براي اولين بار در كشور؛
دوره كارشناسي ارشد مهندسي بافت در دانشگاه اميركبير داير شد
براي اولين بار در ايران رشته مهندسي بافت در مقطع كارشناسي ارشد در دانشكده مهندسي پزشكي دانشگاه صنعتي اميركبير راهاندازي شد.
به گزارش سرويس صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر سيامك نجاريان رييس دانشكده مهندسي پزشكي دانشگاه صنعتي اميركبير با اعلام اين خبر به اهميت رشته مهندسي بافت اشاره كرد و افزود: در گذشته استفاده از اعضاي مصنوعي از قبيل قلبهاي الكتروديناميكي، كليه مصنوعي، نقش بسياري در جراحيهاي پزشكي داشت. اما با توجه به اينكه دستگاههاي الكتروديناميكي مشكلات بسياري را از نظر سازگاري با بدن انسان ايجاد ميكند و در پارهاي از اوقات از سوي بدن پذيرفته نميشود امروزه استفاده از فرآيند كشت بيولوژيكي سلولهاي بدن انسان با استفاده از سلولهاي بنيادي جايگزين اعضاي مصنوعي شده است.
وي در مورد برنامه ريزيهاي انجام شده براي راه اندازي رشته مهندسي بافت اظهار داشت: از حدود 2 سال پيش كميتههاي تخصصي در اين زمينه در دانشكده مهندسي پزشكي تاسيس شد و پس از تصويب برنامه درسي اين رشته در شوراي برنامه ريزي دانشگاه و شوراي گسترش برنامههاي درسي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، كار پذيرش دانشجو در مقاطع كارشناسي ارشد مهندسي بافت از مهرماه سال آينده انجام خواهد شد.
دكتر نجاريان در مورد كاربرد رشته مهندسي بافت اظهار داشت: كاربرد رشته مهندسي بافت بيشتر در امور ساخت، هدايت و طراحي بافتهاي بيولوژيكي و فرآيند رشد آنها ميباشد به عبارت ديگر مهندسي بافت ميتواند پزشكان را در انتخاب و توليد جايگزينهاي مناسب براي اعضاي آسيب ديده بدن انسان كمك كند.
دكتر نجاريان در مورد تاريخچه رشته مهندسي بافت در جهان خاطر نشان كرد: كشورهاي آمريكا، كانادا و انگلستان جزو كشورهايي هستند كه در اين زمينه به صورت جدي سرمايه گذاري كردهاند. در حال حاضر در كشورهاي پيشرفته دپارتمان مستقلي براي اين موضوع در نظر گرفته شده و سرعت رشد اين رشته در مقايسه با ساير رشتهها بسيار زياد بوده است.
٠٨:٠٩ ٠٧/٠٨/١٣٨٦