نمایه 6 هزار 400 مقاله در ISC / افزایش سهم تولیدات علمی دانشمندان ایرانی با ISC
مسئول راه اندازی ISC گفت: کل تولیدات علمی ایران طی سال های 1990 تا 2007 در سه نمایه علوم، علوم اجتماعی و هنر و علوم انسانی ISI در حدود 32 هزار مقاله و کل تولیدات علمی ایران در ISC طی یک سال گذشته 6 هزار و 400 مقاله بوده که نیمی از آن به علوم انسانی اختصاص دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر جعفر مهراد امروز در نشست مطبوعاتی به مناسبت اولین سالروز راه اندازی ISC در وزارت علوم با اشاره آغاز بحث تولید علم در ایران گفت: بحث تولید علم با تشویق دانشگاه ها توسط وزارت علوم در سال 1379 به نمایه کردن مقالات در ISI به طور جدی آغاز شد و رشد علمی دانشمندان ایرانی در این زمینه چشمگیر بود.
وی اظهار داشت: در سال 1383 پایگاه استنادی علوم ایران و اسلام ISC برای همگانی کردن تولید علم دردستورکار قرار گرفت و امروز پس از راه اندازی این پایگاه، ISC در فرایند تولید علم ایران تأثیر بسزایی داشته است.
رئیس کتابخانه منطقه ای علوم و تکنولوژی شیراز گفت: کل تولیدات علمی ایران طی سال های 1990 تا 2007 در سه نمایه علوم، علوم اجتماعی و هنر و علوم انسانی ISI در حدود 32 هزار مقاله و کل تولیدات علمی ایران در ISC طی تنها یک سال گذشته در حدود 6 هزار و 400 مقاله بوده است.
وی اظهار داشت: این تعداد مقاله نمایه شده در ISC مبتنی بر خدمات تحلیل استنادی با اتکا بر نشریات وزارت علوم و بهداشت است. که نیمی از 6 هزار و 400 مقاله به علوم انسانی مربوط می شود. این در حالی است که از 32 هزار مقاله ایرانی که در ISI منتشر شده است تنها 300 مقاله به نمایه هنر و علوم انسانی این پایگاه اختصاص دارد.
مهراد از طراحی پایگاهی در ISC برای انتشار چکیده مقالات به زبان انگلیسی خبر داد و گفت: در مذاکره ای که به زودی با مسئولین ISI خواهیم داشت، این پایگاه جدید معرفی و پیوستن این پایگاه به ISI مطرح می شود. با این کار تعداد تولیدات علمی ایران و مشارکت ایرانیان افزایش می یابد. همچنین ISC می تواند از این طریق نقش بسزایی را در ترویج فرهنگ ایرانشناسی و زبان فارسی در دنیا ایفا کند.
وی در مورد برگزاری همایش نمایندگان کشورهای اسلامی در ایران برای بررسی ISC افزود: به زودی نماینده آیسسکو برای تعیین تاریخ دقیق این همایش در سال 2008 به ایران می آید.
رئیس کتابخانه منطقه ای علوم و تکنولوژی ادامه داد: جایگاه و ضرورت ISC در سطح کشور های اسلامی، تأثیر ISC در نشریات علمی، معیارهای انتخاب و پذیرش انتشارات در ISC، نقش ISC در علم و فناوری و ارتقاء دانشگاه ها در مراکز تحقیقاتی جهان اسلام و روش های تهیه و فراهم آوری انتشارات کشور های اسلامی برای ورود به ISC از مهمترین محورهای این همایش است.
وی اضافه کرد: نمایه سازی علوم که هدف عمده آن نشان دادن اندیشه دانشمندان اسلامی است، معرفی طلایه دارای علمی ایران، نظام آگاهی رسانی استنادی و تحلیل پایگاه داده های نشریات از مهمترین فرآورده های ISC به شمار می آید.
١٤:٤٦ ٣١/٠٦/١٣٨٦