وزير بهداشت :
تشكيل اتاق فكر در معاونتهاي پشتيباني دانشگاهها ضروريست
سيزدهمين همايش معاونان پشتيباني دانشگاههاي علوم پزشكي كشور امروز با حضور وزير بهداشت، مسؤولان حوزه پشتيباني وزارتخانه و معاونان پشتيباني دانشگاههاي علوم پزشكي كشور در حوزه ستادي وزارتخانه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران، دكتر كامران باقري لنكراني، وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در اين همايش، تغيير، تحول و جهش در نظام بهداشت و درمان و آموزش پزشكي كشور را مستلزم كارگروهي و همكاري جمعي دانست و گفت: در غير اينصورت همه كارها بياثر و فايده خواهد بود، بنابراين براي ارتقاي مسير تحول و پيشرفت بايد از توانمندي كليه نيروها استفاده كرد.
ولي پيگيري مسايل و جويا شدن چرايي موضوعات را از ضروريات در مديريت تحول دانست و گفت: كمبود منابع يكي از مهمترين چالشهاي پيشروست، بنابراين پيگيري مسائل، درك دلايل وقوع آن و هدفمند بودن از مهمترين راهكارهاي پيشبرد امور در اين راستاست.
وي با بيان اينكه از ابتداي شروع به كار دولت جديد با700 ميليارد تومان كسري بودجه روبرو بوديم، اظهار كرد: حدود 300 ميليارد تومان از اين كسري بودجه مربوط به سنوات گذشته و 400 ميليارد تومان باقي مربوط به سال جاريست كه از اين ميزان جبران حدود 320 ميليارد تومان آن تصويب شده است.
وي با بيان اينكه مجموعه اين كمبودها و مشكلات نافي ساير وظايف ما نيست، گفت: هنوز در ستاد وزارتخانه مشكلاتي وجود دارد كه در اين راستا بايد مصاديق و موارد قابل اصلاح شناسايي و پيگيري شوند.
دكتر باقري لنكراني با بيان اينكه براي بهبود امور راههاي مختلفي وجود دارد كه ممكن است در دانشگاههاي مختلف متفاوت باشد، تصريح كرد: در هر صورت تصميمات را بايد با تدبير، بصيرت و دقت در كارها اتخاذ كنيم.
وي با اشاره به ضرورت ايجاد اتاق فكر در معاونتهاي پشتيباني براي اتخاذ تصميمات با تدبير و تامل كافي، تصريح كرد: بر اساس ماده 49 دانشگاهها از بسياري از اختيارات قانوني خود استفاده نكردهاند كه بايد در جهت استفاده بهينه از آن حركت كنند. در حال حاضر آييننامه مالي و معاملاتي در حوزه ستادي جمعآوري شده است ولي بايد بين دانشگاههاي مختلف براي اخذ تصميمات درست تقسيم وظايف صورت بگيرد.
دكتر باقري لنكراني با اشاره به وجود مشكل اساسي در نظام پرداخت سيستم وزارت بهداشت، گفت: در اين راستا تا زماني كه خودمان آييننامهاي نداشته باشيم بايد از ساير آيين نامهها استفاده كنيم، دانشگاهها بايد براي اصلاح نظام پرداخت برنامهريزي كنند و از فرصت ماده 49 براي ارتقاي نظام پرداخت استفاده كنند.
وزير بهداشت با بيان اينكه بايد محدوديت منابع مالي در دانشگاهها را باور كنيم، گفت: با اين حال با همين منابع محدود نيز ميتوانيم عادلانه تر برخورد كرده و رضايتمندي كاركنان و پرسنل را ارتقا دهيم.
وي افزود: با همين GDP 7/5 درصدي نيز ميتوان سيستم را با ديد تحول خواهي در جهت بهبود امور بازنگري كرد.
دكتر باقري لنكراني در خاتمه تشكيل وزارت رفاه را يك بحران براي سيستم بهداشت و درمان كشور عنوان كرد و گفت: با تمام اين مشكلات با تدبير بيشتر ميتوان بهره وري سيستم را ارتقا بخشيد.
شايان ذكر است، اين همايش با هدف مروري بر تكاليف وزارت بهداشت در برنامه چهارم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي و با محدوديت تكاليف مرتبط با مديريت منابع برگزار شد.
١٣:٤٩ ٢٩/١١/١٣٨٤