٢١:٥٦ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
به همت پژوهشگران دانشگاهي
پرتو داروي هوشمند تشخيص سرطان در کشور توليد شد

محققان دانشكده علوم پزشكي دانشگاه تربيت مدرس موفق به توليد پرتو داروي هوشمند تشخيص سرطان سينه و آزمايش آن بر روي مدل حيواني شدند.
مجتبي صلوتي، دانش آموخته دکتري دانشکده علوم پزشکي دانشگاه تربيت مدرس و پژوهشگر اين طرح در گفت‌وگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با اشاره به اين در حال حاضر براي تشخيص سرطان پستان از ماموگرافي و تكه برداري بيوپسي (در صورت وجود توده مشكوك) استفاده مي شود، خاطرنشان کرد: با استفاده از پرتو داروي اختصاصي در همان مرحله نخست و با دقت زياد، وجود توده سرطاني مشخص خواهد شد.
وي در عين حال با بيان اين که اين روش، روشي هوشمند است كه اختصاصا عليه سرطان سينه طراحي نشده است، تصريح کرد: هدف كلي اين تکنيک تشخيص در مراحل اوليه يا زودرس بيماري است و در افراد مشكوك به ابتلاء به سرطان سينه مفيد مي‌باشد.
صلوتي خاطرنشان کرد: تصويربرداري از سرطان ها با استفاده از آنتي باديهاي مونوكلونال جهت تشخيص زودرس از روشهاي بسيار جديد و هوشمند تشخيص سرطان در دنياست كه براي اولين بار در ايران در قالب اين تز دكتري تخصصي با همكاري گروه هاي فيزيك پزشكي، بيوتكنولوژي، بيوشيمي، ايمونولوژي و پاتولوژي دانشگاه تربيت مدرس، گروه داروسازي هسته‌اي سازمان انرژي اتمي ايران و گروه علوم حيواني انستيتو پاستور بر روي مدل موشي مبتلا به تورمور پستان از سال 83 با موفقيت اجرا شده و در حال حاضر امكان ادامه پژوهش بر روي سرطان پستان انسان به اين روش در حال مطالعه و بررسي است.
وي تصريح کرد: اين پروژه طي سه مرحله انجام شده که در مرحله اول به تهيه آنتي بادي مونوكلونال عليه سرطان پستان در گروه بيوتكولوژي دانشگاه تربيت مدرس، نشاندار سازي آنتي بادي مونوكلونال ANTI-MUC1 مورد مطالعه با mTC99 به دو روش مستقيم و غير مستقيم و انجام آزمون هاي كنترل كيفي جهت بررسي كمپلكس توليد شده با روش هاي استاندارد اقدام شد.
به گفته وي ايجاد سرطان پستان در حيوان مدل، تزريق آنتي بادي مونوكلونال ANTI-MUC1 مورد مطالعه نشاندار شده به موش هاي مبتلا به تومور پستان و تصويربرداري و اندازه گيري چگونگي توزيع آن در بدن حيوان و محاسبه دز جذبي در ارگان هاي حياتي بدن حيوان نيز مرحله دوم اين پروژه را تشکيل داده است.
صلوتي در گفت و گو با ايسنا خاطرنشان كرد: در مرحله آخر طرح به تعميم نظري نتايج به دست آمده در مورد تصويربرداري از سرطان پستان موش جهت تصويربرداري از سرطان پستان انسان و پيشنهاد پروتكل تشخيص جديد در پزشكي هسته يي به روش راديو ايمونوسينتي گرافي جهت تشخيص زودرس سرطان پستان انسان اقدام شد.

١٢:٥٠ ٠٨/٠٤/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد