با حضور پررنگ بخش خصوصي
برترين آزمايشگاههاي عضو شبكه آزمايشگاهي فنآوري نانو كشور معرفي شدند
نتايج ارزيابي عملکرد آزمايشگاه هاي عضو شبکه آزمايشگاهي فنآوري نانو (INLN) اعلام شد.
به گزارش خبرنگار فنآوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ، اين ارزيابي با توجه به فعاليت هاي آزمايشگاه هاي عضو شبکه در شش ماهه دوم سال 1385 و براساس سه شاخص اصلي «نظر مشتري نسبت به آزمايشگاه»(ارزيابي مشتري مداري)، «ميزان كاركرد آزمايشگاه» (ارزيابي ميزان فعال بودن) و «نظر مديريت شبكه نسبت به آزمايشگاه» (ارزيابي ميزان هماهنگي آزمايشگاه عضو با شبکه) انجام شده است.
شبكه آزمايشگاهي فنآوري نانو از ابتداي سال 83 با هدف هعمافزايي توانمنديهاي آزمايشگاهي كشور در حوزه نانوفنآوري تشكيل شده و در حال حاضر 39 آزمايشگاه و يا مجموعه آزمايشگاهي از 10 استان و 12 شهر مهم کشور در شبکه INLN عضويت دارند.
در چهارمين دوره ارزيابي آزمايشگاه هاي عضو شبکه، پژوهشگاه صنعت نفت، مجموعه آزمايشگاههاي مرکز پژوهش متالوژي رازي و مركز فرآوري مواد معدني - وزارت صنايع و معادن به ترتيب رتبه هاي اول تا سوم شبکه را کسب كردند.
در اين دوره همچنين آزمايشگاه هاي مركزي دانشگاه فردوسي مشهد، مركزي و عمومي- پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي ايران، مواد دانشگاه صنعتي اصفهان، شيمي و پليمر پژوهشكده مهندسي جهاد كشاورزي، كريستالوگرافي و اشعه ايكس گروه مواد و متالوژي دانشگاه تهران، مجموعه آزمايشگاههاي پژوهشگاه مواد و انرژي و مجموعه آزمايشگاههاي موسسه تحقيقاتي پرطاووس به ترتيب رتبه هاي چهارم تا دهم را به خود اختصاص دادند.
مجموعه آزمايشگاههاي مرکز پژوهش متالوژي رازي و موسسه تحقيقاتي پرطاووس در حالي رتبههاي دوم و دهم اين ارزيابي را احراز كردهاند كه به دليل مسشكلات بخش خصوصي در سرمايهگذاري اوليه براي تجهيز آزمايشگاههاي پيشرفته در زمينه فنآوري نانو، تنها آزمايشگاههاي خصوصي عضو شبكه هستند.
به زعم مديران شبكه، بخش خصوصي برخلاف بخش دولتي به دليل توجه به سودآوري و كسب درآمد از ظرفيتهاي خود بهتر استفاده كرده و در زمينه مشتريمحوري عمكرد بهتري دارد لذا در ارزيابيهاي شبكه آزمايشگاهي كه مبتني بر نظر مشتريان و ميزان استفاده از ظرفيتهاي موجود است، رتبههاي بهتري را نسبت به مراكز دانشگاهي و تحقيقاتي مجهزتر دولتي كسب كرده است.
ميزان مشارکت آزمايشگاه ها در فرآيند ارزيابي از طريق ارايه گزارش فعاليت هاي خود، از 7/69 درصد در دوره سوم ارزيابي به 4/79 درصد در دوره چهارم افزايش يافته است.
به گزارش ايسنا، يكي از اصلي ترين اهداف ستاد ويژه توسعه فناوري نانو از ايجاد شبكه آزمايشگاهي فناوري نانو، فراهم سازي بسترهاي لازم براي ارايه بهتر خدمات آزمايشگاهي به پژوهشگران و صنايع كشور است.
اين شبکه تلاش مي كند با ايجاد يك فضاي سالم و رقابتي، زمينه ارايه خدمات مطلوب تر توسط آزمايشگاه هاي عضو شبكه را فراهم كند؛ لذا حمايت هاي ستاد از آزمايشگاه ها براساس ارزيابي نحوه عملكرد آنها در خدمت رساني به پژوهشگران انجام مي شود.
١٠:٤١ ٠٢/٠٦/١٣٨٦