٠٩:٥٧ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
عضو سازمان نظام صنفي رايانه‌يي:
معضل زباله‌هاي الكترونيكي در كشور جدي است
بازيافت قطعات الكترونيكي مستلزم توجه و برنامه‌ريزي است

بحث بازيافت زباله‌هاي الكترونيكي در دنيا به صورت جدي شروع شده و اين در حالي است كه در كشور ما اين موضوع هنوز در حد يك پيشنهاد است و هيچ كدام از نهادها فكري جدي در اين زمينه نكرده‌اند.
باقر بحري - عضو سازمان نظام صنفي رايانه‌يي كشور - در گفت‌وگو با خبرنگار فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب و با اشاره به اين كه بحث بازيافت قطعات الكترونيكي و رايانه‌يي در دنيا موضوع جديدي محسوب مي‌شود، اظهار كرد: علي‌رغم مهم بودن اين موضوع توجه چنداني به آن نشده است و مي‌توان گفت كه مقدار زيادي از قطعاتي كه در ايران استفاده مي‌شود كهنه و قديمي ‌است، بنابراين معضل زباله‌هاي الكترونيكي را بايد بحثي جدي به حساب آورد كه مسوولان بايد به آن توجه كنند.
وي گفت: سازمان‌ها و مراكزي مثل آموزش و پرورش و بانك‌ها معمولا با رايانه‌هايي كار مي‌كند كه از رده خارج هستند و علاوه بر اين كه توليد زباله كرده و انبارهاي زيادي را اشغال مي‌كنند در اكثر اوقات شاهد دفع غلط اين قطعات هستيم كه آسيب‌هاي جدي را به محيط زيست وارد مي‌كند.
بحري اتلاف هزينه و زمان را از ديگر تبعات منفي استفاده از قطعات الكترونيكي كهنه و قديمي ‌دانست و تصريح كرد: بسياري از قطعاتي كه در رايانه وجود دارد به تنهايي كاربردهاي فراواني دارد و مي‌توان از آن‌ها براي آموزش در مدارس و يا مراكز تحقيقاتي استفاده كرد و اين در حالي است كه از قطعات مفيد الكترونيكي مثل CPU‌ها، چيپست‌ها و يا مواردي از اين قبيل استفاده لازم نمي‌شود.
او با تاكيد بر اين كه استفاده از قطعات الكترونيكي كه كاربرد چنداني ندارند در مفاهيم آموزشي بسيار مهم بوده و بايد مسوولان و سازمان‌هاي مربوطه به اين موضوع توجه داشته باشند گفت: اگر تيمي ‌حاضر شود كه به بحث زباله‌هاي الكترونيكي و بازيافت و استفاده مفيد از تك تك آن‌ها توجه نشان داده و سرمايه‌گذاري لازم را انجام دهد، طبيعتا حجم زيادي از سرمايه‌گذاري‌ها و منابع در اين حوزه استفاده شده و به دور ريخته نمي‌شوند.
وي خاطر نشان كرد: سازمان‌هاي درگير با مباحث IT مي‌توانند با همكاري سازمان نظام صنفي رايانه‌يي در اين زمينه راهكاري انديشيده و برنامه‌ريزي مناسب را انجام دهند.
بحري پيشنهاد داد: در حال حاضر بسياري از شركت‌ها و سازمان‌هايي هستند كه رايانه‌هاي قديمي ‌دارند و مورد استفاده خودشان واقع نمي‌شود بنابراين مي‌توان از مانيتور يا قطعات الكترونيكي كه مدلي قديمي‌ دارند در مدارس مناطق محروم و دور افتاده استفاده كرد.

١٠:٢٨ ١٧/٠٦/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد