شورای آموزش، پژوهش و فناوری به زیست فناوری نگاه فرابخشی داشته باشد
دبیر شورای عالی زیست فناوری گفت: در شورای آموزش، پژوهش و فناوری که متشکل از 13 شورای ادغامی است، اولویت های برنامه چهارم توسعه در مورد زیست فناوری باید لحاظ شود و نگاهی فرابخشی به این موضوع باید داشته باشد.
دکتر عباس صاحبقدم لطفی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: ساماندهی شوراهای عالی برای جلوگیری از بروکراسی اداری و موازی کاری مورد قبول است اما آنچه مغفول مانده ترکیب صحیح 13 شورا در شورایی با عنوان آموزش، پژوهش و فناوری است.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه شورای عالی زیست فناوری در عین آموزش و پژوهش به تبدیل پژوهش به فناوری و تبدیل فناوری به محصول و بازاریابی نیز می پردازد و هیچکدام از شوراهای دیگری که قرار است با این شورا ادغام شوند چنین وظایفی را ندارند، چنین ترکیبی ممکن روند فعالیت ها و تحولات را در بحث زیست فناوری با کندی رو به رو کند.
دبیر شورای عالی زیست فناوری گفت: سرعت و رشد تحولات در حوزه بیوتکنولوژی در دنیا بالا است و تنها در صورتی می توان از مغفول ماندن بیوتکنولوژی در میان سایر شوراها جلوگیری کرد که در شورای آموزش، پژوهش و فناوری نگاهی فرابخشی به مقوله زیست فناوری شود.
وی با تأکید بر اینکه در این شورای ادغامی باید به صورت ویژه ای به زیست فناوری توجه شود، افزود: عمده وظایف شورای عالی زیست فناوری ایجاد ساز و کار برای حلقه های مفقوده بین ثمردهی علم و ثروت است که برای عملیاتی کردن این موضوع سریع و ضربتی به امور پرداخت.
لطفی گفت: بدین ترتیب در صورتی که در شورای پیشنهاد شده امور زیست فناوری با سرعت و بیشتری پرداخته شود و تحول آفرینی در این زمینه مد نظر قرار گیرد، این ادغام مشکلی را برای زیست فناوری به وجود نمی آورد. در غیر این صورت زیست فناوری به دلیل سرعت تحولات در دنیا و حساس بودن این بخش مغفول واقع می شود.
وی تأکید کرد: در شورای آموزش، پژوهش و فناوری باید طرح ها و پیشنهادهای مربوط به زیست فناوری در اولویت قرار گیرد. مسئولین باید همانطور که در قرآن عنوان شده است موضوع زمان را درک کنند و متوجه باشند که در بیوتکنولوژی کشورهایی مانند پاکستان، هند و مالزی سرمایه گذاری های بسیاری را انجام می دهند و سازو کارهای موجود کشور ما در بیوتکنولوژی باید بتواند عرصه رقابت های منطقه ای و بین المللی را با سرعت مناسب فراهم کند.
١٣:٤٨ ٢٦/٠٦/١٣٨٦