تشخیص ژنتیکی پیش از لانه گزینی امکان بررسی بیماری های ژنتیکی را فراهم می کند
تشخیص ژنتیکی پیش از لانه گزینی یا PGD در حال حاضر تنها روش ممکن برای زوجینی است که در معرض داشتن فرزند مبتلا به بیماری های ژنتیکی قرار دارند و در ضمن به دلایل قانونی، مذهبی و .... نمی توانند سقط جنین را در صورت مبتلا بودن جنین تجربه کنند.
به گزارش خبرگزاری مهر، پژوهشکده فناوری های نوین علوم پزشکی "ابن سینا" جهاد دانشگاهی در خصوص تشخیص ژنتیکی پیش از لانه گزینی توضیحاتی را به رسانه ها منعکس کرده است.
در این اطلاعیه آمده : تشخیص پیش از لانه گزینی گرچه امر جدیدی است ولی در انسان اصول کاربردهای بالینی آن در دهه گذشته پایه ریزی شده و امروزه بعنوان یک روش جایگزین برای تشخیص پیش از تولد یا PND بکار گرفته می شود.
در حال حاضر PGD تنها روش ممکن برای زوجینی است که در معرض داشتن فرزند مبتلا به بیماری های ژنتیکی قرار دارند و در ضمن به دلایل قانونی، مذهبی و .... نمی توانند سقط جنین را در صورت مبتلا بودن جنین تجربه کنند.
تشخیص ژنتیکی پیش از لانه گزینی یا PGD روشی است که امکان بررسی ژنتیکی جنین ها را قبل از ورود به رحم و شروع حاملگی فراهم می سازد. بدین منظور از جنین های بدست آمده به روش لقاح آزمایشگاهی (IVF) یک یا دو سلول به عنوان نمونه برداشته (بیوپسی) می شود و از نظر بیماری ژنتیکی خاصی مورد بررسی قرار می گیرد. اگر سلول بیوپسی شده مبتلا نباشد، آنگاه می توان نتیجه گیری کرد که جنین سالم به رحم مادر منتقل می شود تا حاملگی آغاز شود.
PGD همواره با IVF همراه است و برای زوجین بارور و نابارور به کار می رود.
پژوهشکده ابن سینا یاد آور شده است: بر خلاف اظهاراتی که اخیراً در برنامه های پخش شده در رسانه های تصویری، شنیداری و نوشتاری شاهد هستیم، اولین مورد PGD که به تولد نوزاد منجر شد در سال 1989 برای یک بیماری وابسته به x انجام گرفت و امروزه این روش برای هر بیماری که ترادف ژنی آن شناخته شده باشد امکان پذیر است و روز به روز بر تعداد مراکزی که در آنها PGD انجام میشود، افزوده می شود.
در کشور ایران نیز انجام این روش توسط مراکز درمانی جهت تعیین جنسیت جنین و همچنین تشخیص بیماری های ژنتیکی پیش از تولد، سابقه چندین ساله داشته و نوزادان فراوانی به سلامت با استفاده از این روش متولد شده اند.
یقیناً بیان اینکه چنین خدماتی در کشور برای نخستین بار به تولد نوزاد انجامیده است، برخلاف اظهارات اعلام شده، به تنزل و عدم شناسایی جایگاه واقعی و پیشرفت چشمگیری که ایران اسلامی در حوزه های پزشکی داشته و گام های وسیعی که تاکنون برداشته است در سطح دنیا خواهد انجامید.
این پژوهشکده ابراز امیدواری کرده است : روح خودباوری در دانشمندان کشور عزیزمان تقویت شده و بتوانیم روز به روز در ارتقاء سطح علمی کشورمان کوشا باشیم.
١٤:٢٧ ٢١/٠٦/١٣٨٦