١٣:٥٧ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
نتايج يك بررسي نشان داد:
الكتروايمونوديفيوژن، روشي مناسب براي اندازه‌گيري آلبومين ادرار است

يافته‌هاي يك پژوهش در دانشگاه علوم پزشكي يزد نشان داد كه روش الكتروايمونوديفيوژن، روشي حساس، دقيق، ‌اختصاصي و داراي محدوده آناليز مناسب براي اندازه‌گيري آلبومين در ادرار و تشخيص ميكروآلبومينوري براي پي بردن به شروع و پيشرفت عوارض در بيماران ديابتي است.
به گزارش سرويس پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه يزد،‌ الكتروايمونوديفيوژن (EID) روشي براي اندازه گيري آلبومين در مايعات بيولوژيك مي‌باشد و از طرفي تعيين مقدار آلبومين در ادرار و تشخيص ميكروآلبومينوري براي پي بردن به شروع و پيشرفت عوارض بيماري ديابت اهميت زيادي دارد؛ در همين راستا دكتر بمانعلي جلالي از دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي يزد در يك طرح تحقيقاتي تحت عنوان « ارزيابي روش الكتروايمنوديفيوژن و مقايسه آن با روش اليزاجهت سنجش آلبومين در ادرار » با تهيه آنتي بادي اختصاصي آلبومين، روش EID براي سنجش غلظت آلبومين در ادرار را راه‌اندازي كرده و قابليت‌هاي آن در تشخيص ميكروآلبومينوري را مورد ارزيابي قرار داده است.
وي پس از تهيه آنتي بادي آلبومين، ‌روش EID را راه‌اندازي كرده و ‌٦١ نمونه ادرار را از افراد ديابتي تهيه و با استفاده از آنها، قابليت‌هاي علمي اين روش براي سنجش آلبومين در ادرار و تشخيص ميكروآلبومينوري را بررسي كرده است.
دكتر جلالي در تحقيق خود نتايج دستگاه Clinitek-100 را براي پي بردن به ميكروآلبومينوري، با روش مرجع مقايسه كرد كه در نتيجه مشخص شد كه روش EID براي تشخيص ميكروآلبومينوري داراي سه مورد جواب مثبت كاذب (‌٤/٩ درصد) و دو مورد جواب منفي كاذب (‌٣/٣ درصد) بود. نتايج دستگاه CLINITEK-100 نيز يك مورد مثبت كاذب (‌٦/١ درصد) و ‌١٤ مورد (‌٢٣ درصد) منفي كاذب داشت.
همچنين بررسي‌ها نشان داد كه حساسيت و ويژگي روش EID به ترتيب ‌٩٥ درصد و ‌٨٣ درصد بود كه در مقابل دستگاه CLINITEK-100 براي تشخيص ميكروآلبومينوري حساسيت ‌٦٧ درصد و ويژگي ‌٩٤ درصدي داشت.
با توجه به نتايج اين تحقيق چنين نتيجه‌گيري شده است كه روش EID براي سنجش آلبومين در ادرار داراي حساسيت، محدوده آناليز و دقت مناسبي مي‌باشد؛ چرا كه اين روش به عنوان يك تست براي تشخيص ميكروآلبومينوري، ‌داراي حساسيت بالا (‌٩٥ درصد)، ولي ويژگي نسبتاً ضعيف (‌٨٣ درصد) بوده و در مقابل دستگاه CLINITEK-100 ويژگي مناسب (‌٩٤ درصد) و حساسيت ضعيف‌تري (‌٦٧ درصد) داشته است.
در مجموع EID روشي حساس، دقيق ،‌اختصاصي و داراي محدوده آناليز مناسب براي اندازه گيري آلبومين در ادرار و تشخيص ميكروآلبومينوري مي‌باشد و اگر چه حساسيت اين روش نسبت به روش مرجع اليزا كمتر است ولي از دستگاه CLINITEK-100 حساس‌تر بوده و هزينه آن نيز از روش مرجع اليزا و دستگاه كمتر است.
اين محقق دانشگاه علوم پزشكي يزد در خاتمه اين روش را براي مطالعات جمعيت شناختي با تعداد نمونه متوسط و زياد مناسب دانسته و اضافه مي‌نمايد؛ دستگاه CLINITED-100 نيز براي مراكز ديابت و غربالگيري افراد ديابتي براي ميكرو آلبومينوري مناسب است.
نقطه قوت اين دستگاه امكان انجام تست انفرادي و سرعت عمل آن مي‌باشد.
جواب‌هاي مثبت دستگاه كاملا قابل قبول، ولي نتايج منفي آن را بايد با احتياط تفسير كرد.

١٤:٤٦ ٣١/٠٥/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد