١٢:٥٥ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
به همت يك پژوهشگر دانشگاه علوم پزشكي همدان
طرح گندزدايي آب به روش الكتـروليز در كشور انجام شد

مدير گروه دانشكده بهداشت خانواده دانشگاه علوم پزشكي همدان از اجراي طرح گندزدايي آب به روش الكتروليز براي نخستين بار در كشور خبر داد.
دكتر رحماني، مجري اين طرح در گفت‌وگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اظهار داشت: با استفاده از روش الكتروليز آب‌هاي آلوده مي‌توان باكتري شاخص «كليفرم» را نابود كرد.
باكتري كليفرم نوعي باكتري با عمري طولاني است كه پژوهشگران از آن به عنوان باكتري شاخص براي تاييد آلودگي آب استفاده مي‌كنند. آب آلوده منبع بسياري از بيماري‌هاي روده‌يي است.
وي افزود: در حال حاضر، كلرزني آب مهمترين و متداول‌ترين روش پاكسازي ميكروب‌ها و باكتري‌ها در دنيا محسوب مي‌شود، اما كلر پسماند و تركيبات جانبي مضري را ايجاد مي‌كند كه مي‌توانند در انسان بيماري ايجاد كنند.
مدير گروه دانشكده بهداشت خانواده دانشگاه علوم پزشكي همدان در ادامه با بيان اين كه استفاده از روش‌هاي الكتروشيميايي در صنعت به دليل كاهش آلودگي محيط زيست شاخصي براي توسعه كشورها محسوب مي‌شود، خاطرنشان كرد: در روشهاي الكتروليز به دليل مبادله الكترون هيچ تركيب جنبي ايجاد نمي‌شود و در گندزدايي آب به وسيله الكتروليز باكتري‌ها و ميكروبها به وسيله مبادله الكترون حذف مي‌شوند.
وي مزيت ديگر استفاده از اين روش را امكان استفاده از آن در زما‌ن‌هاي اضطراري مانند جنگ، زلزله، سيل و هر زماني كه براي دستيابي به آب به دنبال روشي مطمئن، سريع و ارزان باشيم عنوان كرد.
دكتر رحماني در پايان با بيان اين كه اين طرح، پژوهشي بنيادي است به ايسنا گفت: از اين روش مي‌توان حتي در تصفيه خانه‌ها هم استفاده كرد كه البته اين امر مستلزم تحقيقات بيشتر و توجه به جنبه‌هاي فني است.

١٣:٠٤ ٠٢/١٢/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد