٠٤:٠٨ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
موفقيت پژوهشگران مركز IVF يزد در استخراج سلول‌هاي بنيادي از پالپ دندان عقل

پژوهشگر كميته متولوژي سلول‌هاي بنيادي يزد از استخراج سلول‌هاي بنيادي از پالپ دندان عقل در مركز IVF يزد خبر داد.
دكتر عليرضا نواب اعظم در گفت‌وگو با خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه يزد، تصريح كرد: در نشستي كه با حضور اعضاي كميته متولوژي سلول‌هاي بنيادي يزد در محل مركز تحقيقاتي و درماني ناباروري دانشگاه علوم پزشكي يزد تشكيل شد، طرح بررسي سلول‌هاي بنيادي از بافت دنداني كه قبلاً نيز به صورت پايلوت انجام شده بود، تاييد و در مرحله اجرا قرار گرفت.
وي ادامه داد: بافت دنداني در اين طرح شامل پالپ دندان عقل‌، استخوان‌هاي دندان عقل، ‌استخوان فك، ‌الياف پريودونتال و كيسه‌هايي است كه دندان عقل در آن نهفته است.
دكتر نواب اعظم افزود: در اين طرح، بافت‌هاي دنداني تحت شرايط خاص استخراج و سپس جهت كشت و استخراج سلول‌هاي بنيادي، به محل آزمايشگاه مركز IVF يزد ارسال مي‌شوند.
وي يادآور شد: پيش از اين نيز استخراج سلول‌هاي بنيادي از دندان‌هاي شيري در مركز ديگري انجام شده است.
اين متخصص و جراح فك و صورت با اشاره به اين كه در كشور از بافت پريود دونتال دندان‌ نيز سلول‌هاي بنيادي استخراج شده است، گفت: ‌از اين سلول‌هاي استخراج شده مي‌توان در تمايز به سلول‌هاي استخوان‌ساز،‌ الياف پريودونتال‌ساز و سيمان‌ساز بهره برد.
دكتر نواب اعظم بازسازي فك را نيز از جمله موارد استفاده از سلول‌هاي بنيادي استخراج شده از دندان عقل عنوان كرد و خاطر نشان كرد: با استخراج سلول‌هاي بنيادي از پالپ دندان عقل مي‌توان اميدوار بود كه با پيشرفت تحقيقات در آينده، افرادي كه به علت تروما (ضربه) و پوسيدگي عاج، دندان خود را از دست مي‌دهند، جهت بازسازي عاج دندان اقدام كنند.
وي همچنين يادآور شد: از آنجا كه پالپ دندان از سلول‌هاي استخوان‌ساز،‌ عاج ساز،‌ عصب، ‌غضروف و چربي تشكيل شده است، بنابراين مي‌توان از سلول‌هاي به دست آمده از عصب دندان عقل جهت افرادي كه مشكلات عصبي دارند، بهره برد.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي يزد در خصوص اهميت سلول‌هاي بنيادي در درمان بيماري‌ها نيز گفت: امروزه سلول‌هاي بنيادي در درمان بيماري‌هاي قلبي عروقي، ‌پاركينسون، ديابت، ‌ام اس و سرطان‌هاي بدخيم مثل لوسمي(سرطان خون) به كار گرفته مي‌شود.
دكتر نواب اعظم در پايان گفت: امكان استخراج سلول بنيادي از 280 بافت بدن وجود دارد كه از اين بين خون بند ناف و پالپ دندان شيري كه خود شامل 23 سلول بنيادي است، آسان‌ترين بافت‌ها مي‌باشد.

١٠:٤٠ ١٥/٠٧/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد