٠٦:١٣ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
«مركز حافظ‌ شناسي كتابي را كتاب سال حافظ ندانست»
حسن‌لي كارنامه‌ي حافظ پژوهي سال 85 را تشريح كرد

مدير علمي - پژوهشي مركز حافظ شناسي در آستانه‌ي روز بزرگداشت حافظ (‌٢٠ مهرماه)، وضعيت كارنامه‌ي حافظ پژوهي سال گذشته را تشريح کرد.
كاووس حسن‌لي در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در فارس، اظهار كرد: در سال ‌١٣٨٥ مجموعاً حدود ‌٥١هزار عنوان كتاب در كشور منتشر شده‌اند، كه حدود هشت‌هزار و ‌٤٥٠ عنوان از اين كتاب‌ها در پيوند با ادبيات بوده و از ميان اين تعداد، ‌١٧٦ عنوان كتاب در پيوند با حافظ شيرازي بوده است.
به گفته‌ي او، در سال ‌١٣٨٥ هم مانند سال‌هاي پيش‌تر از آن، بيش‌ترين تعداد كتاب‌هايي كه در پيوند با حافظ منتشر شده، به فال‌نامه‌ها مربوط اند. پنجاه‌وسه عنوان فال‌نامه با شمارگان ‌٣٥٨هزار، حدود ‌٤٤درصد از كتاب‌هاي مربوط به حافظ را شامل مي‌شود. پس از فال‌نامه‌ها، ديوان‌هاي چاپي بيش‌ترين تعداد كتاب‌ها هستند؛ يعني ‌٤١ عنوان كتاب با شمارگان ‌١٥٩هزار و ‌٨٠٠ نسخه.
حسن‌لي افزود: پس از آن به ترتيب ديوان‌هاي خوش‌نويسي در ‌٣٤ عنوان (‌١٨ درصد) و با شمارگان ‌١٣٩ هزار و ‌٨٠٠ (‌٢٧/١٦درصد) و كتاب‌هاي مربوط به انديشه و زندگي حافظ در ‌١٩ عنوان (حدود ‌١١درصد) و با شمارگان ‌٤٦هزار (‌٦٦/٥ درصد)، ترجمه در ‌٩ عنوان (يعني حدود ‌٥درصد) و از نظر شمارگان حدود ‌٤درصد (‌٣٢هزار نسخه)، شرح بخشي از ديوان با ‌٦ عنوان (حدود ‌٥/٣درصد)، فرهنگ موضوعي در ‌٥ عنوان (حدود ‌٣درصد) و شرح كامل ديوان در ‌٧ عنوان (حدود ‌٥/٣ درصد) و بالأخره كتاب‌هاي مربوط به زيبايي‌شناسي، كودك و نوجوان و فرهنگ واژگان هر كدام يك عنوان منتشر شده‌اند.
مدير علمي - پژوهشي مركز حافظ شناسي همچنين گفت: كتاب‌هاي منشرشده‌ي سال ‌١٣٨٥ هم از نظر عنوان و هم از نظر شمارگان از سال ‌١٣٨٤ كم‌ترند؛ به طوري‌که در اين سال، ‌١٩٥ عنوان كتاب درباره‌ي حافظ منتشر شده بود؛ در حالي‌كه در سال گذشته ‌١٧٦ كتاب منتشر شده و شمارگان سال ‌٨٤ حدود يك ميليون و ‌١٢٠هزار نسخه بوده؛ در حالي‌كه در سال ‌١٣٨٥ اين رقم به حدود ‌٨٠٠هزار نسخه تقليل يافته است.
به گفته‌ي وي، از ‌١٣ كتابي كه در پيوند با انديشه، زندگي و سخن حافظ در سال ‌١٣٨٥ براي نخستين‌بار به چاپ رسيده‌اند، ‌٥ عنوان كتاب را همشهريان حافظ نوشته‌اند، شامل: حافظ را چنين پنداشته‌اند، هوشنگ فتي؛ حافظ و پيدا و پنهان زندگي، منصور رستگار فسايي؛ چشمه‌ي خورشيد، كاووس حسن‌لي، رياستيزي در شعر حافظ ، حسين مقيمي، و گل‌واژه‌هاي حافظ ، جمال زياني.
حسن‌لي در پايان گفت: هيأت علمي مركز حافظ‌ شناسي با سپاس از همه‌ي حافظ پژوهان و با تأكيد بر اين‌كه هر كدام از آثار پديدآمده تأثير ارزشمند فرهنگي و ادبي بر جامعه داشته‌اند، هيچ‌كدام از كتاب‌هاي منتشرشده در سال ‌١٣٨٥ را در جايگاه معرفي به‌عنوان كتاب سال حافظ نشناخت.

١٣:٠١ ١٣/٠٧/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد