رييس جهاد دانشگاهي استان خوزستان:
افقهاي روشن و اميدواركنندهاي پيش روي جهاد دانشگاهي است
رييس جهاد دانشگاهي استان خوزستان گفت: جهادگران جهاد دانشگاهي همواره خود را فرزندان دانشگاه دانسته و تلاش در جهت كمك به گسترش فضاي ديني، معنوي و فكري، علمي و تخصصي دانشگاهها را در زمره وظايف و تعهدات اخلاقي و هويتي خود قلمداد ميكنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه خوزستان، قدرت الله شاكرينژاد، در مراسم سالگرد تاسيس جهاد دانشگاهي كه در محل موسسه آموزش عالي جهاد دانشگاهي خوزستان برگزار شد، اظهار داشت: جهاد دانشگاهي نهادي انقلابي، عمومي و غير دولتي است كه در سال 1359 در پي انقلاب فرهنگي و براي تحقق اهداف اين جنبش بزرگ و ارتقاء فعاليتهاي علمي ـ تخصصي و فرهنگي كشور در محيطهاي علمي و دانشگاهي، كار خود را با هسته كوچكي از دانشجويان مسلمان و انقلابي آغاز كرد و طي حيات 28 ساله خود، امروزه به نهادي برومند تبديل شده كه با داشتن 15 پژوهشكده، 42 واحد دانشگاهي و استاني، يك دانشگاه و چهار موسسه آموزش عالي، 11 سازمان و مركز فرهنگي، 15 موسسه و شركت و حدود 5000 جهادگر تمام وقت و تعداد زيادي همكار پاره وقت در سراسر كشور، منشاء آثار و خدمات مهمي در عرصههاي علمي، تخصصي و فرهنگي جامعه شده است و اكنون نيز با كولهباري از تجارب و دستاوردها، با افتخار در خدمت اعتلاي انقلاب شكوهمند اسلامي ايران قرار دارد.
وي افزود: جهاد دانشگاهي مطابق اساسنامه خود داراي چهار حوزه فعاليت پژوهشي، فرهنگي، آموزشي و تسهيل در امر اشتغال دانشآموختگان دانشگاهي است و زير نظر شوراي عالي انقلاب فرهنگي فعاليت ميكند.
شاكرينژاد خاطرنشان كرد: در حوزه پژوهشي، اين نهاد در طول بيش از دو دهه از عمر خود با اين باور كه توسعه پايدار كشور با توليد فكر و دانش و رسيدن به اقتدار علمي و آموزههاي خودباوري ممكن خواهد بود، به خلق راهبردها و راهكارهاي بومي و تدوين دانش فني مبتني بر نيازهاي مبرم كشور پرداخته و فعاليتهاي خود را بر بنيادهاي ياد شده سازمان داده است. جهاد دانشگاهي در حوزه پژوهشي توانسته است طي فعاليتهاي سه سال اخير خود، بالغ بر هزار و 750 پروژه تحقيقاتي ـ تخصصي را كه بيش از 80 درصد آن، داراي كارفرماي مشخص در كشور بوده به پايان رساند.
وي گفت: در حوزه پژوهشي همواره سعي شده است ضمن پاسخگويي به نيازهاي كشور، در حد توانايي، در مرزهاي دانش و فنآوري نيز گامهايي درخشان برداشته شود. جريان شناسي ادبيات داستاني معاصر و نقد و تحليل عناصر و مولفههاي بوميگرايي در ادبيات معاصر فارسي، طرح جامع هويت و مناسبات نسلي در ايران، مطالعات اجتماعي، اقتصادي و طبيعي حوزه بالادست سد كارون 3، مطالعات نيمه تفصيلي خاكشناسي 500 هزار هكتار از اراضي استان خوزستان، ترميم ضايعات عصبي قلبي و كبدي با استفاده از فنآوري سلولهاي بنيادي، ايمونوتراپي سرطانهاي خون، گروه سلولهاي B، توليد نانوذرات و استفاده از آنها در تشخيص و درمان سرطان، طراحي و توليد فرستندههاي راديويي F-M، طراحي و ساخت سيستم خنكسازي گازهاي ناشي از احتراق در صنايع سيمان بدون استفاده از آب و تدوين دانش فني و مديريت بر ساخت تعداد بسيار زيادي از قطعات صنعتي مورد نياز كشور به خصوص در حوزه نفت و پتروشيمي كه موجب هزار دلار صرفهجويي ارزي براي كشور شده است، چند پژوهش برتر انجام شده طي سه سال اخير در حوزه پژوهشي جهاد دانشگاهي بوده است.
رييس جهاد دانشگاهي خوزستان يادآور شد: چنانچه مقام معظم رهبري فرمودند جهاد دانشگاهي در اساس، يك نهاد معنوي، فرهنگي و اخلاقي است، جهادگران در جهاد دانشگاهي به دنبال آن بودهاند كه روح حاكم بر فعاليتهاي آنان، همواره تبيين و ترويج آموزههاي ديني، آرمانهاي انقلاب اسلامي و ارزشهاي تاكيد شده به وسيله امام راحل(ره) نظير عدالت خواهي، دفاع از محرومان و مستضعفان، خودباوري، آزادانديشي و استقلال طلبي باشد. بهعلاوه در محيط فرهنگي كشور نيز عمده كوشش جهادگران معطوف به تزكيه و اعتلاي فضاهاي علمي و دانشگاهي با تاكيد بر فعاليتهاي قرآني، اطلاعرساني علمي و اجتماعي، هنري و ادبي و دروني ساختن علائق ديني بوده است.
وي توضيح داد: تاسيس مركز فعاليتهاي قرآني دانشجويان ايران، خبرگزاري قرآني كشور (ايكنا)، خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مركز افكارسنجي دانشجويان ايران (ايسپا)، سازمان انتشارات جهاد دانشگاهي، مركز گردشگري علمي ـ فرهنگي دانشجويان ايران و مركز فرهنگي ـ دانشجويي امام (ره) و انقلاب اسلامي از جمله مراكزي هستند كه بخشي از فعاليتهاي مهم حوزه فرهنگي جهاد دانشگاهي را بر دوش ميكشند. برگزاري جشنوارههاي مهم علمي و فرهنگي، نظير كتاب سال دانشجويي، پايان نامههاي برگزيده دانشجويي، برگزاري جشنوارههاي ملي و بينالمللي قرآني براي دانشجويان، اجراي طرح ملي تنديس فداكاري و طرح ايران مرز پرگهر، نيز از جمله ديگر برنامههاي مستمر حوزه فرهنگي اين نهاد است. همواره در همه حوزههاي فعاليت فرهنگي جهاد دانشگاهي، وجهه اصلي همت جهادگران، اقدامات مخاطبگرا و اثر بخشي كوششها بوده است.
شاكرينژاد تصريح كرد: در اين حوزه نيز همواره سعي بر اين بوده است پاسخگويي، به خلاء آموزشي كشور مورد نظر قرار گيرد. هم اكنون در اين نهاد، آموزشهاي رسمي دانشگاهي در مقاطع كارشناسي و تحصيلات تكميلي با جهتگيري توسعه آموزش عالي پژوهش محور جريان دارد. همچنين سالانه افزون بر 250 هزار نفر در سراسر كشور از آموزشهاي تخصصي، علمي ـ كاربردي، آموزشهاي كارآفريني و دورههاي آموزشي كوتاه مدت اين نهاد بهرهمند ميشوند. هدف اصلي اين آموزشها، افزايش مهارتهاي مختلف مخاطبان است. در سالهاي اخير حدود 25 درصد آموزشهاي كوتاه مدت و مهارت افزايي اين نهاد به كاركنان دولت اختصاص داشته است.
وي عنوان كرد: در حوزه اشتغال دانشآموختگان نيز، از سال 1379 بر اساس مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي مقرر شد جهاد دانشگاهي در حوزههاي نرمافزاري اشتغال، فعاليتهايي را با هدف تسهيل اشتغال دانشآموختگان دانشگاهي آغاز كند. در اين حوزه، مهمترين فعاليتهاي جهاد دانشگاهي در پنج زمينه كلي پژوهش، اطلاعرساني شغلي، فعاليتهاي آموزشي، تهيه و اجراي طرحهاي جامعه و عملياتي در زمينههاي مختلف اشتغال كشور (نظير طرح جامع آمادگي شغلي براي دانشجويان سال آخر) و مشاوره شغلي صورت ميگيرد.
رييس جهاد دانشگاهي خوزستان بيان كرد: گستردهترين شبكه آموزش، اشتغال و كارآفريني هم اكنون در اين نهاد قرار دارد. همچنين بزرگترين شبكه اطلاعرساني اشتغال و كارآفريني با حضور فعال رسانههاي جهاد دانشگاهي در اين نهاد مشغول به فعاليت و خدمترساني به دانشآموختگان عالي كشور است.
وي ادامه داد: افقهاي روشن و اميدواركنندهاي پيش روي جهاد دانشگاهي است كه مهمترين آنها افزايش عزم مجموعه نظام اجرايي كشور در استفاده و اتكاء به توانمنديهاي داخلي، تدوين سند چشمانداز با هدف ترسيم افق بلند مدت توسعه كشور كه دور نمايي روشن، مناسب و معقول در برابر برنامهريزان و مجريان كشور قرار ميدهد و ابلاغ سياستهاي كلي اصل 44 از سوي مقام معظم رهبري است كه آينده اداره كشور را روشنتر كرده است.
شاكرينژاد اضافه كرد: خوشبختانه جهاد دانشگاهي اكنون به سطحي از تجربه و تواناييها و بلوغ علمي و تخصصي رسيده است كه ميتواند براي دستيابي كشور به محورهاي ياد شده و پيمودن اين مسير خطير نقشي موثر ايفا كند.
وي اظهار داشت: اكنون پس از 28 سال فعاليت و اجراي موفق سه برنامه توسعه در جهاد دانشگاهي، به لطف الهي، اين نهاد توانسته است سند جايگاه جهاد دانشگاهي در چشمانداز 20 ساله جمهوري اسلامي را تهيه و تصويب كند. در اين سند آمده است«جهاد دانشگاهي نهادي انقلابي با هويت اسلامي و داراي منابع انساني متعهد و كارآمد، الهام بخش و موثر در كشور، پيشگام در توسعه علم، فناوري و فرهنگ. با تعامل سازنده در عرصه ملي و بينالمللي است.» همچنين اين نهاد مقدمات تهيه و تصويب برنامه چهارم توسعه خود را در چارچوب برنامه چشمانداز آماده كرده است.
رييس جهاد دانشگاهي خوزستان افزود: جهاد دانشگاهي آماده است به سهم خود، در حوزهها و زمينههاي مورد تاكيد مقام معظم رهبري، نظير جنبش نرم افزاري، توسعه و تحكيم اقتدار علمي، تهيه و تدوين نقشه جامع علمي كشور، مهندسي فرهنگي، اجرايي شدن سياستهاي كلي اصل 44 قانون اساسي، اثر بخشتر كردن علوم پايه و علوم انساني، ترويج گفتمان تمدنسازي، اجراي طرح جامع راهكارهاي تحقق اتحاد ملي و همكاري موثر علمي در تحقق آرمان بزرگ انسجام اسلامي مشاركت فعالتر داشته و نقش جديتري را در برخي از اين حوزهها به عهده گيرد.
١١:٢٦ ١٦/٠٥/١٣٨٦