دستیابی محققان ایرانی به روش جدید تولید نانو پودر دی اکسید تیتانیوم
پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر با استفاده از روش مکانوشیمیایی موفق به تولید پودر اکسید تیتانیوم با اندازه کمتر از 50 نانومتر برای استفاده در جاذب های اشعه فرابنفش و کاتالیست های حذف کننده مواد آلی شدند.
به گزارش خبرگزاری مهر، مریم سالاری مجری طرح روش مکانو شیمیایی را از راههای جدید و بهینه تولید اکسید تیتانیوم ذکر کرد و گفت : این شیوه در مقایسه با روش متداول شیمیایی از نظر زمان و مراحل تولید اقتصادی تر است و همچنین این روش قابلیت تولید نانوذرات کروی با توزیع اندازه یکنواخت را دارد.
وی افزود : نانو پودر اکسید تیتانیوم در کرم های ضد آفتاب به عنوان جذب کننده پرتوی فرابنفش و در ساخت کاتالیست های نوری که مواد آلی موجود در پساب ها را تصفیه می کنند کاربرد دارد.
مجری طرح روش کار خود را ترکیب نمک کلرید سدیم با سولفات تیتانیل ذکر کرد و گفت : این دو ماده ابتدا در آسیاب گلوله ای قرار گرفته و سولفات تیتانیل به اکسید تیتانیوم آمورف تبدیل می شود ولی برای بلوری شدن آن نیاز به قرار دادن ترکیب در کوره ای با دمای بالاتر از 600 درجه سانتی گراد دارد.
وی افزود : پس از تشکیل بلورهای اکسید تیتانیوم، نمک کلرید سدیم شسته شده و با استفاده از دستگاه گریز از مرکز (سانتریفیوژ) نمک جدا می شود.
تشکیل بلورهای نانو پودر اکسید تیتانیوم با استفاده از دستگاه های پراش پرتو X (ایکس آر دی) و تعیین اندازه ذرات به کمک میکروسکوپ الکترونی روبشی و میکروسکوپ الکترونی عبوری انجام شده است.
١٦:٠٧ ٠٨/٠٧/١٣٨٦