رييس پژوهشكده رويان:
غرب باعدم فروش مواد وتجهيزات آزمايشگاهي درپي خشكاندن ريشههاي توليد علم در ايران است
خلل دراجراي هرطرح پژوهشي به زيان جامعه علمي جهان است
رييس پژوهشكده «رويان» جهاد دانشگاهي با بيان اين كه غرب پس از شكست در وادار كردن مجلات علمي بينالمللي در عدم پذيرش مقالات محققان ايراني در تلاش است با جلوگيري از فروش تجهيزات و مواد آزمايشگاهي به مراكز علمي ايران ريشههاي توليد آنها را در ايران بخشكاند از تمامي دانشمندان آزاده جهان خواست براي جلوگيري از اين امر تلاش كنند.
به گزارش خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ، دكتر حميد گورابي اين مطلب را شب گذشته در جمع دانشگران و پژوهشگران 48 كشور جهان كه در مراسم اختتاميه هشتمين جشنواره بينالمللي تحقيقاتي «رويان» گرد هم آمده بودند، عنوان كرد كه به گفته وي با استقبال گسترده از اين جشنواره علمي، خود، اين نكته را به اثبات رساندهاند كه دانش و دانشمند به كل جهان تعلق دارد و در انحصار صاحبان ثروت و سياستمداران كج انديش نيست.
رييس هشتمين جشنواره تحقيقاتي رويان در بخش ديگري از سخنان خود خاطرنشان كرد: امشب براي من و همكارانم در پژوهشكده «رويان» يادآور نام و خاطره يك دانشمند، يك مدير توانا، يك دوست خوب و يك عاشق خدمت به بشريت زنده ياد دكتر سعيد كاظمي آشتياني است.
او در 17 سال پيش با دستاني تهي از سرمايه وليكن با قلبي مالامال از عشق و ايمان پايهگذار اين حركت علمي بزرگ در كشور شد. حركتي كه هر روز پربارتر از گذشته ادامه مييابد و خوشبختانه در ساير مراكز علمي كشور نيز رسوخ كرده است.
گورابي اضافه كرد: از رهگذر تلاشهاي اين دانشمند و مدير برجسته، امروزه در كشور نغمه خوش آهنگ صدها كودك نورسته در خانه زوجين نابارور طنين انداز شده و چشم اندازي كه او براي عرصه تحقيق و پژوهش در زمينه سلولهاي بنيادي تبيين كرده است، ما را به درمان بيماران صعب العلاج در آيندهاي نه چندان دور نويد ميدهد.
وي با بيان اين كه جامعه بشري امروزه دستخوش تحولات سريع و باور نكردني است، اظهار داشت: اين تحولات در تمام عرصههاي اجتماعي، سياسي، اقتصادي و علمي افقهاي جديدي را پيش روي همگان ميگشايد، مرزهاي جغرافيايي را در مينوردد و جهاني سازي را مطرح ميكند.
شعار جهاني سازي از سويي، ايجاد شرايط اقتصادي عادلانه و رفع تبعيض را در سطح همه جوامع انساني نويد ميدهد، همانگونه كه هدف اديان الهي بوده است و از سوي ديگر استيلاي نظامهاي سلطه و گروههاي خاص را به شكل نگران كنندهاي مطرح ميكند.
گورابي خاطرنشان كرد: آنچه كه امروزه به عنوان جهاني كردن مطرح شده و مرزهاي جغرافيايي را كمرنگ ميكند در زمينه علوم به واسطه روحيه زلال دانشمندان و فراهم آمدن امكانات ارتباطي سريع و ارزان از همه نمايانتر است.
دنياي امروز از نوآوري «بسته» كه در آن دانشي اندك و محدود، به سازماني خاص اختصاص دارد، به سوي مدل «باز» كه اطلاعات به سرعت در اختيار همگان قرار ميگيرد حركت ميكند.
به گزارش ايسنا، وي گفت: امروزه در زمينه علوم جديد، شاهد روند تشكيل جوامع علمي جهاني، قبل از جوامع علمي ملي هستيم و دانشمندان بيش از آن كه خود را متعلق به مرزهاي جغرافيايي خاصي بدانند، عرصه فعاليت خود را گستردهتر از پيش ميبينند؛ در چنين فضايي است كه بخشنامههايي سياستمداران غربي در خصوص عدم پذيرش مقالات دانشمندان ايراني براي چاپ درمجلات علمي بينالمللي به يكباره با انتقاد جهاني روبرو ميشود و عملا در بايگاني تاريخ جاي ميگيرد و اين گونه است كه 100 برنده جايزه نوبل هم صدا «صلح جهاني را نه در خطر ناشي از اعمال نامعقول كشورها و يا افراد خاص، بلكه در خطر درخواستهاي به ظاهر قانوني براي محروم سازي جهانيان از حقوق حقه خود ميدانند».
رييس پژوهشكده «رويان» جهاد دانشگاهي با تاكيد بر اين كه اعتقاد به يكپارچگي و جهاني شدن علوم به مفهوم اثربخشي نتيجه يك پژوهش علمي در هر نقطه از جهان بر كل جامعه علمي بينالملل بوده و اگر خللي در اين تحقيق علمي به وجود آيد، تمام جامعه علمي جهان متضرر خواهد شد، اظهار داشت: اكنون كه به بهانههاي گوناگون عدم فروش تجهيزات و مواد آزمايشگاهي، پژوهشكده رويان و ساير مراكز تحقيقاتي كشور ايران را در مضيقه قرار داده است، مي بايست براي برون رفت از آن، همه دانشمندان ازاده جهان تلاش نمايند، چرا كه آنان كه در توقف انتشار نتايج تحقيقات دانشمندان ايران ناكام ماندند، اكنون قصد خشكانيدن ريشههاي توليد كننده آن را دارند.
دكتر گورابي تصريح كرد: كنگرهها و جشنوارههاي علمي همچون كنگره و جشنواره بينالمللي رويان كه با هدف گسترش روابط علمي بين محققين، دانشمندان در سطح بينالمل، توسعه تحقيقات و شناسايي پژوهشهاي برتر طراحي و به اجرا در ميآيند، ميتوانند جهاني سازي علم را استحكام بخشند.
وي خاطرنشان كرد: استقبال جامعه علمي بينالملل از 48 كشور جهان با ارسال 248 طرح به اين جشنواره و شركت فعال در آن يكبار ديگر اين نكته را به اثبات رسانيد كه دانش و دانشمند به كل جهان تعلق دارد و در انحصار صاحبان ثروت و سياستمداران كج انديش نيست و احترام و اعتماد به جشنواره بينالمللي رويان ناشي از همين نگرش است.
١٢:١١ ١٦/٠٦/١٣٨٦