محققان ايراني به روش جديدي براي توليد نانوپودر دي اكسيد تيتانيوم دست يافتند
پژوهشگران دانشگاه صنعتي اميركبير با استفاده از روش مكانوشيميايي موفق به توليد نانوپودر دي اكسيد تيتانيوم با اندازه كمتر از 50 نانومتر براي استفاده در جاذبهاي اشعه فرابنفش و كاتاليستهاي حذف كننده مواد آلي شدند.
به گزارش سرويس پاياننامه خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، مريم سالاري، مجري طرح، روش مكانوشيميايي را از راههاي جديد و بهينه توليد اكسيد تيتانيوم ذكر كرد و گفت: اين شيوه در مقايسه با روش متداول شيميايي از نظر زمان و مراحل توليد اقتصادي تر است و همچنين اين روش قابليت توليد نانو ذرات كروي با توزيع اندازه يكنواخت را دارد.
وي افزود: نانوپودر اكسيد تيتانيوم در كرمهاي ضدآفتاب به عنوان جذب كننده پرتوي فرابنفش و در ساخت كاتاليستهاي نوري كه مواد آلي موجود در پسابها را تصفيه ميكنند كاربرد دارد.
سالاري، روش كار خود را تركيب نمك كلريد سديم با سولفات تيتانيل ذكر كرد و گفت: اين دو ماده ابتدا در آسياب گلولهيي قرار گرفته و سولفات تيتانيل به اكسيد تيتانيوم آمورف تبديل ميشود ولي بلوري شدن آن نيازمند قرار دادن تركيب در كورهاي با دماي بالاتر از 600 درجه سانتيگراد دارد.
وي افزود: پس از تشكيل بلورهاي اكسيد تيتانيوم، نمك كلريد سديم شسته شده و با استفاده از دستگاه گريز از مركز (سانتريفيوژ) نمك جدا ميشود.
سالاري خاطرنشان كرد: تشكيل بلورهاي نانوپودر اكسيد تيتانيوم با استفاده از دستگاههاي پراش پرتو ايكس آر دي و تعيين اندازه ذرات به كمك ميكروسكوپ الكتروني روبشي (اس ثي ام) و ميكروسكوپ الكتروني عبوري (تي ئي ام ) انجام شده است.
اين تحقيق در قالب پايان نامه كارشناسي ارشد مهندس مواد(گرايش شناسايي و انتخاب مواد) به راهنمايي دكتر محمد موسي خوئي و مهندس صحفي و مشاوره دكتر پيروز مرعشي انجام شده است.
١٦:٠٨ ٠٨/٠٧/١٣٨٦