١٤:٠٠ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
رييس پژوهشگاه دانش‌هاي بنيادي:
پژوهشگاه به نماد و خط مقدم دانش كشور تبديل مي‌شود
رصدخانه ملي ايران متعلق به منجمان علاقه‌مند دنيا است

رصدخانه ملي ايران متعلق به همه منجمان علاقه‌مند است و استفاده از آن هيچ محدوديتي نخواهد داشت.
به گزارش خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دکتر محمد جواد لاريجاني، رييس پژوهشگاه دانش‌هاي بنيادي (IPM) و سرپرست پژوهشکده رصدخانه ملي كه در نشست خبري رصدخانه ملي سخن مي‌گفت با بيان اين كه پروژه ملي تاسيس رصدخانه كه آرزوي چندين ساله فيزيكدانان كشور است به مراحل نهايي رسيده است، اظهار داشت: محل دقيق تاسيس رصدخانه در مرز استان‌هاي اصفهان، اراك و قم به زودي انتخاب خواهد شد كه اميدواريم رصدخانه‌اي در خور شأن علمي كشور و به عنوان حوزه پرطراوت علمي در علم نجوم راه‌اندازي كنيم.
وي با اشاره به كسب دانش فني ضمن تاسيس رصدخانه ملي گفت: رصدخانه ملي وارد كشور نمي‌شود، بلكه ضمن طراحي و ساخت آن، دستاوردهاي علمي گسترده‌اي نصيب پژوهشگران كشور مي‌شود و مكان يابي چهار ساله آن، گوياي اين مطلب است.
رييس پژوهشكده رصدخانه ملي افزود: در نظر داريم كه تلسكوپ اين رصدخانه كه به دنبال كسب دانش طراحي آن هستيم، در مرزهاي دانش و تكنولوژي باشد و با توجه به اينكه اين پروژه‌ با مشكلات مالي روبه‌رو نيست اما حمايت‌هاي دولت و مجلس در پيشبرد آن ضروري است.
دكتر لاريجاني در ادامه با اشاره به تاسيس پژوهشكده رصدخانه ملي در پژوهشگاه اظهار كرد: همزمان با پروژه رصدخانه ملي، وزير علوم، مسؤوليت تاسيس پژوهشكده را به من واگذار كرد تا نيروهاي علاقه‌مند به اين علم در آن جذب شده و گردهم آيند؛ زيرا رصدخانه و پژوهشكده مكمل يكديگرند، به طوريكه رصدخانه آزمايشگاهي است كه نيروي انساني آن بايد افراد متخصصي تربيت شوند.
وي ادامه داد: پژوهشكده‌ رصدخانه ملي بر توسعه، تاسيس و راه‌اندازي رصدخانه نظارت مي‌كند كه استفاده از رصدخانه هيچگونه محدوديتي ندارد و پژوهشگران علاقه‌مند از سراسر دنيا مي‌توانند از آن بهره‌مند شوند، همچنين هدف ديگر از راه‌اندازي پژوهشكده، تربيت نيروي انساني براي انجام تحقيقات ويژه در زمينه نجوم، اخترفيزيك (كيهان شناسي) و غيره است.
رييس پژوهشگاه دانش‌هاي بنيادي اظهار داشت: پژوهشكده داراي اساسنامه مصوب وزارت علوم است و فعاليت خود را زيرنظر پژوهشگاه دانش‌هاي بنيادي آغاز كرده و اميدواريم در سال آينده بودجه آن به مجلس پيشنهاد شود تا قدم‌هاي بزرگي در پيشبرد اهداف پژوهشكده برداشته شده و به پاتوق علمي منجمان آينده كشور تبديل شود.
دكتر لاريجاني خاطرنشان كرد: از دستاوردهاي انقلاب اسلامي دامن زدن به مساله تحقيقات و رشد علمي در كشور است كه در سه دهه گذشته تعداد قابل توجهي از مراكز تحقيقاتي تاسيس و دوره‌هاي دكتري كه نه صرفا دوره‌هايي آموزشي بلكه مرز بين آموزش و تحقيق است، راه‌اندازي شدند.
وي در ادامه گفت: پروژه‌هايي چون رصدخانه و شتابگر ملي از پروژه‌هاي ملي است كه باعث تحرك وسيع در جامعه علمي ايران خواهد شد و از رسالت‌هاي پژوهشگاه، تبديل شدن به «بنچ مارك» دانش در كشور و تعيين خط پيشرفت علمي مي‌باشد.

دكتر لاريجاني در پايان اظهار كرد: در جلسات شوراي راهبردي رصدخانه ملي پروژه استفاده از امواج راديويي را مطرح كرديم كه البته اين دو در يك محل قرار ندارند و اميدواريم جشن اولين رصد را در يك ماه شعبان برگزار كنيم.

١٢:٤٤ ٣١/٠٥/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد