوراي عالي انقلاب فرهنگي هستند و تاكيد شده كه شوراي عالي عتف نيز ارتباطي ارگانيك با اين موضوع داشته باشد.
به گزارش خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) دكتر منصور كبگانيان، معاون پژوهشي وزير علوم، تحقيقات و فنآوري عصر چهارشنبه در حاشيه بيستمين جلسه كميسيون دائمي شوراي عالي علوم، تحقيقات و فن آوري (عتف) اظهار داشت: در اين جلسه به تعيين روش علمي اولويتها پرداخته شد و چون اولويتهاي پژوهشي كشور و استخراج طرحهاي كلان از مسايل ضروري است، در جلسات مختلف به آن رسيدگي ميشود.
وي افزود: بخش عمدهي آييننامهي بند «و» تبصره ٩ قانون بودجهي ٨٦ در كميسيون فرهنگي دولت نهايي شده و براي عملياتي شدن اين بودجه و باقي نماندن آن به صورت لايحه، به اين مساله پرداخته و اصلاحات و پيشنهادات مسوولان ذيربط ارايه شد.
همچنين از وزارتخانهها و دستگاهها درخواست داريم تا اولويتهاي خود را ارايه دهند؛ چون حداقل ٢٥ درصد اين بودجهي جديد بايد صرف اولويتها شود و مابقي هم در ليستي كه تهيه شده هزينه خواهد شد.
وي اظهار داشت: كميتههاي تخصصي كميسيون دائمي شوراي عالي عتف در حال تشكيل هستند و جلسات بعدي با افراد متخصصتر و تعداد كمتري تشكيل ميشود كه راهكارهاي اجرايي ارايه ميدهند.
وي در پاسخ به سوال ايسنا مبني بر ضمانت اجرايي آييننامه بند «و» تبصره ٩ قانون بودجهي ٨٦ گفت: چون امسال، اولين سال تزريق چنين بودجهاي است، نگراني هايي در زمينه اجرايي شدن آن وجود دارد چون تا قبل از اين بودجههاي پژوهشي در حد فعاليتهاي روزمره دستگاههاي پژوهشي بود اما خوشبختانه همدلي بالايي ايجاد شده و اگر همهي دستگاهها و شركتها يك درصد بودجهي جاري خود را هزينه كنند، مبلغ بودجهي پژوهشي به ٢/٢ درصد GDP مي رسد كه بستگي به عملكرد ما نيز دارد.
دكتر كبگانيان تاكيد كرد: در هر كميسيون دولت، برخي دستگاهها كه با اجراي اين آييننامه مخالفت داشتند، شاهد بودند كه نه با يك وزارتخانه بلكه با پيكرهاي واحد مواجه هستند و كار به خوبي پيش رفته، در حالي كه اين بند در غير اين صورت تا شش ماه ما را زمينگير ميكرد.
به گزارش ايسنا، معاون پژوهشي وزارت علوم همچنين در جمع خبرنگاران با اشاره به فرمايشات مقام معضم رهبري پيرامون ضرورت تشكيل كميسيونهاي مهندسي فرهنگي، ايجاد تحول در نظام آموزش كشور و تدوين نقشهي جامع علمي كشور و اجرايي كردن آن گفت: بعد از صدور احكام جديد مقام معظم رهبري در شوراي عالي انقلاب فرهنگي، سه كميسيون تخصصي براي اجرايي كردن دستورات از جمله شوراي تخصصي تدوين نقشهي جامع علمي كشور و اجرايي كردن آن تشكيل شد كه اعضاي حقيقي و حقوقي آن از شوراي عالي انقلاب فرهنگي هستند و تاكيد شده كه شوراي عالي عتف نيز ارتباطي ارگانيك با اين موضوع داشته باشد.
وي خاطرنشان كرد: براي الزامآور بودن اجراي نقشه و تدوين واقعبينانه آن بايد تمام دستگاهها و صنايع كشور در آن دخيل باشند که اين به دليل در هم تنيده بودن موضوع علم و فنآوري است.
وي ادامه داد: با ايجاد كميتههاي دوازده گانه شوراي عالي علوم، تحقيقات و فنآوري كه در حال اجرايي شدن است، بستر خوبي براي كمك به شوراي عالي انقلاب فرهنگي، تهيه نقشهاي اجرايي و تضمين اجراي آن پس از طراحي فراهم ميشود كه بودجهي آن در بند «و» تبصره ٩ و ساير رديفها ديده شده است.
دكتر كبگانيان تصريح كرد: رسيدگي به اين مساله با توجه به اهميت و گستردگي آن به سرعت شروع و تمام نميشود و تدريجا شكل ميگيرد و بخشهايي از نقشه نيز به صورت پازل تهيه شده كه از آن ميان ميتوان به ISC (نمايهگذاري مجلات جهان اسلام)، نمايه كردن پاياننامهها، ايجاد بانك اطلاعات و نظام مديريت علم و فنآوري كشور و پشتيبانيهاي اجرايي شدن آن اشاره كرد.
وي در پايان خاطرنشان كرد: كميتههاي تخصصي تركيبي از مسوولان ذيربط در علم و فنآوري و دانشمندان هستند كه در حال حاضر سه كميته آماده تشكيل بوده و احكام آنها طي سه تا چهار هفتهي آينده و حتي در صورت لزوم با دقت كمتر بررسي ميشود.
١٧:٥٠ ٣٠/٠٣/١٣٨٦