عضو هيات علمي دانشگاه:
محتواي الكترونيكي در كشور از مدلهاي خارجي الگوبرداري صرف ميشود
اغلب محتواي الكترونيكي موجود در كشور از مدلهاي خارجي الگوبرداري صرف ميشوند؛ اين محتوا با توجه به متفاوت بودن نوع كاربران ايراني، در حد ابتدايي ارايه ميشود.
اسلام ناظمي - عضو هيات علمي دانشگاه شهيد بهشتي - در گفتوگو با خبرنگار فنآوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب و با اظهار تاسف از اين كه محتواي الكترونيكي موجود در كشور هيچ استاندارد منسجمي را رعايت نميكند، اظهار كرد: كميسيون نشر الكترونيك شوراي عالي اطلاعرساني با حضور 50 تا 60 متخصص كه در توليد محتوا فعاليت دارند، قصد دارد استانداردها را به سمت بومي شدن هدايت كند تا محتوا با توجه به فرهنگ و سيستم آموزش كشور طراحي شود. زيرساختها امكانات لازم را براي كاربران الكترونيكي فراهم نميآورند و با اين محدوديتها استانداردها زيرسوال ميرود.
وي ادامه داد: مهمترين عامل در استفاده از محتوا ايجاد زيرساخت مناسب است تا بستري براي انتقال اطلاعات فراهم شود؛ اين بستر در حال حاضر وجود ندارد و بسياري از استانداردها به دليل نبود زيرساخت مناسب از بين رفته و الگوها به طور كامل پياده نميشوند.
او خاطر نشان كرد: وقتي نتوانيم محتوا را بر فضاي مناسب منتقل كنيم، تعامل متقابل زيرسوال رفته و يك طرفه ميشود؛ به عنوان مثال استاد در آموزش الكترونيكي، محتواي مربوط به خود را براي درس خاص تهيه ميكند و اگر اين روال ادامه يابد براي هر عنوان درسي چندين هزار محتوا در دسترس خواهند بود و اين درحالي است كه بايد با اين موازي كاري مقابله كرد.
وي خاطر نشان كرد: در كميسيون نشر الكترونيك شوراي عالي اطلاعرساني هدف توليد يك دانش بانك است تا استانداردها و قابليت استفاده براي همه وجود داشته باشد. اين كه سرفصلها براي محتوا بايد با چه ساختاري باشد تاحدي مشخص و رعايت شده است اما استانداردها در اجرا رعايت نميشوند.
ناظمي جشنوارهي تسما را با در نظر گرفتن اولين تجربهي ملي در محتوا ايدهآل ندانست و گفت: جشنواره تسما در نوع خود ايدهآل نبود و مورد استقبال خوبي قرار نگرفت اما نقطهي شروع خوبي بود تا بحث محتوا باز و چالشها دنبال شود، در غير اين صورت در توليد محتواي الكترونيكي مناسب به جايي نخواهيم رسيد.
١٠:٢٠ ٠٢/٠٨/١٣٨٦