رييس انجمن باروري وناباروري اعلام كرد:
هزينهكرد سالانه سه تا پنج ميليارد تومان براي درمان ناباروري
كاربرد دارو در 80 درصد روشهاي درمان ناباروري
رييس انجمن باروري و ناباروري با اعلام اين كه در بيش از 80 درصد موارد درمان ناباروري از دارو استفاده ميشود، گفت: سالانه پنج تا 10 هزار دوره درمان ناباروري در كشور انجام ميشود كه هر دوره 300 تا 500 هزار تومان هزينه در بردارد.
دكتر نوروزي در گفت وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، روشهاي درمان ناباروري را شامل درمان ساده و دارويي، درمان تداخل دارو با روشهاي ديگر (IUI) و درمانهاي پيچيدهتر (IVS) برشمرد و گفت: در روشهاي پيچيده نيز 30 درصد هزينه درمان به تامين داروها تعلق ميگيرد.
وي با اعلام اين كه در هر دوره درماني، روش ساده درمان ناباروري با استفاده از دارو پنج تا 20 درصد نتيجه مثبت به همراه دارد، يادآور شد: در روشهاي پيچيده درماني، امكان موفقيت از20 تا 40 درصد برآورد ميشود.
رييس انجمن باروري و ناباروري با تاكيد بر نقش اساسي دارو در درمان ناباروري و لزوم پيگيري مستمر درمان گفت: در حال حاضر با همكاري مطلوب مسوولان كشور، داروهاي مورد نياز درمان ناباروري در دسترس بيماران قرار دارند.
نوروزي همچنين با بيان اين كه آموزش مصرف داروهاي درمان ناباروري بسيار پيچيده است، گفت: با اين وجود، بيماران در روند درمان خود همكاري مطلوبي را با پزشكان برقرار ميكنند.
وي به وجود 40 مركز درمان ناباروري در كشور اشاره كرد و افزود: با آموزشهايي كه در اين مراكز به زوجهاي نابارور داده ميشود، فرهنگ استفاده از داروهاي ناباروري به خوبي در بين اين افراد رواج دارد.
رييس انجمن باروري و ناباروري در ادامه به ايسنا گفت: بر اين اساس، سوء مصرف، مصرف خود سرانه و مصرف بي رويه داروي ناباروري در كشور وجود ندارد.
نوروزي در پايان ضمن ابراز خرسندي از تمهيدات مسوولان كشور در مورد داروهاي درمان ناباروري، تداوم نظارت بر اين داروها و جلوگيري از بروز نقصان در توزيع داروهاي درمان ناباروري را خواستار شد.
١٠:٠٣ ٢٦/٠٦/١٣٨٦