٠٤:٢٢ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
رييس سازمان هواشناسي کشور:
اثر گازهاي گلخانه‌اي بر روي 7 کلانشهر کشور به اثبات رسيده است

رييس سازمان هواشناسي کشور گفت: اثر گازهاي گلخانه‌اي بر روي 7 کلانشهر کشور به اثبات رسيده است.
به گزارش خبرنگار «محيط زيست» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ، دکتر علي محمد نوريان معاون وزارت راه و ترابري در همايش مديريت سيلاب ها و روان‌آب‌هاي شهري در شيراز افزود: مشکلات عمده شهرهاي کشور ناشي از اشکالات اساسي در ساختار مختلف اقتصادي، سياسي، اجتماعي، امنيتي و فرهنگي است.
وي روان‌آب‌ها را حاصل بسياري از تصميمات در چارچوب استراتژي توسعه شهرها دانست و خاطرنشان کرد: محورهاي برنامه‌ريزي شهري در دهه‌هاي گذشته متفاوت بوده است و در 4 دهه گذشته مطابق با نيازها و رضايت هاي مردمي تصميم‌گيري مي‌شده است.
رييس سازمان هواشناسي کشور با بيان اينکه پرهيز و اجتناب از بلاياي طبيعي غيرممکن است خاطرنشان کرد: پيشگيري از خسارات ناشي از بلاياي طبيعي نياز به سرمايه‌گذاري دارد به گونه‌اي که اگر يک تومان سرمايه‌گذاري کنيم، مي توانيم 5 تا 10 تومان برداشت کنيم.
وي گفت: بر اساس آمارهاي 25 سال گذشته 90 درصد از بلاياي طبيعي ريشه آب و هوايي دارد و حدود 75 درصد از خسارات اقتصادي وارده از بلاياي طبيعي ناشي از بلاياي با منشأ آب و هوايي است.
نوريان خسارات اقتصادي ناشي از بلاياي طبيعي در ايران را سنگين ارزيابي کرد و با اشاره به توسعه فناوري اطلاعات و مدرنيزه کردن هواشناسي کشور گفت: ما به تکنولوژي، نيروي انساني، دانش فني، مديريت، ساختار و منابع اطلاعات در حوادث طبيعي نيازمنديم تا مخاطرات را کاهش دهيم.
معاون وزير راه و ترابري گفت: مفهوم ريسک در مخاطرات طبيعي تابعي از انواع مختلف بلايا، آسيب پذيري در برابر بلايا و سرمايه‌هاي جاني و مالي است که بر اساس آن مي توان ريسک را محاسبه کرد.
به گزارش ايسنا، نوريان گفت: براي کاهش مخاطرات چاره‌اي نداريم جز اينکه سرمايه‌هاي مالي و جاني و نيز آسيب‌پذيري در برابر بلاياي طبيعي را تغيير دهيم که پيش آگاهي و يا هشدار مي‌تواند اين تغييرات را به صورت منطقي اعمال کرده و ريسک را کاهش دهد.
وي گفت: در هشدارها زمان متفاوت است بنابراين عکس‌العمل‌ها نيز متفاوت خواهد بود و هر بخشي از جامعه و حاکميت بايد خود را با هشدارها مطابق کند.
نوريان ادامه داد: پايش و پيش آگاهي در چرخه مديريت ريسک به همديگر متصل است و بايد به همه ابعاد آن اعم از تحقيقات، ايجاد منابع اطلاعاتي و غيره تا اقدام توجه داشت.
رييس سازمان هواشناسي کشور گفت: همه گروه‌هاي نقش‌آفرين در کاهش خطرپذيري به هماهنگي و مشارکت نياز دارد.
وي با اشاره به چرخه آب در طبيعت و مصرف آب در مناطق مختلف جهان گفت: 92 درصد آب مصرف در ايران صرف کشاورزي، 2 درصد صرف صنايع و مابقي صرف مصرف خانگي مي‌شود.
نوريان گفت: مخاطرات طبيعي مرتبط با آب و ملازمات تأمين آب دو چالش اصلي منابع آب ئيدرولوژي در ايران است.
رييس سازمان هواشناسي کشور گفت: شهر گازهاي گلخانه‌اي روي 7 کلان‌شهر کشور اثبات شده و سالانه متوسط هواي اين شهرها افزايش مي‌يابد و بسياري از تغييرات آب و هوايي ناشي از اثرات گازهاي گلخانه‌اي در همين شهرهاست.
به گزارش ايسنا، وي گفت: گرم شدن ناشي از صنعتي شدن شهرها دائماً سيل و يا خشکي را به وجود مي آورند.
نوريان تاكيد كرد: با کنترل سيلاب‌ها و ذخيره‌سازي مي‌توان با دو پديده سيل و خشکي مقابله کرد اما با سيستم پيش آگاهي مي توان مديريت بحران را به مديريت ريسک در چنين حوادثي تغيير داد.

١٦:٠٤ ٢٤/٠٧/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد