يك كارشناس IT:
جامعه نيازمند آمادگي الكترونيكي است
مهمترين عامل تحقق جامعهي اطلاعاتي ارج نهادن به اهميت آن است
مهمترين عامل براي تسهيل رسيدن كشورها به جامعهي اطلاعاتي ارج نهادن به بحراني بودن و اهميت اين موضوع است كه بايد توسط مديران كلان كشور به درستي برداشت شود و بعد از شناخت اهميت، صرف وقت و هزينه و طراحي برنامهي جامع به وجود آيد اما كشور در اين زمينه با ضعف روبهرو است.
نعمت نشاط - يك كارشناس فنآوري اطلاعات - در گفتوگو با خبرنگار فنآوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب با اشاره به مفهوم جامعهي اطلاعاتي در بهكارگيري از دستاوردهاي فنآوري اطلاعات اظهار كرد: جامعهي اطلاعاتي جامعهاي است كه دستآوردهاي تكنولوژي اطلاعات و ارتباطات براي بهرهوري و استفادهي بهينه از منابع بهبود سطح رفاهي افراد جامعه را شامل ميشود.
او ادامه داد: اما اين جامعه تنها حضور تكنولوژيهاي جديد و حضور سيستمها و شبكههاي پرسرعت نيست و به همين دليل ابتداييترين نكته در پذيرش جامعهي اطلاعاتي داشتن نگرش صحيح نسبت به اين موضوع است كه اين نگرش صحيح بايد از سطح كلان جامعه ابقا و سپس در درون جامعه جاري شود.
نشاط، جامعه را نيازمند آمادگي الكترونيكي دانست و افزود: جامعه نياز به آمادگي در سطح الكترونيك دارد و با ايجاد اين آمادگي، حركت به سمت برقراري جامعهي اطلاعاتي تسهيل ميشود اما كشور ما طبق جديدترين رتبهبندي در حوزهي آسيا و خاورميانه جزو آخرين كشورها در آمادگي الكترونيكي است.
او تصريح كرد: زيرساختهاي مخابراتي، حذف خلاءهاي قانوني، فرهنگسازي بالا بردن سطح آگاهي افراد جامعه در راه رسيدن به جامعهي اطلاعاتي نقش دارند. همچنين آموزشهاي الكترونيكي به همراه زيرساخت بانكداري الكترونيكي و زيرساختهاي سازماني و كيفي نيز تاثيرگذار هستند.
نشاط با اظهار تاسف از نبود آمادگي لازم در سيستمهاي كلان و مهم نظير مديريت خدمات شهري، پست و بانكداري گفت: تا زماني كه ضعفهاي اساسي مرتفع نشود و آمادگي ارتقا پيدا نكند، اميدي در نزديك شدن به اهداف جامعهي اطلاعاتي نيز نخواهد بود چراكه در تصوير اين نوع جامعه، زندگي تكنولوژي حاكم است اما هدف آمادگي زيرساختهاي حياتي در كشور است كه يكي از اين اهداف، مشتريمداري و جلب رضايت مشتري است.
او معتقد است: تاكنون به رضايت مشتري در زيرساختهاي فعلي توجه نميشود و چنين رفاهي تامين نشده است؛ نياز به كارهاي مقدماتيتر از خود جامعه اطلاعاتي احساس ميشود كه مرتبط با ديد كلان جامعه در شناسايي ضعفها و برنامهريزيهاي جامع است.
اين كارشناس نقش دانشگاهها را در زيرساختهاي فرهنگي و علمي مهم دانست و تصريح كرد: در اهداف كلان با رويكرد جامعهي اطلاعاتي دانشگاه به عنوان جزئي در تسريع اين اهداف ديده ميشود و درك اين موضوع بايد در نگرش صحيح جامعه قرار بگيرد.
به گفتهي او راهاندازي ايدهآلترين دانشگاه بسته به آمادگي جذب نيروهاي فارغالتحصيل ميتواند در رسيدن به اهداف جامعهي اطلاعاتي موثر واقع شود.
٠٩:٤٥ ١٣/٠٧/١٣٨٦