٢٠:١٨ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
استاندار آذربايجان غربي:
پژوهش‌هاي كاربردي در استان توسعه يابد

استاندار آذربايجان غربي بر ضرورت گسترش پيوند بين آموزش و پژوهش در دانشگاه‌ها و مراكز آموزش عالي كشور تاكيد كرد.
به گزارش خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ، دكتر رحيم قرباني روز پنج‌شنبه در مراسم افتتاحيه سي و چهارمين گردهمايي معاونان پژوهشي دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌هاي وابسته به وزارت علوم كه با حضور معاون پژوهشي اين وزارت، مسئولان و مديران ستادي، مسئولان استاني و معاونان پژوهشي دانشگاه‌ها و مسئولان پارك‌هاي علم و فناوري كشور در اروميه برگزار شد با بيان اين مطلب ابراز عقيده كرد: آنچه كه هم اكنون در سطح دانشگاه‌ها به چشم مي‌خورد فقط آموزش است و از تحقيق و پژوهش و مخصوصا پژوهشهاي كاربردي آن گونه كه بايد خبري نيست.
وي گفت: دانشگاه‌ها و مراكز آموزش عالي بايد بيشتر فعاليت خود را به پژوهش و تحقيقات معطوف كنند؛ البته تحقيق و پژوهش در زمينه‌هايي كه مورد نياز و انتظار جامعه باشد.
دكتر قرباني در ادامه با تشريح وضعيت جغرافيايي و استراتژيك استان آذربايجان غربي خاطر نشان كرد: هم مرز بودن استان با سه كشور خارجي هم تهديد‌هاي زيادي را متوجه استان مي‌كند و هم فرصت‌هايي را براي آن به وجود مي‌آورد. استان به دليل داشتن مبادي ورودي و خروجي زمينه لازم را جهت پشتيباني از تحرك اقتصادي كشور فراهم مي‌كند.
وي اذعان داشت: دشمنان خارجي ما با تجهيز دانشگاه‌هاي كشورهاي همسايه تهديداتي را در كشور به وجود مي‌آورند تا بدين‌وسيله نخبگان دانشگاهي ما را به آن سوي مرزها بكشانند.
استاندار آذربايجان غربي راه اندازي دانشگاه صنعتي اروميه را گامي موثر در راستاي ايجاد يك جهش و خيز علمي و پژوهشي در استان عنوان و خاطر نشان كرد: سرمايه‌گذاري پنج ميليارد دلاري در استان، وجود تقاضاي دو هزار و 200 ميليارد توماني براي اجراي طرح‌هاي بزرگ صنعتي، بهره برداري از كارخانجات بزرگ شير و لبنيات و خودكفا بودن استان در صنعت سيمان و حتي صادر كردن آن در طول دو سال آينده از جمله اقدامات و فعاليت‌هاي مهم در راستاي توسعه استان بوده كه نشان‌دهنده‌ وجود پتانسيل و قابليت لازم در استان براي رسيدن به توسعه‌اي پايدار است.
به گزارش ايسنا، وي با بيان اين كه بايد بودجه‌هاي حاكميتي صرف امور حاكميتي شود اذعان داشت: بايد نسبت موجود در آموزش تغيير كرده و آموزش رشته‌هاي كارشناسي در دانشگاه‌ها به خود مردم و در واقع بخش خصوصي واگذار شود.
دكتر قرباني گفت: استان ما نيازمند ايجاد پژوهشكده‌هاي مختلف است و پژوهشكده‌هاي موجود نيز بايد تجهيز و تكميل شوند.
وي تصريح كرد: بايد پژوهش‌هاي كاربردي در استان توسعه يابد و پارك علم و فن‌آوري نيز با صرفه جويي از بودجه‌هاي استاني تجهيز شود.
دكتر حسن صدقي، رييس دانشگاه اروميه نيز در اين مراسم با اشاره به نقش و اهميت برگزاري چنين گردهمايي هايي گفت: بحث‌ها و تصميم گيري ها ارزش ارزنده جهت گيري‌هاي خاصي را در توسعه علمي كشور به وجود مي‌آورد.
وي با اشاره به اهداف و سند چشم انداز 20 ساله توسعه كشور خاطر نشان كرد: سازماندهي و بسيج امكانات و ظرفيت هاي كشور در جهت افزايش سهم كشور از توليد علم در جهان، تقويت نرم افزاري علم و پژوهش، كسب فن‌آوري‌هاي نو و اصلاح نظام آموزشي كشور و به كارگيري آن براي تامين منابع انساني در كشور از جمله سياست‌هاي لازم در راستاي توسعه هر چه بيشتر كشور از نظر علمي است كه براي اجراي آنها از يك‌طرف وزارت علوم و از طرف ديگر دانشگاه‌ها مي‌توانند نقش بسيار مهم و موثري ايفا كنند.
دكتر صدقي نقش پژوهشي را در توليد علم و توسعه پايدار كشور، ارتقاء جايگاه علمي كشور، تعيين اهداف كلان علمي و برنامه ريزي صحيح در جهت اجراي آنها، بهره گيري از استعدادهاي استان و به كارگيري نسل جوان و توانمند كردن آنها مهم ارزيابي كرد و اذعان داشت: يكي از راهكاهاي افزايش توليد علم و رسيدن به خود كفايي در زمينه‌هاي علمي، جذب نخبگان، بسترسازي جهت انجام تحقيقات بديع و پيشرفته، توسعه تحقيقات بين الملل و حمايت كامل دولت از پژوهش و تحقيقات به عنوان سنگ زيرين بناي توسعه همه جانبه كشور است.
وي خاطر نشان كرد: بايد در اين راستا اولويت‌ها مشخص شده و اين اصل بدون در نظر گرفتن مقضيات زماني و مكاني افراد امكان‌پذير نخواهد بود.

٠٩:٤٥ ٢٩/٠٤/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد