نگاهي به نخستين جشنوارهي تسما؛
جشنوارهاي كه ميخواهد نقطهي عطفي در توليد محتواي الكترونيكي كشور باشد
توليد محتواي الكترونيكي در ايران از سابقهاي طولاني برخوردار نيست و تاكنون عرضهي محتواها در غالب نمايشگاهها و جشنوارههايي در حوزهي فنآوري اطلاعات، نقشي كمرنگي داشته و كمتر به صورت ويژه و مستقل ارزيابي شدند؛ با توجه به اين امر نخستين جشنواره ملي توليد و ساماندهي محتواي الكترونيكي (تسما) با هدف ارزيابي محتواهاي الكترونيكي در كشور توسط دبيرخانه شوراي عالي اطلاعرساني از تاريخ 13 تا 17 شهريورماه جاري برگزار شد و روز گذشته و با استقبال كم بازديدكنندگان به كار خود پايان داد.
به گزارش خبرنگار فنآوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، استقبال بازديدكنندگان از نمايشگاه تسما كه در مركز آفرينشهاي فرهنگي و هنري كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان برگزار شد بسيار كم به نظر ميرسيد و غرفهداران، مكان نامناسب و عدم اطلاعرساني كافي را مهمترين دليل اين موضوع دانستند.
سعيد سالاريان - دبير اجرايي اين جشنواره - نيز عدم اطلاعرساني كافي و به ويژه عدم همكاري صدا و سيما در رابطه با اطلاعرساني در اين زمينه را مهمترين دليل عدم استقبال برشمرد و به خبرنگار ايسنا گفت: اين موضوع را قبول داريم و از طرفي متاسفانه اطلاعرساني براي اين جشنواره نيز كافي نبود البته ما تقريبا از حدود يك ماه گذشته تيزرهاي تبليغاتي را براي صدا و سيما ارسال كرديم كه به دلايل مختلف اين تيزرها پخش نشده و يا بسيار كم پخش شد اما تبليغات محيطي ما در دو مرحله به خوبي انجام شد.
ظاهرا طرح بحث ادغام شوراها تاثير قابل توجهي در استقبال كم شركت كنندگان در اين جشنواره داشته است؛ به گفتهي سالاريان اين موضوع مهمترين دليل حضور كم مجموعههاي دولتي و يا برخي شركتهاي خصوصي در نمايشگاه بود.
او در ادامه اظهار كرد: متاسفانه ادغام شوراها تاثير فراواني در برگزاري نمايشگاه داشت زيرا براي شركت در اين نمايشگاهها از مجموعههاي دولتي بسياري براي حضور دعوت به عمل آمده بود اما با مطرح شدن بحث ادغام شوراها بسياري از اين مجموعهها در اين نمايشگاه حضور نيافتند البته در برخي شركتهاي خصوصي نيز همين اتفاق افتاد.
اما با اين حال دبير اجرايي تسما برگزاري اين جشنواره را نقطه عطفي در عرضهي محتواي الكترونيكي ايران دانست و ابراز داشت: اين نمايشگاه و جشنواره صرف نظر از قالب ارايه شده براي اين كه نخستين عرضه و حضور محتواي الكترونيكي كشور بود مهم و با ارزش محسوب ميشود و اين اتفاق مباركي است كه اميدواريم در دورههاي بعدي و با همكاري ديگر سازمانها به بهترين نحو برگزار شود.
سالاريان ياد آور شد: بعد از اين كه در سال جاري اعلام نتايج محتواهاي الكترونيكي ارايه شده را خواهيم داشت در گام بعدي با ريزبيني بيشتري توليدات را بررسي خواهيم كرد و سعي ميكنيم محتواها و توليدات را به گونهاي مديريت كنيم كه به ساماندهي و نظامدهي مسير توليدات اطلاعات و محتوا در كشور بينجامد.
وي ادامه داد: البته اطلاع رساني بر روي وب سايتها و مجامع صنفي خوب بود ولي با همه اين اوصاف تبليغات و اطلاعرساني براي اين نمايشگاه كامل نبود.
ظاهرا زمان دقيق برگزاري مراسم اختتاميهي اين جشنواره و اعلام برگزيدگان مشخص نيست زيرا به گفتهي دبير اجرايي اين جشنواره براي اولين بار در حوزه محتواهاي الكترونيكي برگزار شده و طبيعتا به زماني براي ارزيابي آثار نياز داريم و تصور ميكنم تا حدود دو ماه آينده بتوانيم خروجي كميته داوران را نسبت به اين جشنواره ارايه دهيم.
به گزارش ايسنا به گفتهي دستاندركاران برگزاري جشنواره در اين نمايشگاه نشستهاي تخصصي پيرامون موضوعاتي از جمله علم الكترونيكي، جهاني شدن و گسترش ICT و تاثيرگذاري آن بر جهتگيريهاي توليد دانش، آموزش الكترونيكي و حوزهي بازي و سرگرميهاي رايانهيي با موضوع نظريههاي بازي برگزار شد.
به گفتهي سالاريان حدود 20 نشست براي اين جشنواره برنامهريزي شده بود و عليرغم اين كه معمولا برگزاري نشستهاي حاشيهاي در نمايشگاهها از استقبال خوبي برخوردار نيست در نشستهاي اين نمايشگاه در كمترين حالت حدود 20 نفر حضور داشتند و در بعضي نشستها تا 60 نفر هم حضور داشتند.
نگاه و توجه ويژه به محتوا مهمترين آرمان طرح توليد و ساماندهي محتواي الكترونيكي ايران (تسما) و يكي از جلوههاي آن، گزينش و معرفي برترين اطلاعات الكترونيكي در سطح ملي عنوان شده است.
تقدير از تلاش پديدآورندگان محتواي الكترونيكي ايراني، تشكيل بانك توصيفي اطلاعات، شناسايي و معرفي مالكان اطلاعات، حمايت از حق مالكيت فكري توليد كنندگان محتوا، تشويق نهادها و بنگاههاي دولتي در حركت به سوي دولت الكترونيك، معرفي اطلاعات برتر براي بازتوليد و پردازشهاي مجدد از مهمترين اهداف برگزاري اين جشنواره اعلام شد.
اينكه برگزاركنندگان اين جشنواره از جمله دبيرخانه شوراي عالي اطلاعرساني چقدر توانستهاند به اهداف خود دست يابد و اين كه آيا تسما ميتواند به نقطهي عطفي در توليد و ساماندهي محتواي الكترونيكي كشور تبديل شود، سوالي است كه بايد از سوي مسوولان پاسخ داده شود.
١١:٥٧ ١٨/٠٦/١٣٨٦