رييس پژوهشكدهي گردشگري:
هيچ سندي براي اثبات برتري ايران در ظرفيتهاي ميراث فرهنگي و گردشگري وجود ندارد
رييس پژوهشكدهي گردشگري پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گفت: هيچ سندي براي اثبات برتري ايران در داشتن ظرفيتهاي عظيم و برتر ميراث فرهنگي و گردشگري در كشور وجود ندارد.
حسن الماسي در گفتوگو با خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، افزود: پژوهشكدهي گردشگري با هدف معرفي و شناخت وضعيت گردشگري و ظرفيتهاي آن در كشور، طرح تدوين اطلس جامع گردشگري را ارايه داده است تا اطلاعات موجود در آن براي هر برنامهريزي و مديريتي در صنعت گردشگري مورد استفاده قرار گيرد.
وي با بيان اينكه در اطلس گردشگري همهي جاذبههاي تاريخي، طبيعي، زيست محيطي و ... به تفكيك استانها جمعآوري و عرضه ميشوند، ادامه داد: اعتبار مورد نياز براي اجراي اين طرح دست كم 600 ميليون تومان برآورد شده است كه اگر 50 درصد آن ازسوي استانها تامين شود، اطلس جامع گردشگري را در مدت يكونيم سال ميتوان منتشر كرد.
رييس پژوهشكدهي گردشگري دربارهي طرحهاي مشابه ارايهشده مانند اطلسهاي جاذبههاي گردشگري در برخي استانها، يادآور شد: طرحهاي تدوينشده در برخي استانها صورت گرفته و در ديگر استانها در قالب چاپ كتاب و بروشورهاي جزيي بودهاند كه كارآيي لازم را ندارند.
به گفتهي الماسي، در اطلس جامع گردشگري تلاش ميشود، همهي زيرساختها از نظر كمي و كيفي همراه ظرفيتهاي تاريخي و طبيعي استانها معرفي شوند و شرايط تكميلي اطلاعات و اصلاح آن در چاپهاي بعدي اطلس نيز فراهم شود تا اطلاعات بهروز شوند و در اختيار گردشگران قرار گيرند.
رييس پژوهشكدهي گردشگري بيان كرد: همواره ادعا ميكنيم كه از لحاظ جاذبههاي طبيعي و تاريخي جزو برترينهاي جهان هستيم؛ ولي متاسفانه هيچ سندي براي اثبات اين امر در كشور نداريم و تنها به آمارهاي خارجي بسنده ميكنيم. بنابراين ما تلاش داريم، با تدوين اطلس جامع گردشگري براي يكبار، زمينهي مديريت، برنامهريزي و توسعهي گردشگري را براساس اطلاعات پايه فراهم كنيم.
وي اضافه كرد: حال كه مسؤولان طرح تدوين برنامهي ملي ميراث فرهنگي و گردشگري را در دست اجرا دارند، بهتر است، براي ايجاد بستر اجرايي برنامههايشان از تهيهي اطلس گردشگري حمايت كنند.
١١:١٥ ٢٣/٠٧/١٣٨٦