نتايج پژوهش «تعيين محل دفن پسماندهاي ويژه خراسان شمالي» اعلام شد:
«سنخواست» محل دفن پسماندهاي ويژه و صنعتي ميشود
نتايج طرح پژوهشي مكان يابي محل دفن پسماندهاي ويژه در استان خراسان شمالي در كارگروه آزمايش ومحيط زيست استان مورد بررسي قرار گرفته و نتايج آن تشريح شد.
به گزارش خبرنگار «محيط زيست» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ، دكتر حافظي، مشاور فني اين طرح پژوهشي در اين زمينه نتايج اين طرح گفت: با درنظر گرفتن بسياري از مسائل از قبيل ميزان تبخير و بارندگي، مسائل زيست محيطي، بافت خاك منطقه وغيره، سه نقطه در استان براساس اولويت براي ايجاد «لندفيل» و«دفن پسمانده» ويژه صنعتي معرفي شدند.
وي مناطق اطراف «سخنواست»، «قاسم خان» و«جاجرم» را از اولويتهاي دفن پسماندهاي ويژه دانست و افزود: بيشترين پسماند در بجنورد توليد ميشوند كه 5/72 درصد كل پسماندهاي ويژه استان را شامل شده و پس از آن جاجرم با 22 درصد و اسفراين با 5 درصد در جايگاههاي بعدي قرار دارند.
گفتني است، هم اكنون پتروشيمي خراسان روزانه چهار تن زباله غيرقابل بازيافت توليد ميكند.
همچنين در صورتي كه نتايج اين طرح پژوهشي مورد تاييد مديران استان قرار گيرد محوطهاي با ابعاد چهار در چهاركيلومتر و تنها در فاصله 13 كيلومتري شهر «سنخواست» براي دفن پسماندهاي ويژه و صنعتي استان اختصاص مييابد كه تا مدتها هيچ فعاليتي در اطراف آن انجامپذير نيست.
شايان ذكر است، انتخاب اين نقطه در نزديكي شهر «سنخواست» به دليل بارندگيهاي سيلآساي فصلي و نيزامكان انتقال بخار متصاعد شده و خاك آلوده به وسيله بادهاي بسيار شديد و دائمي درمنطقه مورد انتقاد برخي از كارشناسان بوده است.
١٥:١٢ ٢٠/٠٦/١٣٨٦