10ميليارد دلار درآمد سالانه بابت حضور يك درصدي در بازار نانو!
رييس پژوهشگاه علوم نانو:
ايران درميان كشورهاي اسلامي تنها كشور درگير با اين فناوري است
بازار تكنولوژي نانو تا دهه آينده هزار ميليارد دلار خواهد بود كه اگر يك درصد بازار را هم در اختيار داشته باشيم، سالانه 10 ميليارد دلار از اين بابت درآمد نصيب كشور ميشود.
به گزارش خبرنگار صنعت و معدن خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر هاشم رفيعي تبار ـ رييس پژوشگاه علوم نانو ـ در همايش فن بازار كاربردي نانو در خودرو در دانشگاه صنايع و معادن با بيان اين مطلب افزود: اين درآمد در كنار توليد سنتي ما ميتواند دومين تامين كننده درآمد كشور باشد و با در دست داشتن يك درصد از بازار نانو ميتوان 300 هزار شغل براي 10 سال آينده در كشور ايجاد كرد؛ بنابراين در اين زمينه بايد ارتباط تنگاتنگي بين دانشگاهها، صنايع و پژوهشگاههاي كشور ايجاد شود.
وي با بيان اين كه در خاورميانه جزو اولين كشورها بوديم كه به حوزه IT وارد شديم، افزود: در عرصه بيوتكنولوژي كه سريع وارد كشور شد، سرمايهگذاريهايي نيز روي آن انجام شد، ولي اين خطر احساس ميشود كه به يك موضوع آكادميك تبديل شود بدون اين كه اشتغالزايي و ثروت ملي ايجاد كند.
به گفته استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي اين طور نيست كه همه كشورها در حال فروش فناوري نانو هستند؛ در حال حاضر اين كشورها نيز توليد آزمايشگاهي دارند.
اين چهره ماندگار علمي كشور تصريح كرد: در پروژه ژنوم انساني كه سال 2003 پايان يافت مشخص شد كه انسان 30 هزار ژن دارد كه 99 درصد آنها با ساير حيوانات يكسان است و نتيجه آن اين شد كه تا سال 2010 ساختار ژنتيكي بيش از پنج هزار بيماري معين ميشود؛ بنابراين آينده فناوري اطلاعات وابسته به تكنولوژي نانو است.
وي با بيان اين كه با 9 دانشگاه در زمينه نانو همكاري داريم، به استفاده نانو در از بين بردن سولهاي سرطاني اشاره كرد و گفت: در اين ميان لولههاي كربني را به داخل رگهاي سرطاني ميفرستيم. در اين لولهها با عبور جريان مغناطيسي و تشخيص سلولهاي سرطانزا جرياني در حد نانو آمپر از آنها رد ميشود و بر اثر نوري كه به آنها تابانده ميشود، گرمايي تا 70 درجه سانتيگراد اطراف خود ايجاد و سلولهاي سرطاني را نابود ميكند.
وي با بيان اين كه كشورهايي مثل سوئيس و رژيم صهيونيستي در شاخصهاي رشد جهاني نانو فناوري ردههاي اول و دوم را دارا هستند، خاطرنشان كرد: در ميان كشورهاي اسلامي، ايران تنها كشوري است كه درگير فناوري نانو است.
رفيعيتبار در پايان اذعان كرد: در فناوريهاي نوين و در بخش نيروهاي متخصص از سال 2010 تا 2015 در آمريكا بين 800 تا 900 هزار شغل در ژاپن بين 500 تا 600 هزار، در اتحاديه اروپا بين 300 تا 400 هزار، در كشورهاي آسيايي بين 100 تا 200 هزار و در ساير كشورها به 100 هزار شغل نياز است.
١٣:٥٨ ١٦/٠٦/١٣٨٦