رييس جهاد دانشگاهي واحد فارس:
72 طرح پژوهشي منطبق با اولويتهاي استان پيشنهاد شده است
در آستانه ١٦ مردادماه سالروز تأسيس جهاد دانشگاهي به فرمان حضرت امام خميني (ره)، مهندس مسعود رستگار، رييس جهاد دانشگاهي واحد فارس در جمع خبرنگاران رسانه هاي جمعي به بيان فعاليت هاي يکسال گذشته اين نهاد پرداخت.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه فارس، رييس جهاد دانشگاهي واحد فارس با بيان اينکه امروز کارکردن براي توليد علم، يک واجب است خاطرنشان کرد: نگرش استفاده از توليدات تکنولوژيک ديگر کشورها را بايد به نگرش توليد علم و فنآوري بومي در کشور تغيير دهيم.
وي با اشاره به بيانات مقام معظم رهبري در بازديد معظم له از پژوهشکده رويان جهاد دانشگاهي گفت: براي ما افتخارست که مقام معظم رهبري از عملکرد ما در اين نهاد راضي هستند و به اين مطلب هم توجه داريم كه هنوز جاي کار بسياري در کشور وجود دارد که جهاد دانشگاهي مي تواند در آن عرصهها نيز بدرخشد.
وي گفت: اينکه مقام معظم رهبري پژوهشکده رويان را سمبلي از مراکز پژوهشي کشور با روحيه جهادي خواندند، ناشي از تلاش هاي خوب جهادگران اين نهاد در عرصه هاي مختلف علمي و پژوهشي است.
مهندس رستگار با بيان اينکه رئيس جمهور نيز جايگاه ويژه اي براي جهاد دانشگاهي قائل است به تنظيم سند چشم انداز ٢٠ ساله کشور اشاره کرد و گفت: سند جايگاه جهاد دانشگاهي در چشم انداز ٢٠ ساله کشور نيز در تيرماه امسال به تصويب رسيده که پايهاي براي فعاليتهاي آينده اين نهاد خواهد شد.
وي گفت: پس از بازديد مقام معظم رهبري از رويان، کميتهاي در جهاد دانشگاهي به منظور عملياتي کردن فرمايشات معظم له تشکيل شده که اميدواريم راهگشاي اين نهاد در برنامه هاي آتي باشد.
رييس جهاد دانشگاهي واحد فارس، تربيت مدير را يکي از خدمات ارزشمند جهاد دانشگاهي در ٢٧ سال گذشته برشمرد و گفت: بسياري از مديران امروز کشور و استان در دوران دانشجويي عضو جهاد دانشگاهي بوده و حتي رييس جمهور نيز در دانشگاه علم و صنعت همکاري نزديکي با جهاد دانشگاهي داشته و از رؤساي جمهور جهادي کشور هستند.
وي با تأکيد بر ضرورت لزوم برنامهريزي هاي علمي و دقيق منطبق با الگوهاي توسعه به ساختار جهاد دانشگاهي در فارس اشاره کرد و گفت: همسويي بسيار جدي با سند توسعه استان فارس از مهم ترين برنامه ها و وظائف جهاد دانشگاهي در فارس است.
وي با اشاره به فعاليت هاي جهاد دانشگاهي فارس گفت: اين نهاد ٧٢ طرح منطبق با نيازهاي اولويت دار استان را به کارگروه فنآوري و پژوهش استان پيشنهاد داده که معادل بيش از ٤/٣ ميليارد ريال اعتبار است که شش طرح تصوب نهايي و ١٢ طرح تصوب مقدماتي شده و مابقي در حال داوري و بررسي است و هيچ يک از اين طرحها، تکراري و يا موازي با ديگر نهادهاي علمي و پژوهشي استان نيست.
رستگار خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهي همواره کارگاه هاي مختلف آموزشي و پژوهشي را با همکاري ديگر دستگاه هاي اجرايي از جمله کارگاه آموزشي مهارت هاي زندگي براي سه هزار و ٦٠٠ نفر از همسران شهدا و ايثارگران و جانبازان استان را با همکاري بنياد شهيد و امور ايثارگران برگزار ميکند.
وي با اشاره به عضويت جهاد دانشگاهي در کارگروه هاي مختلف شوراي توسعه و برنامه ريزي استان گفت: علاوه بر اين طرحهاي متعدد ديگري نيز با وجود کارفرمايان ديگري غير از کارگروه پژوهش و فنآوري استان در حال اجرا داريم.
رستگار گفت: جهاد دانشگاهي واحد فارس با تشکيل گروههاي متعدد تخصصي، پژوهشهاي کاربردي را به جاي پژوهشهاي محض سرلوحه کار خود قرار داده است.
وي قطبي کردن فعاليتهاي پژوهشي در استانها را از برنامههاي مهم جهاد دانشگاهي برشمرد و گفت: IT و ژنتيک و علوم انساني مهم ترين قطب هايي هستند که زمينه فعاليت آنان در فارس ايجاد شده است.
رييس جهاد دانشگاهي واحد فارس گفت: اين واحد در زمينه آزمايشگاه تشخيص طبي نيز با تعرفه دولتي سالانه بيش از ٢٥ هزار نفر با هدف کمک به اقشار کم درآمد به فعاليت خود ادامه مي دهد و آزمايشگاه ژنتيک نيز از سال ٧٥ براي زوج هاي جوان راه اندازي شده و به موازات آن مرکز مشاوره ژنتيک براي جوانان در شرف ازدواج راه اندازي شده که موفقيت اين مرکز چشمگير است.
رستگار گفت: مرکز مشاوره روانشناسي نيز با همکاري مرکز ملي جوانان همه روزه به تعداد زيادي از متقاضيان سرويس مي دهد.
رييس جهاد دانشگاهي با اشاره به سوابق آموزشي اين نهاد به خصوص در زمينه آموزش رايانه گفت: در کنار آموزش هاي مختلف، با مجوز سازمان مديريت و برنامهريزي، دوره هاي مختلف آموزش کارکنان دولت در اين نهاد طراحي و اجرا مي شوند و کلاس هاي متعددي تاکنون براي آموزش شهرداران، دهياران و کارکنان دولت طراحي و اجرا شده که درسال حدود ١٠ هزار نفر آزاد و کارکنان دولتي تحت آموزش قرار گرفته اند.
وي گفت: جهاد دانشگاهي از سال ٧٧ دورههاي آموزش عالي علمي و کاربردي راهاندازي کرده و در حال حاضر در ١١ رشته در دورههاي کارداني و کارشناسي دانشجو پذيرش مي شود و به لحاظ آمار موجود، مرکز آموزش عالي علمي و کاربردي جهاد دانشگاهي واحد فارس از نظر پذيرش فارغ التحصيلان در مقاطع بالاتر و نيز جذب سريع آنها در بازار کار، جزو مراکز آموزشي موفق استان به شمار ميرود و هم اکنون نيز ٨٠٠ دانشجو در آن مشغول به تحصيل هستند و در مهرماه نيز جمعيت جديدي پذيرش مي شوند.
رستگار در خصوص فعاليت هاي فرهنگي اين نهاد گفت: معاونت فرهنگي همه ساله برنامه هاي فرهنگي مختلفي براي همه دانشجويان شيراز اجرا ميکند که از آن جمله ميتوان به جشنواره رسول مهر، جشنواره ايران مرز پرگهر و دهها جشنواره و مسابقه فرهنگي ديگر اشاره کرد.
وي با بيان اينکه جهاد دانشگاهي در شوراي فرهنگ عمومي استان نيز عضو است گفت: با مرکز ملي جوانان در استان نيز همکاري تنگاتنگ داريم.
رئيس جهاد دانشگاهي واحد فارس با اشاره به دغدغه جوانان براي اشتغال گفت: اين نهاد در فارس با وجود سازمان همياري اشتغال فارغ التحصيلان دانشگاهي دور جديدي از فعاليت هاي خود را از خردادماه و حول سه محور آموزش، پژوهش و مشاوره در راستاي واگذاري تسهيلات بنگاه هاي اقتصادي زودبازده با تقويت تجهيزات و بکارگيري اعضاي هيأت علمي آغاز کرده است.
وي اصلاح تلقي کنوني جامعه از اشتغال را يکي از سياست هاي جهاد دانشگاهي برشمرد و گفت: ٥٠ ميليارد تومان از تسهيلات بنگاه هاي اقتصادي زودبازده در فارس توسط جهاد دانشگاهي توزيع خواهد شد.
وي گفت: بسترسازي و حمايت هاي مالي و مشاورهيي در جهت راه اندازي فعاليتهاي کارآفرينانه را مدنظر داريم و مذاکره هاي مختلفي با بانک هاي عامل پرداخت کننده تسهيلات صورت گرفته که الگويي جديدي براي اين پرداخت ها ارائه شود و از طرفي فهرستي از فرصت هاي شغلي جديد داراي توجيه را براي ارائه به متقاضيان آماده کرده ايم.
وي گفت: ترکيب مناسبي از کارشناسان و ارزيابان را گردهم آورده ايم که بهترين نگارش در مورد طرح هاي زودبازده اقتصادي صورت بگيرد.
رستگار اضافه کرد: رقم قابل توجهي از تسهيلات اختصاص يافته قرار است در اختيار بانوان قرار گيرد و با نگاه ويژه به فعاليت بانوان اين اعتبارات توزيع خواهد شد ضمن آنکه فارغ التحصيل دانشگاهي بودن براي ما يک اولويت است.
وي گفت: فراخوان اوليه متقاضيان دريافت تسهيلات اقتصادي زودبازده به مناسبت١٦ مردادماه منتشر خواهد شد و دفترچه راهنماي چگونگي دريافت تسهيلات بنگاه هاي زودبازده در دفاتر پستي از شهريورماه توزيع خواهد شد.
وي يادآور شد بنا داريم حداکثر استفاده از فرصت ايجاد شده توسط دولت براي کاهش نرخ بيکاري و ايجاد اشتغال پايدار داشته باشيم.
رستگار همچنين در بخشي ديگر از اين گفت و گو به فعاليت هاي رسانهيي جهاد دانشگاهي اشاره کرد و گفت: خبرگزاري ايسنا با توجه به توان استان فعاليت خوبي انجام داده است.
وي گفت: خبرگزاري قرآني ايران شعبه شيراز به صورت آزمايشي و غيررسمي به عنوان تنها خبرگزاري قراني در دنيا راه اندازي شده و به ٣٥ زبان زنده دنيا اخبار قرآني را منتشر مي کند.
وي گفت: از همه شهروندان و علاقمندان به علوم ديني مي خواهيم ضمن بازديد از پايگاه اين خبرگزاري، همکاري با آن را در برنامه هاي خود بگنجانند.
وي اضافه کرد: شرکت فناوري رايانه اسرا نيز سيستم مکان يابي خودروهاي پليس و تاکسي ها و اتوبوس هاي شهري به خصوص در زمان سهميه بندي بنزين و نيز چراغ هاي راهنمايي هوشمند در تهران و شيراز و نيز نظارت تصويري بر گردنه کولي کوش و ١١ گردنه حادثه خير استان را طراحي و اجرا کرده است.
وي گفت: آمادگي خود را براي ايفا نقشي برجسته تر از نقش فعلي و حل مسائل علمي دستگاه هاي مختلف اعلام مي کنيم.
وي در پايان اين نشست مطبوعاتي در پاسخ به سئوالي در خصوص عملکرد ايسنا گفت: اينکه خبرگزاري ايسنا را با ديگر خبرگزاري هاي کشور مقايسه کنيم، نيازمند دقت است. عملکرد ايسنا را با اين حجم توليد اخبار با امکانات محدود در مقايسه با ديگر خبرگزاري هاي کشور موفق ميدانيم.
رييس جهاد دانشگاهي فارس گفت: اينکه ايسنا ٤٦ درصد اخبار مطبوعات را توليد مي کند، براي ما يک افتخار است.
١٨:٢٣ ١٣/٠٥/١٣٨٦