با همكاري محقق ايراني دانشگاه MIT صورت گرفت:
كشف مكانيسمي جديد در عملكرد گوش داخلي انسان
روزبه غفاري، محقق ايراني فارغ التحصيل دانشگاه MIT به همراه گروهي از محققان و دانشمندان ديگر اين دانشگاه موفق به كشف يك مكانيسم شنوايي شده است كه درك كنوني از عملكرد گوش داخلي انسان را اساسا دگرگون ميكند.
به گزارش سرويس پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين مكانيسم جديد ميتواند به تشريح توانايي قابل توجه گوش انسان در حس شنوايي و تشخيص صداها كمك كند.
اين كشف ميتواند همچنين در نهايت به ارتقاي سيستمهايي در بازگرداندن قدرت شنوايي كمك كند.
استاد دنيس فري با همکاري روزبه غفاري محقق ايراني در اين دانشگاه و محقق ارشد اين پروژه، الکساندر آرانيوسي دريافته اند كه اين غشاي Tectorialبه عنوان ساختاري ژلاتيني در درون بخش حلزوني گوش نسبت به باورهاي قبلي دانشمندان از اهميت بيشتر و حياتيتري براي شنوايي برخوردار است.
اين غشاء ميتواند به شكل خاصي انتخاب انرژي را به بخش هاي مختلف قسمت حلزوني گوش از طريق نوعي از امواج متفاوت منتقل کند.
بيش از نيم قرن است که محققان ميگويند درون بخش حلزوني گوش، امواج صوتي به امواج بالا و پايين تفسير مي شوند و در يك قالب ساختاري موسوم به غشاي پايه حركت ميکنند اما در حال حاضر غفاري و همكارانش دريافتهاند که نوع متفاوتي از امواج كه از يک سمت به سمت ديگر در گوش داخلي حركت مي کنند نيز مي تواند حامل انرژي صوتي باشد. اين موج متفاوت مستقيما در راستاي غشا ياد شده حركت ميكند.
به گزارش ايسنا، اکنون اين تصور مي شود که اين مکانيسم موج ثانويه نقش حياتي در انتقال سيگنالهاي صوتي به سلول هاي ياد شده داشته باشند.
روزبه غفاري، محقق اصلي اين پروژه از کميته فنآوري و علوم سلامتي هاروارد - MIT گفت: ما بايد گروه کاملا جديدي از ابزار اندازه گيري روش هاي نانويي را تهيه مي کرديم و حالا به دستاورد مهمي در اين زمينه دست يافتيم.
١٣:٥٧ ٢٢/٠٧/١٣٨٦