١٥:٥٥ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
مجري طرح چسب بافتي هوشمند:
چسب بافتي هوشمند تنها با 150 سي سي از خون فرد قابل تهيه است

مجري طرح توليد چسب بافتي هوشمند اظهار داشت: براي تهيه اين چسب تنها 150 سي سي از خود فرد كافي خواهد بود كه حتي پس از استخراج مواد مورد نياز از اين تعداد خون گلبول‌هاي قرمز دوباره به بدن فرد بازگشت داده مي‌شوند، لذا حتي افرادي كه دچار كم خوني هستند نيز مشكل خاصي پيدا نمي‌كنند.
به گزارش خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ، دكتر مهدي راستي، عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي اصفهان كه در تحقيقات پايان‌نامه تخصصي خود موفق به ساخت چسب بافتي هوشمند شده است با اشاره به خاصيت چسبانندگي، ليز نشدن بعد از مدت كوتاه و توانايي محتمل فشار در محل چسبيده شدن بافت‌ها را از ويژگي‌هاي اين چسب بافتي عنوان و تصريح كرد: چسب‌هايي كه تا به حال ساخته شده است بيشتر در جلوگيري از خونريزي در سطوح بدن نقش داشته و توانايي نگه داشتن دو قطعه از بافت را در كنار يكديگر ندارند اين در حالي است كه در اين طرح با شناسايي عناصر اصلي موثر در خاصيت چسبانندگي و عناصر موجود در خون محصولي توليد شده است كه قادر خواهد بود سخت ترين بافتها نظير استخوان را نيز در كنار يكديگر قرار دهد.
وي با اشاره به موفقيت اين طرح در محيط invitro (مراحل آزمايشگاهي) و پياده‌ كردن آن در محيط invivo (بدن حيوان) اين چسب بافتي هوشمند را بي خطر و كارا عنوان كرد و گفت:‌ چسب بافت بي خطرترين محصول دارويي است كه چون از خون خود فرد براي همان فرد استفاده مي‌شود، كاملا ايمن است.
وي با اشاره به سه كاربرد عمده اين طرح بر روي پيوندهاي عروقي، پيوندهاي عصبي و پيوندهاي استخواني اذعان داشت: پيوندهاي عروقي يكي از مشكلترين اجزاي اعمال جراحي در هر رشته است كه با عروق بسيار ريز سر و كار دارد و از بافت‌هايي است كه بيشترين فشار را تحمل مي‌كند زيرا عضله داشته و قابليت باز و بسته شدن دارند كه با اين وجود با استفاده از اين چسب تعداد بخيه‌ها را مي‌توان به ميزان قابل توجهي كاهش داد.
به گزارش ايسنا، دكتر عبدالجليل كلانتر هرمزي، فوق تخصص جراحي پلاستيك و سرپرست تيم تحقيقاتي توليد چسب بافتي هوشمند در دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي نيز در مراسم معرفي اين دستاورد علمي به خبرنگاران گفت: اين چسب بافتي هوشمند محصول تلاش‌هاي يك ساله محققان و پژوهشگران مركز فوق تخصصي 15 خرداد، به عنوان زير مجموعه دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در قالب يك پايان نامه تحقيقاتي است كه همواره شكست را پلي ساختند و اين كلام مقام معظم رهبري را مبناي كار خود قرار دادند كه وظيفه دانشگاهيان توليد علم است نه تكرار علم!
رييس بيمارستان پانزده خرداد با بيان اينكه رسيدن به اين چسب بافتي هوشمند با اين ويژگي‌هاي مخصوص براساس آنچه در مقالات و كتاب‌ها تا سال 2006 آمده رويايي بيش نبود، تصريح كرد: اين گروه تحقيقاتي با وجود شكست‌هاي متعدد در نخستين ماه‌هاي شروع تحقيقات با در نظر گرفتن دورنماي اين ايده از پا ننشسته و در 5 ماه اول شروع تحقيقات موفقيت توليد اين چسب رقم خورد و سرفصلي براي توليد انواع بهتر آن با غلظت بيشتر و كيفيت بالاتر قرار گرفت.
دكتر كلانتر هرمزي با اشاره به اينكه در حال حاضر اين طرح در جايگاهي قرار دارد كه توان توليد چسب‌هاي بافتي هوشمند با غلظت‌هاي مختلف براي كاربردهاي متنوع از جمله عصب، عروق و استخوان وجود دارد تاكيد كرد: اين طرح زمينه ساز كارهاي تحقيقاتي متعددي است كه پس از كليد خوردن آن توسط اين گروه تحقيقاتي ايستايي ندارد.
دكتر عليرضا زالي، رييس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي نيز اظهار داشت: پس از قريب 60 سال كه چسب بافتي در دنيا مورد استفاده قرار گرفته و رشد آن به دليل مشكلات عديده كه چسبهاي بافتي براي نسوج انساني ايجاد مي‌كنند از بقيه تكنولوژي‌ها عقب مانده براي اولين بار در دنيا محققان اين دانشگاه چسب بافتي‌اي طراحي كرده‌اند كه هيچ يك از مشكلات نسل قبل را ندارد.
به گزارش ايسنا، وي به دو گروه چسب‌هاي بافتي صنعتي (تجاري) كه بسيار گرانند و چسب‌هاي بافتي (اتولوگ) كه از بدن خود فرد تهيه مي‌شود، اشاره و تصريح كرد: اين چسب بافتي كه توسط پژوهشگران دانشگاه شهيد بهشتي طراحي شده است از نوع دوم است كه از خون خود فرد استحصال مي‌شود.
رييس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با اشاره به ويژگي‌هاي اين چسب خاطر نشان كرد: انواع چسب‌هاي بافتي پروتئيني به نام «فيبرينوژن» دارند كه استحكام ساختاري چسب را قوام مي‌دهند و به طور طبيعي در خون وجود دارند و در انعقاد خون نقش دارند كه بيشترين ميزان آن در انواعي كه تا به حال ساخته شده است حداكثر 29 ميلي‌گرم در سطح مي‌باشد. در حالي كه در چسبي كه در حال حاضر توسط پژوهشگران اين دانشگاه ساخته شده است، 30 تا 70 ميلي‌گرم سطح فيبرينوژن دارد كه حتي گاهي تا 90 ميلي‌گرم نيز رسيده كه از اين نظر معادل جهاني ندارد و از نظر غلظت بي‌بديل است.
وي، قدرت كشش پذيري بالاي اين چسب را از ديگر ويژگي‌هاي آن عنوان و تصريح كرد: قدرت كشش پذيري ويژگي‌اي است كه بر اساس آن چسب‌ها را طبقه‌بندي مي‌كنند و اين در حالي است كه چسبي كه در حال حاضر پژوهشگران ما در دست دارند بيشترين قدرت چسبندگي را دارد و از اين نظر در تمام دنيا بي‌نظير است.
به گزارش ايسنا، دكتر زالي، حضور فاكتورهاي رشد در اين چسب بافتي را كه تا امروز 12 نوع از آن شناخته شده است، ‌از ديگر ويژگي‌هاي اين چسب بافتي عنوان و افزود: اين چسب هوشمند با داشتن اين فاكتورها براي اولين بار از اين خاصيت طبيعي و حيات بخش برخوردار است؛ همچنين انواع پروتئين‌هايي كه در ترميم بافت‌ها كارايي دارد و روند پيوستگي بافت‌هاي گسسته را به طور طبيعي در بدن سامان مي‌دهند نيز در اين چسب بافتي وجود دارد و اين مهمترين عوامل تمايز دهنده اين چسب بافتي با چسب‌هاي بافتي در حال حاضر جهان است.
وي در پايان كاربردهاي اين چسب در پزشكي را كه در جراحي‌هاي مختلف به صورت معجزه آسا حداكثر استفاده را دارند، صدها مورد عنوان كرد گفت: اين قبيل گامهاي علمي در تمام زمينه‌ها عاملي براي خوداتكايي است كه باعث مي‌شود جوانان پرشور و پر تلاش كشور، مجددا پرچم پر پيشينه ايران در عرصه علمي را به اهتزار در آورند.

١٤:٠٩ ١٧/٠٥/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد