با تلاش پژوهشگران صنعت نفت محقق شد:
بهينهسازي فرايندهاي نفت، گاز و پتروشيمي با فنآوري RTO
با تلاش محققان پژوهشگاه صنعت نفت فرايند هوشمند مورد استفاده در حوزههاي نفت، گاز و پتروشيمي توسعه يافت.
به گزارش سرويس پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر احمدي مروست از مسوولان پروژه در اين زمينه گفت: عملكرد يك فرايند شيميايي ممكن است تحت تاثير عوامل مختلفي تغيير كند و با توجه به اين كه در فرايندهاي شيميايي كاهش هزينهها و افزايش بهرهوري از اهميت بالايي برخوردار است،
توسعه فرايندهاي هوشمند به گونهاي كه تا حد امكان بتوانند بدون دخالت انسان، نسبت به تغييرات عكس العمل مناسب نشان داده و بهترين شرايط عملياتي را برقرار كنند، بسيار مورد توجه است. اين تغييرات ميتوانند ناشي از عوامل مختلف مانند تغيير خوراك، نوع خوراك و يا اغتشاشاتي مانند تغيير شرايط جوي و كاهش فعاليت كاتاليست باشد.
وي در ادامه افزود: از مهمترين ابزارهاي مهندسي كه ميتواند در اين گونه فعاليتها استفاده شود، بهينه سازي همزمان است. بهينه سازي همزمان به اين مفهوم است كه شرايط عملياتي فرايند در بازههاي زماني معين و متناوب محاسبه و بهينه ميشوند.
احمدي مروست خاطر نشان كرد: در واقع سيستمهاي RTO، سيستم هاي كنترل فرايند مدار بستهاي هستند كه هدفشان اين است كه تا حد امكان عمليات فرايند را نزديك به شرايط بهينه واحد فرايندي نگهدارنده و عملكرد واحد را به طور خودكار بهينه كنند.
احمدي مروست تاكيد كرد: با توجه به تكامل فرايندهاي نفت، گاز و پتروشيمي، بهبود عملكرد فرايندهاي جديد با توسعه تكنولوژيكي فرايندها هزينه زيادي را در بر خواهد داشت، در حالي كه با اعمال تكنولوژي RTO بهبود عملكرد و سودآوري فرايندها با هزينه كمتر و نتيجه بهتري عايد خواهد شد.
وي در پايان گفت: با توجه به نياز كشور، واحد مدلسازي و كنترل فرايندهاي پژوهشكده توسعه پژوهشگاه صنعت نفت كه در زمينه مدلسازي و كنترل فرايندهاي مختلف صنعت فعاليت گستردهاي دارد با تكيه بر توانمنديهاي پرسنل خود در اين مسير گام نهاده و در حال اعمال اين فنآوري بر روي پايلوتهاي موجود پژوهشگاه ميباشد.
١٤:٢٠ ٠٣/٠٦/١٣٨٦