تأسیس پژوهشگاههای مشترک پزشکی و هسته ای / ورود کشور به درمان بیماریهای قلبی و عصبی با سلولهای بنیادی
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: دانشمندان هسته ای و پزشکی کشور در تعامل چند جانبه با یکدیگر عزم کرده اند که از فناوری انرژی هسته ای در بهبود سلامت مردم استفاده کنند به همین دلیل تاسیس پژوهشگاههای مشترک پزشکی و هسته ای در دستور کار قرار دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر کامران باقری لنکرانی امروز در سمینار آموزشی ژنراتور مولیبدن تکنسیم در پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای افزود : تولید رادیو داروی مولیبدن 99 - تکنسیم M 99 یکی از دستاوردهای مهم کشور است که امکان خدمت رسانی به مردم را فراهم می کند. تولید این دارو از آن جهت اهمیت دارد که نظام سلطه در ماه های گذشته یک انسداد غیر انسانی را برای کشور ما در زمینه واردات این رادیودارو بوجود آورد.
وی افزود: زورگویی نظام سلطه تا جایی پیش رفت که حتی برخی از شرکت ها از فروش داروهای ایزوتوپی به ایران خودداری کردند و روند درمانی بسیاری از بیماران را در کشور مختل کردند. البته در این میان سعی شد که کشور با بحران مواجه نشود اما نظام سلطه نشان داده که در قاموس آنها انسانیت وجود ندارد.
وزیر بهداشت وی یاد آور شد: پس از اینکه نخستین زمزمه ها مبنی بر قطع فروش این رادیودارو به ایران شنیده شد هماهنگی مناسبی میان وزارت بهداشت و سازمان انرژی اتمی ایران انجام شد و تولید این رادیودارو در دست اقدام قرار گرفت.
وی گفت: تولید رادیو داروی مولیبدن 99 - تکنسیم M 99 هم اکنون در سطح خوبی در کشور قرار دارد و قدم مهمی در صادرات این رادیودارو به کشورهای دیگر نیز برداشته شده است. ایران می تواند این رادیودارو را به کشورهایی که تحت تحریم هستند صادر کند و نیاز آنها را نیز برآورده کند.
لنکرانی با اشاره به حضور جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و متخصصان پزشکی هسته ای کشور در این سمینار گفت: این حضور حاکی از تعامل مثبت برای پیشرفت های علمی و نوعی اعلام حمایت از تلاش های انجام شده در این زمینه است. پیام این تلاش ها این است که با توجه به منبع استعدادها و تلاش همت پژوهشگران در همه زمینه ها می توان به خودکفایی رسید و به مرزهای دانش رهسپار شد. با نگاه مومنانه و تلاش مخلصانه این مرزها قابل رهسپاری خواهد بود.
وی با اشاره به دستور مقام معظم رهبری خطاب به مسئولان آموزش عالی و تحقیقات برای تلاش در ترسیم نقشه جامع علمی کشور خاطرنشان کرد : این امر به شورای عالی انقلاب فرهنگی سپرده شده و در حال پیگیری است اما آنچه به بخش بهداشت و سلامت مرتبط است، صحنه هایی است که در مزایای علمی داریم.
وزیر بهداشت در خصوص تحقیقات کشور در زمینه سلول های بنیادی به عنوان نمونه ای از مزایای علمی کشور خاطرنشان کرد: هم اکنون در زمینه سلول های بنیادی شاهد حرف هایی نویی در این عرصه هستیم و به همت دانشمندان داخلی این تحقیقات وارد مرحله ای شده که به سمت استفاده درمانی و خدماتی در درمان بیماری های قلبی و عصبی حرکت کرده است. این مسئله به معنی طی مسیر از ایده تا خدمت است.
وی یادآور شد: در زمینه استفاده از انرژی هسته ای هم معتقدیم مزیت نسبی و ارزش افزوده بالایی در این بخش داریم که می توانیم در تدوین نقشه به این موضوع توجه کنیم. دغدغه اصلی نظام سلامت کشور ارتقاء سلامت و توجه به مردم به عنوان محور اصلی این ارتقاء است که با وجود این مزایای نسبی و هماهنگی بیشتر شاهد تحول پر شتابی خواهیم بود که می تواند به تأسیس رشته های بین رشته ای و پژوهشگاه های مشترک منجر شود.
لنکرانی مدت زمان کوتاه تولید رادیوداروی مولیبدن 99 - تکنسیم M 99 را نشانه ای از تبدیل تحقیقات به خدمات در کشور دانست و گفت : مسیر رسیدن دانش به عمل برای ارتقاء کشور باید به همین شکل طی شود و تلاش روز افزون و عالمانه برای استفاده از پژوهش صورت گیرد.
وی با تشکر از پژوهشگاه هسته ای بوشهر و پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای سازمان انرژی اتمی ایران، تولید رادیوداروها را منحصر به مولیبدن ندانست و گفت: در آینده نیز شاهد دستاوردهای پر افتخارتری خواهیم بود.
به گزارش خبرنگار مهر، روسای دانشگاه های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و ایران به همراه معاونین سلامت و غذا و داروی وزارت بهداشت، رئیس و اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و چند تن از اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس پیش از برگزاری سمینار آموزشی ژنراتور مولیبدن 99 - تکنسیم M 99 از قسمت های مختلف تولید این رادیو دارو در پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای سازمان انرژی اتمی ایران بازدید به عمل آوردند.
١٤:٤١ ٢٠/٠٦/١٣٨٦