عضو هيات علمي دانشگاه رازي:
موانع پژوهش در كشور كم نيست
عضو هيات علمي دانشگاه رازي كرمانشاه گفت: يكي از موانع رشد كيفي پژوهشها، متناسب نبودن آنها با نياز جامعه است.
دكتر حسن ذوالفقاري در گفتوگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در كرمانشاه، با اشاره به وضعيت پژوهشهاي انجام شده در كشور گفت: طي سالهاي اخير پژوهشها از لحاظ كمي در بعضي علوم و شاخه هاي علمي رشد قابل توجهي داشته اند، البته بايد در نظر داشت كه توسعه كمي تحقيقات و پژوهشها شرط لازم و ناكافي بوده و بايد در كنار آن به بعد كيفي پژوهشها نيز توجه كرد.
وي با اشاره به اينكه در برخي از امور، كيفيت، فداي كميت شده است، افزود: متاسفانه پژوهشهاي كشور از لحاظ كيفي رشد قابل توجهي ندارند و عدم توجه به كيفيت در بعضي ابعاد به عنوان مشكلي در جامعه مطرح بوده و بايد متناسب با بالا رفتن كميت ها، كيفيت ها را نيز ارتقا دهيم.
ذوالفقاري با اشاره به لزوم كاربردي شدن پژوهشها در كشور گفت: بايد پژوهشها را از قوه به فعل درآورد و از حالت محض نظري يا تئوري خارج كرده و به صحنه عمل كشاند و از آنها در زندگي به صورت كاربردي و اجرايي بهره برد تا نتايج ملموسي در جامعه به بار آورد و با سرو سامان دادن به زندگي مردم به پيشرفت كشور كمك كند.
دكتر ذوالفقاري يكي از موانع رشد كيفي پژوهشها را متناسب نبودن آنها با نياز جامعه دانست و گفت: در زمينه پژوهش الگورداري و مدلهاي آماده را براي پژوهش انتخاب مي كنيم كه با نياز جامعه همسان و هماهنگ نيست. پژوهش بايد همسان و همانگ با نيازها و دردهاي جامعه باشد و در اين زمينه بايد به دنبال الگوهاي متناسب با نيازهاي جامعه بود.
ذوالفقاري با بيان اينكه موانع پژوهش در كشور كم نيست، گفت: يكي از موانع در اين زمينه اين است كه پژوهش براي جامعه ما شناخته شده نيست و به اهميت آن پي نبردهايم و پژوهشگر بايد يك راه سخت را طي كند و با انبوهي از موانع روبرو شود، تا بتواند كار ارزشمند و كاربردي ارائه دهد. بايد دغدغه هاي پژوهشگر را در زمينه پژوهش كم و مسير را براي پژوهش او هموارتر كرد تا بتواند كار بهتري ارائه دهد.
وي يكي ديگر از موانع اين بخش را كمبود امكانات و اعتبارات دانست.
١٦:٣٩ ٢٣/٠٩/١٣٨٤