معاون اداره كل امور فرهنگي وزارت علوم:
مسابقات دانشجويي قرآن در سطح منطقهاي نيز برگزار ميشود
فعاليتهاي قرآني دانشگاهها ساماندهي ميشود
معاون اداره كل امور فرهنگي وزارت علوم با تاكيد بر لزوم تشكيل مركز برنامهريزي و فعاليتهاي قرآني در وزارت علوم گفت: با تشكيل اين مركز تا علاوه بر فعاليتهاي قرآني، فعاليتهاي آموزشي و پژوهشي دانشگاهها در زمينه قرآن نيز ساماندهي ميشود.
به گزارش خبرنگار صنفي فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر مصطفي عباسي مقدم، ، امروز در يك نشست خبري، با اشاره به جايگاه فعاليتهاي قرآني در دانشگاهها و دانشجويان ابراز اميدواري كرد: با توجه به تاكيدات مقام معظم رهبري، اعتبار مستقلي براي گسترش فعاليتهاي جمعي قرآني اختصاص يابد.
وي همچنينت با اشاره به آغاز برگزاري مسابقات دانشجويي قرآن از نيمه دوم آذر ماه در تمامي دانشگاهها با از افزوده شدن مرحله «منطقهاي» به اين دوره از مسابقات خبر داد و گفت: مرحله منطقهاي اين مسابقات در بهمن ماه، مرحله سراسري در ارديبهشت ماه 87 و مرحله ملي نيز توسط جهاد دانشگاهي در خرداد ماه برگزار ميشود.
به گفته وي، اين مسابقات در رشتههايي همچون حفظ 5 جزء، حفظ 10 جزء، حفظ 20 جزء و حفظ كل قرآنم كريم، قرائت و ترتيل برگزار ميشود.
معاون اداره كل امور فرهنگي وزارت علوم با اشاره به گسترش فعاليتهاي معناگرايي قرآن كريم به موجب علاقه بيشتر دانشجويان، گفت: در فعاليتهاي قرآني به لحاظ انگيزههاي ديني و معنوي دانشجويان به مباحث معناگرايي، تفسير و شناخت مفاهيم قرآن مورد توجه بيشتري قرار ميگيرد.
به گفته وي، همچنين در اين دوره از مسابقات در راستاي تقويت بعد معناگرايي، مسابقه تيمي دانشجويي با موضوع دانستيهاي قرآني، مسابقه حفظ موضوعي با استفاده از 100 پيام قرآني و مسابقه ترجمه مفردات بخشي از قرآن برگزار ميشود.
وي همچنين افزود: «مسابقه تفسير» كه پيش از اين منابع متفاوتي داشت، امسال براساس كتاب در دست تدوين «برگزيده تفاسير» برگزار ميشود.
عباسي مقدم با اشاره به ضرورت ايجاد مركز برنامهريزي و فعاليتهاي قرآني براي ساماندهي، مركزيت و پشتيباني از فعاليتهاي قرآني دانشجويي، گفت: انتظار ميرود مركز برنامهريزي و فعاليتهاي قرآني در وزارت علوم تشكيل شود تا علاوه بر فعاليتهاي قرآني، فعاليتهاي آموزشي و پژوهشي در زمينه قرآن نيز ساماندهي شود، زيرا در حال حاضر برآورد جامعي از فعاليتهاي آموزشي با محوريت قرآن در دانشگاهها انجام نميشود.
وي با اشاره به حضور گسترده و فعال بخش دانشگاهي در نمايشگاه قرآن سال جاري، خاطر نشان كرد: در سال جاري بخش قطبهاي دانشگاهي و آموزش عالي به طور شاخص با غرفههاي بيشتر و كيفيت بالاتر در نمايشگاه قرآن شركت كرده بودند.
معاون اداره كل امور فرهنگي وزارت علوم ادامه داد: در نمايشگاه قرآن سال جاري فرهنگ كارت دانشجويي براي ارائه خدمات فرهنگي به دانشجويان فعال در درجه اول و ساير دانشجويان در درجه دوم ارايه شد و اميدواريم تا پايان سال حداقل 200 هزار نفر مشمول اين كارت اعتباري شوند و در سال آينده نيز تعداد اين افراد به 500 هزار نفر ارتقاء يابد.
وي با بيان ضرورت توجه به فضاسازي قرآني و معماري متناسب با مباحث فرهنگي و ديني در دانشگاهها، گفت: متاسفانه فضاسازي قرآني در دانشگاهها مورد غفلت واقع شده است كه براي رسيدگي به اين امر از دانشگاهها درخواست كردهايم تا طرحهاي پيشنهادي خود را به وزارت علوم ارائه كنند كه در اين راستا مديريت فرهنگي دانشگاه يزد بروشور مفاخر ايراني را تهيه كرده و در حال توزيع در دانشگاههاي كشور است .
عباسي مقدم يادآور شد: از ديگر فعاليتهايي كه با همكاري ساير دانشگاهها انجام ميشود انتشار نشريه قرآني «الف لام ميم » ميباشد كه از سال گذشته 5 شماره آن به صورت گاهنامه انتشار يافته و در تلاش هستيم تا آن را در قالب ماهنامه منتشر و به همه دانشگاهها ارسال كنيم.
معاون اداره كل امور فرهنگي وزارت علوم در پايان با اشاره به تاسيس خانههاي فرهنگ در كنار خوابگاهها جهت استفاده بهسنه دانشجويان از اوقات فراغت، گفت: در حال حاضر 15 خانه فرهنگ در كشور تاسيس شده است.
١٤:٢٤ ٠٦/٠٨/١٣٨٦