رشته طب سنتی ایران پس از 100 سال قصور دوباره ایجاد شد
دبیر شورای آموزش طب سنتی و مکمل وزارت بهداشت، آموزش رسمی طب سنتی را گام های نخستین در این راه برشمرد و گفت: باید سعی کنیم با توجه به فلسفه و مطالعات کافی در این زمینه حرفی برای گفتن داشته باشیم.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر عبدالله بهرامی روز گذشته در مراسم آغاز نخستین دوره آموزش رسمی طب سنتی ایران در موسسه مطالعات تاریخ پزشکی ، طب اسلامی و مکمل دانشکاه علوم پزشکی ایران افزود: ادعا نمی کنیم که می توانیم ابن سیناهای دیگری در عالم طب تربیت کنیم اما باید جانشینان خلفی برای این نام های بزرگ باشیم.
وی گفت: از سال 61 متوجه اهمیت رشته طب سنتی در کشور شدیم که پس از تلاش های بسیار برای ارتباط بهتر دانشگاه ها و ایجاد رشته، دبیرخانه شورای آموزش طب سنتی و مکمل در سال گذشته در وزارت بهداشت ایجاد شد.
بهرامی خاطرنشان کرد: رشته طب سنتی ایران پس از 100 سال قصوری که از پایان دوره قاجار آغاز شده بود، ایجاد شده است. طب غربی تمام تلاش خود را برای برخی از بیماری ها به انجام رسانده اما هنوز هم برای برخی بیماری های مزمن پاسخ مناسبی ارائه نداده است.
وی اضافه کرد: طب سنتی از آن ایرانیان است و حتی طب سنتی که اکنون در کشور چین از آن به عنوان طب قدیم نام برده می شود منشاء ایرانی دارد. طب سنتی ایرانی می تواند پاسخ بسیاری از مشکلات کنونی طب نوین را بدهد و در این راه از طب مکمل نیز می توان بهره گرفت.
دبیر شورای آموزش طب سنتی و مکمل با اشاره به حضور چند دانشجوی ایرانی در چین برای فرا گرفتن طب سنتی این کشور و توسعه طب سنتی در کشور گفت: هم اکنون 20 دانشجوی ایرانی در کشور چین در رشته طب سنتی تحصیل می کنند که به عنوان موفق ترین دانشجویان سال دوم این رشته در چین محسوب می شوند و امیدواریم پس از بازگشت بتوانند در آموزش این رشته، ما را یاری برسانند.
وی توجه به این رشته از سوی اساتید را ضروری خواند و گفت: الگوی این آموزش از آن ایرانیان است و دانشجویان نیز با حضور تمام وقت خود در این رشته باید بدون تعجیل به آموزش و پژوهش درست در آن بپردازند. از دانشجویان و اساتید این رشته انتظار تأمل و تحمل می رود.
بهرامی یاد آور شد: برخی از این دانشجویان از شهرهای دیگر در این رشته پذیرفته شده اند و با توجه به هزینه سنگین زندگی در تهران لازم است امکانات کافی برای آنها فراهم شود. وان وزارت بهداشت در حمایت های مالی و اعتباری محدود است و نیاز است سایر دستگاه ها از جمله مجلس و دولت برای توسعه این رشته به دانشگاه ها کمک کنند.
به گزارش مهر، نخستین دوره آموزش طب سنتی ایران با پذیرش 24 دانشجو از میان فارغ التحصیلان پزشکی عمومی در مقطع کارشناسی ارشد کار خود را در 4 دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران، شهید بهشتی و شاهد آغاز کرده است.
١١:٥٢ ٠٦/٠٧/١٣٨٦