معاون وزيرعلوم:
رسالت بازپروري و بازسازي قدرت فرهنگي كشور بر عهده دانشگاههاي هنر است
مراسم توديع و معارفه روساي پيشين و جديد دانشگاه هنر امروز با حضور معاون فرهنگي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري برگزار شد.
به گزارش سرويس صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران، دكتر محمدباقر خرمشاد، معاون فرهنگي وزارت علوم در اين مراسم در سخناني اظهار داشت: هنر قدرتمندترين ابزار فرهنگ و بزرگ پاسدار عرصه فرهنگ است و شما دانشگاهيان هنر بايد پاسدار عرصه هنر در آموزش عالي باشيد.
وي ادامه داد: دانشگاه هنر بايد از بزرگترين متصديان قدرت فرهنگي در ايران باشد، دانشگاه هنر بايد به عنوان مركز بازپروري اين قدرت فرهنگي و هنري نقش اساسي را ايفا نمايد.
وي افزود: بايستي عرصه فرهنگ و هنر را به جايگاه واقعي خود برگردانده و شك نكنيم كه هنر، قدرت فرهنگي براي ماست.
دكتر خرمشاد در ادامه با اشاره به اظهارات دو تن از سياستمردان خارجي، اظهار داشت: آنها پيروزي انقلاب اسلامي را مديون قدرت فرهنگي ايران دانسته و معتقد بودند كه اين قدرت فرهنگي است كه توان به چالش كشاندن غرب و شرق را داراست.
وي انقلاب اسلامي را انقلاب فرهنگي نيز خواند و با اشاره به اهداف انقلاب اسلامي، تصريح كرد: عصاره اين اهداف و آرمانها را ميتوان در كلمات استقلال، آزادي، عدالت و معنويت خلاصه كرد كه با تحقق آنها بسياري از مشكلات جامعه اسلامي مرتفع ميشود.
معاون فرهنگي وزير علوم خاطر نشان كرد: شايد استقلال، آزادي و عدالت در ساير انقلابهاي مردمي دنيا نيز به نحوي وجود داشته باشد ولي آنچه انقلاب مردمي ما را ميان جهانيان برجسته ميكند، توجه به بعد و قدرت معنويت آن است.
وي ادامه داد كه رسالت بازپروري و بازسازي قدرت فرهنگي كشور بر عهده دانشگاههاي هنر است.
افزايش 45 درصدي پذيرش دانشجو
دكتر شهرستاني رييس سابق دانشگاه هنر تهران نيز در گزارشي از عملكرد مديريت خود، به افزايش 45 درصدي پذيرش دانشجو در اين دانشگاه اشاره كرد و گفت: همچنين تعداد رشتههاي كارشناسي ارشد دانشگاه به 18 رشته افزايش يافته است.
وي با اشاره به تلاشهاي صورت گرفته در راستاي تربيت اعضاي هيات علمي مورد نياز دانشگاههاي هنر كشور، پذيرش دانشجوي بورسيه از مناطق محروم و بازگرداندن آنها براي تدريس به آن مناطق را يكي از اقدامات دانشگاه خواند.
رييس سابق دانشگاه هنر تهران پراكندگي ساختمانهاي دانشگاه را از مشكلات اساسي اين دانشگاه بيان كرد و افزود: اين امر علاوه بر صرف هزينه هاي بالا، از نظر مديريت و رفت و آمد دانشجويان نيز مشكل ساز است.
رشتههاي علوم انساني و هنر، نيازمند حساسيت بيشتري است
دكتر ايزدي در اين مراسم با اشاره به رشد فزاينده متقاضيان ورود به دانشگاه نسبت به رشد جمعيت در كشور، اظهار داشت: دانشگاهها ديگر در حالت ايستا قرار ندارند و در صورتي كه تصميم خاصي براي دانشگاهها اتخاذ ميشود، بايد پويا و ديناميك شدن آموزش عالي در آن مدنظر قرار گيرد.
وي همچنين افزود: متاسفانه برخي قوانين و ضوابط مرتبط با آموزش عالي، همخواني چنداني باهم ندارند.
دكتر ايزدي در خاتمه با بيان اينكه رشتههاي علوم انساني و هنر، نيازمند حساسيت بيشتري نسبت به رشتههاي علوم محض هستند، گفت: رشتههاي علوم انساني و هنر، نسبت به علوم محض پيچيدگي بيشتري داشته و اين نشان دهنده وظيفه خطير هنرمندان و صاحب نظران عرصه دانشگاه هنر است.
حجتالاسلام والمسلمين رنجبران، رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه هنر نيز در سخناني زيبايي را ماهيت هنر دانست و اظهار كرد: هنر بايد فضيلتزا باشد و هنري كه فضيلت را به دنبال نداشته باشد فايده چنداني براي بشر ندارد.
وي تصريح كرد: دانشگاه هنر بايد محلي براي صدور فضيلتهاي انساني باشد.
گفتني است، در اين مراسم از تلاش دكتر شهرستاني رييس پيشين دانشگاه هنر تقدير و دكتر عباسعلي ايزدي به عنوان رييس جديد اين دانشگاه معرفي شد.
١٧:٣٥ ٣٠/١١/١٣٨٤