كاربرد نانولولههاي كربني ميتواند هزينه نمك زدايي از آب را كاهش دهد
به همت پژوهشگران آزمايشگاه ملي «ليورمورلاورنس»، نمك زدايي از آب به وسيله نانو لولههاي كربني مورد برسي قرار گرفت.
به گزارش سرويس «فنآوري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ، بر اساس اين پژوهش سيستم نمك زدايي با استفاده از غشاهاي مبتني بر نانولولههاي كربني علاوه بر كاهش هزينه خالص سازي آب اقيانوسها، به صورت بالقوه ميتواند براي حل مشكل كمبود آب،هم در مناطقي كه نياز به منابع جديد آب است و هم ميتواند در مناطقي كه فقدان آب تميز عامل بسياري از بيماريهاست، راه حلي ارائه كند.
به گفته اين محققان اين غشاها در مقايسه با روشهاي اسمز معكوس امروزي هزينه نمكزدايي را تا 75 درصد كاهش داده و با مرتب كردن مولكولها براساس اندازه به وسيله نيروهاي الكترواستاتيكي ميتوانند گازهاي مختلف را از هم جدا كنند و روشي اقتصادي براي به دام انداختن دياكسيدكربن منتشر شده از وسايل نقليه و جلوگيري از ورود آن به محيط ارائه كند.
نانولولههاي كربني استفاده شده در اين پژوهش به اندازهاي است كه فقط هفت مولكول آب ميتواند در عرض قطرشان قرار بگيرند و اندازه كوچكشان، آنها را كانديداي مناسبي براي جداسازي مولكولها كرده است.
گفتني است، اين غشا در مقايسه با ساير غشاهاي مرسوم براي اسمز معكوس، فشار مورد نياز براي جريان يافتن آب را كاهش داده و به صورت بالقوه ميتواند انرژي مصرفي و هزينه را كاهش دهند.
٠٩:٤٥ ٢٩/٠٤/١٣٨٦