با عنوان «تعالي فرهنگ دانشگاهي»
نشست مجمع هيات علمي دانشكده فني مهندسي دانشگاه تربيت مدرس برگزار شد
نشست مجمع هيات علمي دانشكده فني مهندسي دانشگاه تربيت مدرس با عنوان «تعالي فرهنگ دانشگاهي» با حضور وزير سابق علوم و رييس دانشگاه تربيت مدرس در اين دانشكده برگزار شد.
به گزارش سرويس صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر جعفر توفيقي در اين نشست با بيان اينكه فرهنگ سازماني حركت به سمت تعالي سازماني را تسهيل ميكند، گفت: كار ما در دانشگاه آفرينش استعدادها، خلاقيتها، علم، روشها، فرايندها، ظرفيتهاي انساني، فرصتهاي جديد و تربيت انسانهايي با ظرفيتهاي جديد و به تعبير امام خميني (ره) آدمسازي است، كه اين آفرينشها همگي نيازمند انديشه است.
وي در ادامه انديشهاي را كه پشت اين آفرينشهاست را فرهنگ سازماني عنوان كرد و ادامه داد: فرهنگ عبارتست از باورها و اعتقادات و ارزشهايي كه وارد ضمير خود آگاه انسانها ميشود و فردي كه بر اساس باورها و اعتقادات ضمير خودآگاهش عمل مي كند يك انسان عقلاني است.
وي افزود: در سازمانها هم وضع به همين گونه است و برخي سازمانها هستند كه انديشمند، ساختار يافته و سازمان يافته رفتار مي كنند و در مقابل سازمانهايي هم هستند كه تصادفي و عكس العملي و غير عقلاني عمل مي كنند.
دكتر توفيقي در ارتباط با چيستي فرهنگ سازماني، عنوان كرد : فرهنگ سازماني به معناي هويت يك سازمان و در واقع ارزشها و باورها و اعتقادات مشترك يك سازمان است كه تمام انرژيهاي موجود را همسو و هم جهت مي كند.
به گفته وي، ايراد وارد بر ما از سوي كشورهاي در حال توسعه، اين است كه ما را اهل افراط و تفريط ميدانند و معتقدند كه ما گاهي آنقدر در مورد چيستي و چگونگي امري صحبت ميكنيم كه در انجام آن عقب ميمانيم و بالعكس.
دكتر توفيقي ضعف ايران را در ارائه مدلهاي عملياتي اجرا دانست و اظهار كرد: يكي از ضعفهاي ما در مديريت كشور، برنامهريزي اجرايي است، گاهي هم بدون اين كه درك درستي از چيستي و چرايي يك پژوهش داشته باشيم، سراغ انجام و عملي كردن آن ميرويم و در نتيجه در بين كار با مشكل مواجه مي شويم.
دكتر توفيقي در خاتمه رفتارها را به دو دسته مبتني بر ضمير خودآگاه و ضمير ناخودآگاه تقسيم كرد و گفت: ضرورت دستيابي به فرهنگ سازماني در حقيقت بدين جهت است كه مي تواند راهي براي دستيابي به تعالي سازماني باشد.
١٠:٥٠ ١٢/٠٤/١٣٨٦