محققان سوئيسي اعلام كردند:
پرورش گياهان غني از آهن بهترين راه مبارزه با فقر آهن در سراسر جهان است
دانشمندان سوئيسي اخيرا اعلام كردند كه پرورش گياهان غني از آهن ميتواند بهترين راه براي مبارزه با مشكل فقر آهن در سراسر جهان باشد.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين دانشمندان ميگويند كه به كمك دانش مهندسي ژنتيك و نيز تغذيه انتخابي و خاص چنين گياهاني، ميتوان گامهاي بلندي در راستاي مقابله با اين مشكل برداشت كه امروزه 2 ميليارد نفر را در سراسر دنيا گرفتار كرده است.
نتايج اين پژوهش در مجله پزشكي لانست به چاپ رسيده است.
طبق آمار منتشر شده از سوي سازمان جهاني بهداشت، از هر كودك زير 5 سال يك كودك و نيز يك پنجم از تمام زنان در كشورهاي در حال توسعه مبتلا به كم خوني ناشي از كمبود آهن در رژيم هاي غذاييشان هستند.
محققان در انستيتو فدرال فناوري سوئيس در زوريخ در اين باره اظهار داشتند كه درصد بالاي فقر آهن در كشورهاي در حال توسعه خسارات بهداشتي و اقتصادي مهمي را به اين كشورها وارد كرده است كه از جمله آنها ميتوان به نتايج نامطلوب بارداريها، كارآيي نامطلوب در مدرسه و كاهش توان توليد مثلي اشاره كرد.
مشكل فقرآهن همچنين دامنگير كشورهاي پيشرفته مانند انگليس شده است. به طوري كه در اين كشور 21 درصد از زنان و دختران با مشكل فقر آهن دست به گريبان هستند.
به دليل فراگير بودن اين مشكل، محققان همواره تعداد زيادي از راهكارهاي مختلف را با هدف مقابله جهاني با فقر آهن در مواد غذايي ارزيابي كردهاند.
اين محققان ميگويند؛ گوشت غني از آهن براي بسياري از مردم كشورهاي در حال توسعه بسيار گران قيمت است. همچنين توزيع مصرف مكملهاي حاوي آهن در قالب قرص در بين تمام كشورهاي نيازمند كار دشواري است و بسياري از افراد از مصرف اين قرصهاي مكمل غفلت ميكنند.
لذا گزينه آخر براي محققان، توليد گياهاني است كه به لحاظ ژنتيكي از آهن سرشار باشند.
١١:٢٤ ٢٢/٠٥/١٣٨٦