معاون پژوهشي وزير علوم:
نرخ رشد توسعه علمي در ايران 30 درصد است
در سال جاري هزار ميليارد تومان به امر پژوهش در كشور اختصاص يافته است
سومين نمايشگاه پژوهش و فن آوري استان اصفهان امروز در محل برگزاري نمايشگاههاي بينالمللي واقع در پل شهرستان با حضور جمعي از مسوولان و پژوهشگران نمونه گشايش يافت.
به گزارش خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ، دكتر كبگانيان معاون پژوهشي وزير علوم، تحقيقات و فنآوري طي سخناني در اين مراسم گفت: ايران در بيست سال گذشته كشوري با توليدات صنعتي محدود و سست براي رسيدن به نقطه مشخصي در صنعت بود؛ اما در دهه اخير دستاوردهاي پژوهشي و صنعتي در كشور رشد خوبي داشته است.
وي ضمن ارائه آماري در مورد رشد پژوهش در كشور گفت: در سال 1371 تعداد اختراعات ارسال شده 489 مورد و تعداد اختراعات ثبت شده 262 مورد بود كه در سال 1383 تعداد اختراعات به هزار و 876 مورد افزايش پيدا كرد.
كبگانيان افزود: نرخ رشد و توسعه علمي ايران 30 درصد است كه اين امر نشانه وجود توانايي، هوش و دانش بالا در كشور ما است.
وي ادامه داد: همه اين امور نشان دهنده اين است كه ايران توان و ظرفيت خوبي دارد كه ميتوان از آنها به عنوان سرمايه براي گامهاي بعدي استفاده كرد.
معاون وزير علوم ضمن اشاره به اين كه مردم دوست دارند نتيجه پژوهش را در زندگي ببينند، گفت: هم اكنون فارغالتحصيلان ما در دنيا حرف اول را ميزنند و با توجه به اين امر بايد به دنبال چارهاي براي حل مسايل مختلف در عرصههايي چون پزشكي و صنعت باشيم.
وي افزود: در سال 84 هزار ميليارد تومان بودجه به پژوهش اختصاص داده شد كه 180 ميليارد تومان آن متعلق به وزارت علوم و فن آوري بوده است.
دكتر كبگانيان با بيان اين كه بودجههاي پژوهشي پراكنده بوده و هدف ما منسجم نيست، گفت: هدف گذاري در قانون ديده شده اما هنوز به مرحله اجرا نرسيده است.
وي اضافه كرد: پيشرفت فن آوري به صورت جدي با اين رقمها امكانپذير نيستج و ما بايد بدانيم چه ميخواهيم انجام دهيم. در غير اين صورت پژوهش معنا ندارد.
معاون وزير علوم با اظهار اين كه در حال حاضر پژوهش به عنوان پديدهاي لوكس در آمده است گفت: همه سازمانها بايستي مشخص كنند كه در 10 سال آينده ميخواهند به كدام نقطه برسند تا بتوان به پيشرفت بهتري رسيد.
در ادامه اين جلسه، آذين معاون سياسي استانداري اصفهان نيز گفت: تفكر و انديشه، اساسيترين معنا براي پژوهش و فن آوري است و مبناي هر آفرينشي تحقيق و پژوهش ميباشد.
وي با تاكيد بر نقش جوانان پژوهشگر در اين عرصه ادامه داد: در راستاي تحقق برنامه چهارم پژوهش مورد توجه قرار گرفته و دولت موظف به حمايت از فعاليتهاي پژوهشي است.
در پايان اين مراسم، رامشت سرپرست دانشگاه اصفهان طي سخناني بيان داشت: ارزيابي پژوهشها از 20 ماه قبل شروع شده و طي فراخوان، 50 طرح پژوهش خاتمه يافته در گروههاي علوم پايه، كشاورزي، انساني، مهندسي و صنعت به دفتر نمايشگاه ارسال شده است.
وي اضافه كرد: 15 طرح برگزيده توسط استادان و داوران استاني داشتهايم كه در اين ميان سه طرح از علوم پايه، 7 طرح كشاورزي، سه طرح مهندسي و دو طرح صنعتي ميباشد.
در پايان مراسم به نفرات برگزيده جوايزي اهدا شد.
١٧:٠٩ ٢٣/٠٩/١٣٨٤