مهرماه سال جاري
نخستين همايش كاربردهاي زيست فنآوري در صنايع و معادن برگزار ميشود
نخستين همايش كاربردهاي زيست فنآوري در صنايع و معادن در روزهاي 25 و 26 مهرماه سال جاري در دانشگاه صنعتي شريف برگزار ميشود.
به گزارش خبرنگار «فنآوري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مهندس عباس جعفري جيد، عضو هيات علمي پژوهشكده توسعه صنايع شيميايي ايران وابسته به جهاد دانشگاهي و دبير اجرايي اين همايش با اعلام اين مطلب اظهار كرد: زيست فنآوري، مجموعهاي از متون و روشهاست که براي توليد، تغيير و اصلاح فرآوردهها، به نژادي گياهان و جانوران و توليد ميکروارگانيسمها برايکاربردهاي ويژه، از ارگانيسمهاي زنده استفاده ميکند.
وي افزود: زيست فنآوري معادل زيست شناسي مولکولي، مهندسي ژنتيک، مهندسي شيمي يا هيچ يک از علوم سنتي و مدرن موجود نيست؛ بلکه پيوند ميان اين علوم در جهت تحقق بخشيدن به توليد بهينه يک محصول حياتي (زيستي) يا انجام يک فرآيند زيستي به روشهاي نوين و دقيق با کارآئي بسيار بالا ميباشد.
جعفري جيد در ادامه زيست فنآوري را به درختي شباهت داد که ريشههاي تناور آن را علومي بعضاً با قدمت زياد مانند زيست شناسي به ويژهزيست شناسي مولکولي، ژنتيک، ميکروبيولوژي، بيوشيمي، ايمونولوژي، شيمي، مهندسي شيمي، مهندسي بيوشيمي، گياهشناسي، جانورشناسي، داروسازي، رايانه و... تشکيل ميدهند و شاخههاي اين درخت در جهت تحقق بخشيدن به توليد بهينه يک محصول حياتي (زيستي) يا انجام يک فرآيند زيستي به روشهاي نوين و دقيق با کارايي بسيار بالا به طور مداوم افزايش مييابند.
مهندس جعفري جيد گفت: در تقسيمبندي زيست فنآوري ميتوان از زيستفنآوري دارويي، زيست فنآوري ميکروبي، زيست فنآوري دريا، زيست فنآوري قضائي يا پزشکي قانوني، زيست فنآوري محيطي، زيست فنآوري غذايي، بيوانفورماتيک، زيست فنآوري صنعتي، زيست فنآوري نفت و گاز و پتروشيمي، زيست فنآوري تشخيصي و ... ياد كرد.
وي خاطر نشان كرد: گستردگي کاربرد زيست فنآوري در قرن بيست ويکم به حدي است که اقتصاد، بهداشت، درمان، محيط زيست، آموزش، کشاورزي، صنعت، تغذيه و ساير جنبههاي زندگي بشر را تحت تأثير شگرفت خود قرار خواهد داد و به همين دليل انديشمندان جهان، قرن بيست و يکم را قرن زيست فنآوري نامگذاري کردهاند.
وي افزود: پژوهشكده توسعه صنايع شيميايي ايران با اتكاء به توانمنديهاي علمي فني، تحقيقاتي و آزمايشگاهي خود و با همكاري دانشگاه صنعتي شريف و وزارت صنايع و معادن و با هدف بررسي آخرين پيشرفتها و چالشهاي زيست فناوري (بيوتكنولوژي) در بخش صنعت و معدن به برگزاري نخستين همايش كاربردهاي زيست فنآوري در صنايع و معادن اقدام كرده است.
دبير اجرايي نخستين همايش كاربردهاي زيست فنآوري در صنايع و معادن در بيان اهداف اين همايش به مواردي نظير آشنايي با محصولات نوين و خطوط توليد جديد و دستاوردهاي زيست فناوري در دنيا، ارائه دستاوردهاي پژوهشي، كاربردي زيست فناوري در بخش صنعت و معدن در ايران و جهان، آشنايي با توانمنديهاي بالقوه و بالفعل زيست فنآوري كشور در صنعت و معدن، بررسي پيشرفتهاي كشور در اجراي سند ملي زيست فنآوري، فراهم كردن زمينه همكاري ميان پژوهشگران و مؤسسات پژوهشي و بخش صنعت و معدن كشور اشاره كرد.
وي با بيان اينكه مهلت ارسال مقالات تا اول شهريور ماه ميباشد، گفت: محورهاي همايش شامل زيست فنآوري در صنايع دارويي، بهداشتي، آرايشي و شويندهها، زيست فنآوري در صنايع غذايي و توليد غذاهاي عملگر، زيست فنآوري در صنايع نفت، گاز و پتروشيمي، زيست فنآوري در معدن و صنايع معدني، بيوانفورماتيك، بيوالكترونيك، بيومكانيك، شبيهسازي فرايندهاي زيستفنآوري، نانو زيست فنآوري و بيو پليمرها است.
گفتني است، علاقه مندان مي تواننند براي كسب اطلاعات بيشتر با دبيرخانه همايش به نشاني تهران، خيابان انقلاب، خيابان ابوريحان، پلاك 50 يا نشاني الكترونيكي www.irdci.ac.ir مراجعه كرده و يا با شماره 66969578 تماس بگيرند.
١٣:١٧ ٠٢/٠٥/١٣٨٦