٢٣:٥٨ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
وزير علوم، تحقيقات و فناوري:
تشكيل نقشه جامع علمي كشور را با تمام وجود عملياتي مي‌كنيم

وزير علوم و تحقيقات و فناوري گفت: با تمام وجود تلاش مي‌كنيم و امكانات مراكز دانشگاهي را وارد صحنه خواهيم كرد تا اين خواست مقام معظم رهبري يعني تشكيل نقشه جامع علمي كشور تحقق عيني و عملياتي پيدا كند.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)،‌ زاهدي در نشست جامعه اسلامي مهندسين كه با موضوع بررسي نقشه جامع علمي كشور برگزار شد با اشاره به اينكه كارهايي كه در وزارت علوم در اين خصوص صورت گرفته بخشي از تلاش‌هاي ماست گفت: برخي از افراد كه از بيرون فعاليت‌ها را پي گيري مي‌كردند و انتظار داشتند ظرف شش ماه نقشه جامع علمي تهيه شود ولي نبايد اين انتظار را داشت.
وي افزود: خوشبختانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي اين ماموريت را بر عهده دارد و اين كار را ما بدون آنكه ماموريتي داشته باشيم انجام داديم و اين كار سنگين‌ترين و كاملترين كار وزارت علوم در اين حوزه بوده است.
او با بيان اينكه در وزارت علوم ما فرصت از دست نداده‌ايم خاطر نشان كرد: ‌تلاش ما بر اين است كه تسهيلات تكميلي را به 30درصد برسانيم و اميدواريم سال بعد از آن نيز به 35درصد برسد.
زاهدي با اشاره به اينكه ما دست نياز به سوي شما دراز مي كنيم اظهار كرد: هر ايده‌اي كه داريد به ما بگوييد و در اين مسئله ما را ياري بفرماييد و ما پذيراي نقدهاي شما براي تصحيح و تكميل كارها هستيم و با تمام وجود از شما در اين مسئله قدرداني خواهيم كرد.
در اين جلسه همچنين كبكانيان ـ معاون پژوهشي وزارت علوم ـ گفت: تا زماني كه گفتمان نقشه جامع علمي كشور به صورت عمومي در نيايد نبايد انتظار حضور توان عظيم كشور در اين عرصه باشيم. مقام معظم رهبري وارد ميدان شده و خودشان مديريت كار را بر عهده گرفتند.
وي با بيان اينكه ما در ابتداي كار نيستيم تصريح كرد: در ابتدا در ميان نخبگان و در ميان محافل خصوصي اين بحث مطرح شد و به نظر ما نيز نواقصي وجود داشته در مرحله بعد ما بايد در ميان دانشمندان مسئله را مطرح كنيم و در نهايتا اين بحث بايد در ميان جامعه بيان شود.
كبكانيان ادامه داد: ‌برخي فكر مي‌كردند كه اين كار يك كار سياسي و فرهنگي است ولي امروز همه در اين كار جدي هستند چون مقام معظم رهبري كار علمي مي‌خواهند ايشان به قدري با جديت بر اين موضوع تاكيد دارند كه حتي برخي از نظامي‌ها فكر مي كنند كه موضوع علم را بايد به عنوان برترين مسائل دنبال كنند.
معاونت پژوهشي وزارت علوم با اشاره به اينكه تسلط مقام معظم رهبري در نظارت و سياست گذاري باور نكردني است اظهار كرد: مقام معظم رهبري گاهي پيام‌هايي مي‌دهند و سوال هايي مي‌كنند و زمان محدود در اختيار ما قرار مي‌دهند كه مشخص است كه يك‌اهل فن اين مسائل را تنظيم كرده است.
وي با بيان اينكه اين موضوع اين نيست كه در حد شعار باقي بماند اظهار كرد: با تغيير دولت‌ها اين سياست‌ها دستخوش تغيير نخواهد شد چون مسئله‌اي است كه مورد تاكيد مقام معظم رهبري قرار دارد شايد در اوايل به صورت جدي دنبال نمي‌شده ولي امروز مسوولان كار را جدي پيگيري مي كنند.
كبكانيان با بيان اينكه بايد به وسعت زمان و جايگاه وسيع نقشه جامع علمي كشور توجه شود خاطر نشان كرد: اين تنها يك برنامه صفر و جزو سياست هاي كلي نيست بلكه جزو سياست‌هاي كلان نظام است كه شوراي عالي انقلاب فرهنگي با هماهنگي مجمع تشخيص مصلحت نظام پيگيري مي‌كند.
وي با اشاره به اينكه قرار است اين مسئله به تدريج پياده و تدوين شود خاطر نشان كرد: اين كار اطلاعات مفصل و طراحي‌هاي اساسي مي‌خواهد، وگرنه در همان سطح پايين باقي مي‌ماند به همين جهت بايد در بدنه دولت ارتباط داشته باشد و كارها به تدريج اجرايي شود.
معاون پژوهشي وزارت علوم با تاكيد بر اينكه اين كار محدود به قشر دانشگاهي نيست خاطر نشان كرد:‌ اينجا بحث توسعه علم و فناوري در كشور مطرح است شايد بودجه‌اي پژوهشي در بخش كشاورزي بالا باشد و در بخش دفاعي تحقيقات قابل ملاحظه‌اي انجام شود ما امروز در تحقيقات در بخش هسته‌اي و صنايع و نيرو را انجام مي‌دهيم ولي بايد بستر اين تحقيقات در وزارت علوم ايجاد شود كه تا حدودي اين امر صورت گرفته است.
كبكانيان با بيان اينكه دستگاه‌ها هماهنگي لازم را براي اين كار دارند خاطر نشان كرد: اولين بار است كه تبصره متمركز در لاحيه بودجه براي پژوهش در نظر گرفته شده كه اين مسئله خروجي نقشه جامع علمي كشور است احساس كرديم كه اين بخش بايد به دولت وصل باشد.
وي با اشاره به اينكه در هدف‌گذاري در تدوين نقشه جامع علمي كشور دو هدف كوتاه مدت و دراز مدت مد نظر قرار داده‌ايم خاطر نشان كرد: در اهداف كوتاه مدت ما به صورت عمل‌گرا تلاش خواهيم كرد و در اين مقطع خطاها را در عين عمل برطرف مي كنيم و ديدگاه دوم ديدگاه ارزشي و ديني است كه در اين كار راه سخت در پيش داريم.
وي با تاكيد بر اينكه هم اكنون علمي ديني وارد كشور نشده است اظهار كرد: در اين زمينه مقام معظم رهبري تاكيدات فراواني داشته اند ما نمي خواهيم مانند غربي‌ها باشيم چون آنها امروز به بن بست رسيده‌اند در كنار توسعه فناوري اين مسئله نيز مد نظر قرار گرفته است.
او با اشاره به اينكه بايد كانون‌هاي فكري حرفه‌اي در اين زمينه شكل بگيرد خاطر نشان كرد: اين كانون‌هاي فكري بايد به كمك ما برسند شايد اين جلسات بتواند مفيد باشد ولي اين كانون‌ها مي‌تواند در فراز نشيب‌ها به ما كمك كند.
در پايان اين جلسه مرتضي نبوي ـ دبيركل جامعه اسلامي مهندسين ـ‌ نيز گفت: مجمع تشخيص مصلحت نظام نيز كميسيون علمي فرهنگي دارد كه مي‌توان با آن در اين مسئله مشاركت و همكاري داشت.
وي تصريح كرد: جامعه اسلامي مهندسين نيز مي‌تواند در اين زمينه كمك كند با توجه به اينكه ما در حال تدوين سند چشم انداز جامعه اسلامي مهندسين هستيم مي‌توانيم در اين زمينه كمك يار شما باشيم.

٢٢:٢٤ ٠٥/٠٨/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد